Der er gode råd at hente om socialt ansvar

I øjeblikket søger små og mellemstore virksomheder faglig sparring om, hvordan de dokumenterer deres sociale ansvar. Sparringen ruster virksomhederne til at levere måltal på S’et i ESG-rapportering.

”Vi får henvendelser fra både store virksomheder og SMV’er, der enten allerede tager socialt ansvar eller ønsker at gøre det, men som efterlyser sparring om, hvordan de bedst opnår gode resultater på S’et i ESG”, siger Ea Nielsen, der er souschef i Cabi. Foto: Cabi

27.02.2024

CSR.dk

Når telefonen ringer i videnshuset Cabi, er opkaldet ofte fra en leder, der søger gode råd om, hvordan virksomheden kan styrke S’et i ESG-rapporteringen.

”Vi får henvendelser fra både store virksomheder og SMV’er, der enten allerede tager socialt ansvar eller ønsker at gøre det, men som efterlyser sparring om, hvordan de bedst opnår gode resultater på S’et i ESG”, siger Ea Nielsen, der er souschef i Cabi.

Ringer man til Cabi med spørgsmål om, hvordan man som virksomhed styrker sit sociale ansvar, får man sparring med seniorkonsulenter, der har mange års erfaring med diversitet i virksomheder. En stor del af rådgivningen er gratis.

Stor interesse for S'et fra virksomheder 

Der er stor velvilje blandt danske virksomheder til at score højt på S’et i ESG-rapporteringen, erfarer Cabis souschef.

”I en tid, hvor 150.000 mennesker befinder sig uden for arbejdsmarkedet, står det klart for flere og flere ledere, at de både kan få løst vigtige opgaver og performe på socialt ansvar ved at rekruttere ledige eller sårbare”, siger Ea Nielsen.

Hun fortæller, at der stor forskel på, hvor langt, de virksomheder, der kontakter Cabi, er i deres arbejde med S’et.

”Vi modtager opkald fra ledere, der har gjort socialt ansvar til en del af forretningsstrategien. Andre ønsker hjælp til, hvordan de dokumenterer, at de i årevis har inkluderet medarbejdere med handicap eller sociale udfordringer i organisationen”.

Selv om det i første omgang er de store virksomheder, der er forpligtet til at rapportere på bæredygtighed, og dermed også på S’et, er det forretningsmæssigt klogt for langt de fleste virksomheder at kunne levere nøgletal på socialt ansvar, pointerer Ea Nielsen.

”I takt med de stigende krav til bæredygtighedsrapportering vil virksomheder, der indgår i en leverandørkæde, opleve, at det er et konkurrenceparameter at tage socialt ansvar. De vil blive mødt af krav om at kunne levere ind til store virksomheders sociale KPI’er, fordi de største selskaber skal rapportere på det i hele værdikæden. Her risikerer de mellemstore virksomheder at bliver overhalet, hvis ikke de gør en indsats”, siger hun.

Læs også: Mange virksomheder frygter CSRD-data

ESG-dokumentation kan ske på flere niveauer. De fleste begynder på basisniveau ved at indhente data, der ligger lige for. For eksempel ved at opgøre, hvor mange medarbejdere, der er ansat på særlige vilkår eller hvordan trivsel, arbejdsmiljø og sygefravær udvikler sig i forhold til målsætningen.

”Det gælder om at finde det leje, der er passende og så bygge ovenpå”, lyder rådet fra Ea Nielsen.

Hun anbefaler, at man som leverandør taler med sine store kunder om, hvad der er væsentligt for dem at rapportere på, når det gælder S’et i ESG-rapporteringen. På den måde bliver det konkret for den mellemstore virksomhed, hvor det giver mest mening at styrke og måle de sociale indsatser i organisationen.

”Social ansvarlighed handler også om at give plads til, at medarbejdere er forskellige. Nogen kan have behov for ekstra hensyn på grund af et fysisk handicap, eller måske man er kommet tilbage efter et stress-forløb og har brug for ro. Kan virksomheden dokumentere den rummelighed, står den stærkt”, siger Ea Nielsen.

Tre områder, der tæller med i ESG-dokumentation

  1. Fastholdelse ved sygdom eller livskriser
    Med en fastholdelsesindsats kan I hjælpe langtidssygemeldte medarbejdere med at beholde forbindelsen til arbejdspladsen og undgå at miste kompetent arbejdskraft. Det styrker jeres S.
  2. Rekruttering af ledige fra kanten af arbejdsmarkedet
    I kan også styrke jeres S i ESG ved at ansætte medarbejdere, der ikke var i job, inden I ansatte dem, ansætte medarbejdere i fleksjob eller på få timer. Praktikanter kan også være et fokusområde.
  3. Diversitet og inklusion
    En inkluderende kultur, der har fokus på kønssammensætning, alderssammensætning og etnisk mangfoldighed kan også tælle med i ESG-dokumentationen.

/ PiB

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

11.04.2024CSR.dk

NGO og JustEat sammen om mindre madspild

10.04.2024Give Steel A/S

Sponseret

Give Steel nomineret til fornem pris for sit arbejde med mennesker på kanten

03.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Social ansvarlighed er Lübech Livings højeste prioritet

27.03.2024BSR

Sponseret

Demystifying Social KPIs under CSRD: Six Recommendations for Business

18.03.2024BSR

Sponseret

RISE: A Reflection on Women’s Advancement Beyond Supervisory Roles in the Garment Industry

14.03.2024BSR

Sponseret

A Foundational Guide for Business on Social Justice for 2024 and Beyond

Jobmarked

Se alle

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Cognitech A/S
Konference
AI, ESG og den værdiskabende økonomiafdeling

Hvordan kan du bruge AI og digitalisering til at optimere din økonomifunktion, så du bliver en stærkere strategisk samarbejdspartner?

Dato

18.04.2024

Tid

13:00

Sted

Sundkrogsgade 11, 2100 København

HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB
Konference
Bølgeenergi Dagen

Kom med, når vi afholder Bølgeenergi Dagen med fokus på danske bølgeenergiløsninger. Oplev debat om branchens fremtid, og få en introduktion til dens historik. En række teknologier på området vil blive præsenteret gennem oplæg.

Dato

18.04.2024

Tid

14:00

Sted

Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn