Egen solcellepark skal dække hele Legos strømforbrug

Den nye solcellepark vil være i stand til at producere nok strøm til at dække 19.000 husstandes samlede elforbrug. Lego afventer nu kommunens tilladelse til at kunne begynde byggeriet af den enorme solcellepark.

En solcellepark, der kan producere så meget strøm, at den kan forsyne hele virksomheden. Det er en konkret plan, som Lego netop har bedt Billund Kommune om lov til at føre ud i livet. Foto: Rolf Svedjeholm/123RF.

28.02.2023

CSR.dk

En stor solcellepark, som vil være i stand til at producere nok strøm til at dække hele Legos forbrug, kan være på vej i den sydlige ende af Billund.

Den verdensomspændende koncern har netop ansøgt Billund Kommune om lov til at dække et areal på 78 hektar med solceller. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

"Hvis projektet godkendes, planlægger vi at introducere grønne og rekreative områder til gavn for byens borgere. Det inkluderer blandt andet etablering af stisystemer og lysninger, som indbyder til samvær og læring gennem leg. Projektet er fortsat i sin tidlige fase, mens vi afventer den formelle behandlingsproces af vores ansøgning," lyder det i en skriftlig kommentar fra Lego.

Nyheden om Legos planer kommer ikke som den helt store overraskelse. Dels har det gennem længere tid været kendt, at Legos ejer, Kirkbi A/S, opkøbte en masse jord i området, og dels har Lego gennem længere tid haft et stort fokus på at tage et ansvar i forhold til den grønne omstilling.

Hvis de aktuelle planer om en solcellepark bliver ført ud i livet, bliver Lego i hvert fald grøn, når det kommer til virksomhedens forbrug af strøm. Det store solcelleanlæg vil kunne producere den mængde strøm, som svarer til 19.000 husstandes samlede forbrug, og den vil således kunne dække hele Legos eget forbrug af strøm.

I offentlig høring

Inden en solcellepark i denne størrelse kan blive rejst, får borgerne mulighed for at blive hørt og komme med idéer eller indsigelser. Politikerne i økonomiudvalget skal på et møde i den kommende uge tage stilling, hvorvidt de ønsker at sætte gang i en såkaldt forudgående offentlighed.

Det betyder, at alle borgere i to uger har mulighed for at komme med idéer og forslag til den lokalplan og det kommuneplantillæg, som skal laves, inden solcelleparken kan blive en realitet.

Når disse uger er gået, vil kommunen vurdere de inputs, der er kommet og herudfra beslutte, om arbejdet kan fortsætte til næste fase.

- KCP

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle