Dit nye brusebad kan give et fattigt barn rene toiletter

For hver gang der sælges et udvalgt Grohe brusesystem ind til 31. august i år bliver der sat penge af til en donation til UNICEF’s "Make a Splash!”-initativ. Ud af 13 lande lægger Danmark sig i selen for at bidrage mest.

I Danmark kan det være svært at forestille sig, hvilke problemer manglen på rent vand skaber. Det betyder f.eks. at børn i udviklingslande jævnligt lider af diarré. Det gør deres skolegang sporadisk.. Foto: Grohe.

11.06.2021

CSR.dk

Frem til d. 31. august 2021 sætter GROHE i Danmark penge fra til at kunne donere op til 550.000 kr. til UNICEF og "Make a Splash!” – et initiativ, som giver børn i udviklingslande bedre adgang til sanitet og hygiejne. Det er et partnerskab etableret af UNICEF og GROHEs moderselskab, LIXIL i 2018.

Børnenes behov for bedre sanitet er helt reelt, som Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark, forklarer:

”Mangel på rent vand, ordentlige toiletter og hygiejne er med til at bremse udviklingen i rigtig mange lokalsamfund, særligt i flere afrikanske lande. Det går flere steder så hårdt udover børnenes helbred, uddannelse og fremtid, at vand, sanitet og hygiejne i dag er et af UNICEFs vigtigste globale fokusområder. Derfor er vi meget glade for GROHEs ”Make a Splash!”-kampagne,” siger hun.

13 lande – en million Euro
GROHE kører samme kampagne i 13 lande i EU, med realistiske målsætninger for hvert land. I alle land samles pengene ind ved at GROHE donerer en sum hver gang et lokalt valgt produkt købes af en grossist.

For GROHE Danmark er beløbet, der udløses ved salg af brusesystemer eller brusestangssæt til grossister 5 kr. Men ’det kan vi gøre bedre’, har de tilsyneladende sagt til sig selv, for det danske datterselskab har valgt også at lægge 250 kr. til side til donationen, hver gang fire bestemte produkter sælges til private kunder i udvalgte gør-det-selv-butikker og online,

”GROHE er en af verdens førende indenfor sanitetsløsninger, og derfor giver det også rigtig god mening, at vi går forrest i kampen for bedre forhold udsatte steder i verden. At være med til at bidrage og give tilbage er vigtigt for os som virksomhed,” siger Mette Nielsen, Marketingschef, GROHE Danmark.

Målet for den samlede donation fra alle tretten lande ligger i omegnen af 1 million Euro, og vil gå til projekter i Kenya, Tanzania og Etiopien. Tidligere midler fra ”Make a Splash!”-partnerskabet har bidraget til at etablere toilet- og hygiejnefaciliteter samt lære børn og indbyggere i lokalområderne om betydningen af sanitet og hygiejne.

Gode resultater med tilpassede løsninger
GROHEs moderselskab, LIXIL, har indtaget en vigtig rolle for at være med til at imødekomme den stigende efterspørgsel på toiletter og sanitære løsninger i flere af verdens udsatte lande. Blandt andet har LIXIL udviklet toilet- og sanitetsløsninger tilpasset forhold i udviklingslande, der hjælper lokalsamfundene til at forbedre og opretholde ordentlig sanitet og hygiejne. I blandt andet Kenya har indførelsen af disse løsninger desuden sikret både uddannelse og jobs for lokale installatører.

- EHS

--------------

Normalt reklamerer vi ikke på denne måde, men hvis nogle af CSR.dk’s læsere står for at skulle købe et nyt brusesystem, så er det disse modeller, som udløser donationen: GGROHE Vitalio Start System 250 samt GROHE Vitalio System 260 & 310.
 

For 550.000 kr sanitet

For pengene fra GROHE Danmarks bidrag til kampagnen kan man f.eks. få: 

  • 88 mio. liter rent vand om året ved hjælp af vandrensningstabletter, eller
  • 550.000 stykker sæbe der er afgørende for at holde en god hygiejne, eller
  • 755 skoletoiletter bestående af et latrin og kabine med dør, eller
  • Etablering af 231 hånddrevne pumper som skaffer rent vand til mange børn og deres familier

Bæredygtige Værdikæder

Sponseret

Opråb: Cocktail-effekten kvæler mindre virksomheder i bureaukrati

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

04.03.2024CSR.dk

En både-og dom i Danish Crowns greenwashing sag

04.03.2024CSR.dk

Hotel- og mødebranchen har unikt potentiale i den grønne omstilling

26.02.2024Blind Coffee

Sponseret

Pressemeddelelse fra Blind Coffee og GladTeknik

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

23.02.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomhederne, der rammes af gigantiske økonomiske konsekvenser fra CSRD, har brug for mere hjælp

20.02.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Modtag en gratis prøve på fremtidens blomster

20.02.2024Optimeet ApS

Sponseret

Bæredygtighed i fokus på Optimeet Messen

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Bureau Veritas Certification
Kursus
ISO 14001 Inspirationsseminar

I løbet af ISO 14001 Inspirationsseminarets 2 dage får du forståelse for ISO 14001 standarden og bliver i stand til at vurdere den miljømæssige bæredygtighed i din virksomheds miljøledelsessystem i forhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

04.03.2024

Tid

08:30

Sted

Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart, Danmark