DI: Talrige virksomheder planlagde grønne investeringer før coronakrisen

DI’s Virksomhedspanel viser, at flere virksomheder havde grønne investeringer for øje inden coronakrisen indtraf. Foruden annonceringen af en overlevelsesplan, opruster DI selv inden for klimapolitikken med en ny vicedirektør, der skal involvere alle brancher i den grønne omstilling.

I en nyoprettet stilling har DI ansat Anne Højer Simonsen som vicedirektør. Hun skal være med til at skubbe DI's ambitioner om den grønne omstilling i Danmark. Foto: DI.

24.04.2020

CSR.dk

Inden coronakrisen ramte Danmark, havde ni ud af ti virksomheder planlagt at investere i grønne tiltag og initiativer over de næste tre år. Mere end halvdelen havde således tænkt sig at investere mere, end de havde gjort de foregående år. Det kunne DI’s Virksomhedspanel konkludere. 

“Lige nu drejer det sig om én ting i virksomheder over hele landet: At holde skruen i vandet og dermed sikre, at virksomheden klarer sig, og at så mange medarbejdere som muligt kan beholde deres job – også efter krisen. Derfor er det helt naturligt, at mange virksomheder skyder deres investeringer. Det, vi sammen skal sørge for, er at få investeringerne i gang igen – også i grønne løsninger”, siger administerende direktør for DI, Kent Damsgaard.

Læs også: EU-ministre: Grøn omstilling skal være vækstmotor efter krisen

For at virksomhederne bedst muligt kan komme gennem krisen har DI fremlagt en 88 mia. kroner dyr plan, bestående af over 70 vækstskabende og bæredygtige forslag. Planen skal blandt andet skabe 30.000 arbejdspladser, løfte velstanden med 45 mia. kroner i år og gøre det muligt at indfri en fjerdedel af regeringens mål om en 70 procents reduktion af drivhusgasserne inden 2030. 

Sammen med de vedtagne hjælpepakker, skal planen kunne sætte Danmark bedre i gang på den anden side, samtidig med, at der arbejdes for et grønnere erhvervsliv og samfund. 

“Vi skal investere massivt for at komme tilbage på sporet – og investeringerne bør i høj grad være grønne, så vi kommer stærke ud af coronakrisen, uden at styre direkte videre ind i en klimakrise. Der er et stort vækstpotentiale i at skabe bæredygtige produkter på en bæredygtig måde”, siger Kent Damsgaard. 

”Det er i praksis virksomhederne, der skal skabe mange af forandringerne, og her er det en kæmpe motivation for mig, at DI er helt tydelige på, at den grønne omstilling skal favne både klima, arbejdspladser, vækst og velstand”, siger Anne Højer Simonsen, kommende vicedirektør hos DI. Foto: DMI..

Intern indsats
Foruden planen vil DI også selv tage skridt for at sikre, at erhvervslivet spiller en central rolle på den klimapolitiske scene. I en nyoprettet stilling som vicedirektør har DI derfor pr. 1. maj 2020 ansat Anne Højer Simonsen, der vil få ansvaret for organisationens udvalg for klima- og energipolitik. 

Samtidig vil hun indgå samarbejde med DI’s branchedirektører, herunder branchedirektør Troels Ranis hos DI Energi, i arbejdet om at aktivere alle brancher i en grøn plan, der går hånd i hånd med vækst og arbejdspladser.

“Anne Højer Simonsen ved rigtig meget om klima og klimapolitik. Hun kender de politiske processer ud og ind, hun har et stort netværk, kan kommunikere klart og tydeligt, så man forstår det, og så er hun en dygtig og erfaren leder. Jeg ser derfor rigtigt meget frem til, at vi får Anne med på holdet”, siger Kent Damsgaard.

Klima kræver ledelseskraft
DI har gennem de senere år løbende lanceret initiativer til fordel for klimaet. I efteråret lancerede organisationen blandt andet en 2030-plan, med et bud på, hvordan man kan indfri ambitionen om 70 procents CO2-reduktion og samtidig skabe vækst, velstand og øget beskæftigelse. Siden november har DI desuden medvirket i de klimapartnerskaber, der er nedsat af regeringen.

“Vi kan se at med de mange projekter og ideer, vi har i vores pipeline, vil vi have stor gavn af yderligere ledelseskraft. Vi skal have indfriet de høje ambitioner, og vi skal sikre, at virksomhederne bliver inddraget – på tværs af størrelse, branche og geografi”, siger Kent Damsgaard.

Læs også: VE-agentur: total grøn energiomstilling vil koste 890 billioner – men det kan betale sig

Med Anne Højer Simonsen, der kommer fra en stilling som vicedirektør hos DMI, ved roret ønsker DI, at alle typer virksomheder og brancher inkluderes i de indsatser, der skal i den grønne omstilling. 

”Det er i praksis virksomhederne, der skal skabe mange af forandringerne, og her er det en kæmpe motivation for mig, at DI er helt tydelige på, at den grønne omstilling skal favne både klima, arbejdspladser, vækst og velstand”, siger Anne Højer Simonsen.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

12.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet