DI: Talrige virksomheder planlagde grønne investeringer før coronakrisen

DI’s Virksomhedspanel viser, at flere virksomheder havde grønne investeringer for øje inden coronakrisen indtraf. Foruden annonceringen af en overlevelsesplan, opruster DI selv inden for klimapolitikken med en ny vicedirektør, der skal involvere alle brancher i den grønne omstilling.

I en nyoprettet stilling har DI ansat Anne Højer Simonsen som vicedirektør. Hun skal være med til at skubbe DI's ambitioner om den grønne omstilling i Danmark. Foto: DI.

24.04.2020

CSR.dk

Inden coronakrisen ramte Danmark, havde ni ud af ti virksomheder planlagt at investere i grønne tiltag og initiativer over de næste tre år. Mere end halvdelen havde således tænkt sig at investere mere, end de havde gjort de foregående år. Det kunne DI’s Virksomhedspanel konkludere. 

“Lige nu drejer det sig om én ting i virksomheder over hele landet: At holde skruen i vandet og dermed sikre, at virksomheden klarer sig, og at så mange medarbejdere som muligt kan beholde deres job – også efter krisen. Derfor er det helt naturligt, at mange virksomheder skyder deres investeringer. Det, vi sammen skal sørge for, er at få investeringerne i gang igen – også i grønne løsninger”, siger administerende direktør for DI, Kent Damsgaard.

Læs også: EU-ministre: Grøn omstilling skal være vækstmotor efter krisen

For at virksomhederne bedst muligt kan komme gennem krisen har DI fremlagt en 88 mia. kroner dyr plan, bestående af over 70 vækstskabende og bæredygtige forslag. Planen skal blandt andet skabe 30.000 arbejdspladser, løfte velstanden med 45 mia. kroner i år og gøre det muligt at indfri en fjerdedel af regeringens mål om en 70 procents reduktion af drivhusgasserne inden 2030. 

Sammen med de vedtagne hjælpepakker, skal planen kunne sætte Danmark bedre i gang på den anden side, samtidig med, at der arbejdes for et grønnere erhvervsliv og samfund. 

“Vi skal investere massivt for at komme tilbage på sporet – og investeringerne bør i høj grad være grønne, så vi kommer stærke ud af coronakrisen, uden at styre direkte videre ind i en klimakrise. Der er et stort vækstpotentiale i at skabe bæredygtige produkter på en bæredygtig måde”, siger Kent Damsgaard. 

”Det er i praksis virksomhederne, der skal skabe mange af forandringerne, og her er det en kæmpe motivation for mig, at DI er helt tydelige på, at den grønne omstilling skal favne både klima, arbejdspladser, vækst og velstand”, siger Anne Højer Simonsen, kommende vicedirektør hos DI. Foto: DMI..

Intern indsats
Foruden planen vil DI også selv tage skridt for at sikre, at erhvervslivet spiller en central rolle på den klimapolitiske scene. I en nyoprettet stilling som vicedirektør har DI derfor pr. 1. maj 2020 ansat Anne Højer Simonsen, der vil få ansvaret for organisationens udvalg for klima- og energipolitik. 

Samtidig vil hun indgå samarbejde med DI’s branchedirektører, herunder branchedirektør Troels Ranis hos DI Energi, i arbejdet om at aktivere alle brancher i en grøn plan, der går hånd i hånd med vækst og arbejdspladser.

“Anne Højer Simonsen ved rigtig meget om klima og klimapolitik. Hun kender de politiske processer ud og ind, hun har et stort netværk, kan kommunikere klart og tydeligt, så man forstår det, og så er hun en dygtig og erfaren leder. Jeg ser derfor rigtigt meget frem til, at vi får Anne med på holdet”, siger Kent Damsgaard.

Klima kræver ledelseskraft
DI har gennem de senere år løbende lanceret initiativer til fordel for klimaet. I efteråret lancerede organisationen blandt andet en 2030-plan, med et bud på, hvordan man kan indfri ambitionen om 70 procents CO2-reduktion og samtidig skabe vækst, velstand og øget beskæftigelse. Siden november har DI desuden medvirket i de klimapartnerskaber, der er nedsat af regeringen.

“Vi kan se at med de mange projekter og ideer, vi har i vores pipeline, vil vi have stor gavn af yderligere ledelseskraft. Vi skal have indfriet de høje ambitioner, og vi skal sikre, at virksomhederne bliver inddraget – på tværs af størrelse, branche og geografi”, siger Kent Damsgaard.

Læs også: VE-agentur: total grøn energiomstilling vil koste 890 billioner – men det kan betale sig

Med Anne Højer Simonsen, der kommer fra en stilling som vicedirektør hos DMI, ved roret ønsker DI, at alle typer virksomheder og brancher inkluderes i de indsatser, der skal i den grønne omstilling. 

”Det er i praksis virksomhederne, der skal skabe mange af forandringerne, og her er det en kæmpe motivation for mig, at DI er helt tydelige på, at den grønne omstilling skal favne både klima, arbejdspladser, vækst og velstand”, siger Anne Højer Simonsen.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

07.06.2024CSR.dk

Debat: Danskere skal kunne tage klimaboliglån

07.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

06.06.2024CSR.dk

Kantineleverandør uddanner ’climate chefs’

05.06.2024CSR.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København