Dialogforums medlemmer vil sprede viden og udvikle modeller

Medlemmerne af det nye dialogforum for Samfundsansvar og vækst glæder sig til at komme i gang med arbejdet. Dog tyder det på, at der også skal arbejdes på at bygge bro mellem forskellige dagsordener.

Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst blev lanceret d. 22. februar 2016. Medlemmerne ser frem til at komme i gang med arbejdet. .

24.02.2016

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Efter lanceringen af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst d. 23. februar 2016 har CSR.dk talt med udvalgte medlemmer af det nye forum, for at høre hvad de forventer at have på dagsordnen. 

Baggrunden for Dialogforummet er at regeringen i efteråret 2015 valgte at nedlægge Rådet for Samfundsansvar og Vækstcentret for Socialøkonomiske Virksomheder, hvorefter Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder valgte at nedlægge sig selv. På listen over Dialogforummets 14 medlemmer kan man se, at fem ud af de ni, som ministeren har udvalgt, har en baggrund der peger mod socialøkonomi og det rummelige arbejdsmarked.

Vækst for alle
Heriblandt Lars Jannick Johansen, som er direktør for Den Social Kapitalfond, som investerer i socialøkonomiske virksomheder. Han vil dog gerne brede dagsordenen ud:

”Jeg vil gerne være med til at sætte dagsordenen for hvordan virksomheder får social og forretningsmæssig succes til at gå hånd i hånd. Det handler for mig om at få forløst det potentiale virksomhederne – som jo er samfundets vækstmotor – har, i forhold til at skabe vækst for alle, altså vækst der også kommer udsatte mennesker til gode og tager hensyn til miljøet,” siger Lars Jannick Johansen.

 ”I den sammenhæng er socialøkonomiske virksomheder en slags ekstremcase, som man kan lade sig inspirere af. Hvordan virksomhederne kan spille en rolle i at møde de udfordringer som hverken markedet eller velfærdsstaten løser fuldt ud – de er en frontløbere for proaktivt samfundsansvar. Så det er en spændende mulighed for alle, at vi nu kombinerer CSR og socialøkonomi i samme forum,” fortsætter han.

Læs også: Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst lanceret

Strategisk CSR
Dialogforummets repræsentant for de helt store virksomheder er Annette Stube, som har ansvaret for Mærsk Gruppens bæredygtighedsarbejde. Hun ser også en stor og vigtig opgave for forummet.

”Jeg ser frem til at drøfte og finde løsninger til hvordan vi i Danmark kan skabe vækst ved at koble forretning og bæredygtighed. Hvis CSR for alvor skal have gang på jord, så er det nødt til at være strategisk og forretningsdrevet. Hvis det kun handler om de gode viljer, så er arbejdet forbundet med for stor usikkerhed. Og så glæder jeg mig til at tale med de andre parter i forummet FN’s verdensmål og hvordan de bedst muligt kan give mulighed for vækst samtidig med, at vi er med til at løse nogle væsentlige samfundsmæssige problemer,” siger hun.

Systematik og SMV’er
Fra den anden ende af virksomhedsskalaen kommer Peter Skou, som er bestyrelsesformand i Green Network, en medlemsbaseret rådgivnings- og uddannelsesvirksomhed med særligt fokus på de små og mellemstore virksomheder (SMV).  

”Jeg kommer jo med et kommercielt sigte og vil gerne diskutere, hvordan vi kan vise, at det er en god forretning at arbejde med CSR. Vores erfaring fra Green Network er, at virksomhederne i Danmark som regel har opført sig ordentligt, men ikke talt så meget om det. Det skal de nu, og så er det vigtigt at have systemer og metoder til at måle og vise resultaterne af deres indsats. Der er mange mindre virksomheder, som med rammer og systematik kan få forretning ud af CSR – og det skal man kunne,” siger Peter Skou.

Bygge på eksisterende
DI – Dansk Industris Tine Roed repræsenterer erhvervsorganisationerne i det nye dialogforum. DI hilser det nye dialogforum velkommen, og håber, at det kan bidrage til at skabe endnu bedre rammer og udviklingsbetingelser for danske virksomheders arbejde med samfundsansvar.

”Det nye dialogforum kan understøtte noget af det arbejde vi alle gør hos erhvervsorganisationerne med at disseminere viden om, hvordan virksomheder kan arbejde strategisk med samfundsansvar. Vi har en stærk dansk tradition for samfundsansvar og danske virksomheder kan vinde endnu mere, ved at sikre at arbejdet med samfundsansvar er integreret i forretningen og forankret i ledelsen, så det skaber værdi for virksomheden og ikke blot er et add-on,” siger CSR-rådgiver Sara Krüger Falk, som CSR.dk har talt med.

Modeller for partnerskaber
Line Barfod, advokat hos Foldschack og Forchhammer og medlem af det forhenværende Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder, udtalte sig i går til Ritzau om sit bud på det nye Dialogforums arbejde. Hun lagde især vægt på arbejdet med de socialøkonomiske virksomheder, og sagde bl.a.:

”…for mig at se handler det om at få lavet modeller, som kommuner, virksomheder og boligselskaber kan bruge til at lave partnerskaber- Der er allerede stort fokus på hjælp til iværksættere, men socialøkonomiske virksomheder har et særligt behov for at blive skubbet i gang.”

I Erhvervs- og Vækstministeriets oplæg til Dialogforummets arbejde hedder det at de skal afholde rundbordssamtaler, arrangere en konference, opsamle og formidle viden, bidrage til politikudvikling og fremme engagementet i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Om og hvordan Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst kan bygge bro mellem strategisk CSR og socialøkonomi blive spændende at se. Dato for første møde er endnu ikke fastsat, men forventes at finde sted så hurtigt kalenderne tillader det.  

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

13.06.2024CSR.dk

Nu er 30 procent af Carlsbergs ledelse kvinder

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online