Dansk Energi: Bekymring frem mod COP21

Med mindre end 100 dage til den store klimakonference COP21 i Paris mangler en lang række lande stadig at levere et bud på deres bidrag til at modvirke den globale opvarmning. Det skaber panderynker hos Dansk Energi.

Paris er vært for COP21 fra den 30. november til den 11. december..

24.08.2015

CSR.dk

Med ganske få undtagelser vil hele verden være repræsenteret på statslederniveau (eller tæt på), når Paris til december er vært for årets udgave af den internationale klimakonference COP21. 190 nationer skal således blive enige om, hvordan den globale opvarmning kan holdes under de to grader, der har været et mål i mange år.

Læs også: Økologisk Råd: Hold fast i klimaambitionerne frem mod Paris

Men selvom kun en lille håndfuld af verdens selvstændige lande vil mangle ved forhandlingsbordet i den franske hovedstad, så er der anderledes langt mellem bidragene fra de deltagende nationer, når det kommer til egentlige udmeldinger omkring konkrete klimatiltag.

Således har kun 57 stater indgivet deres målsætninger om CO2-reduktion, de såkaldte INDC'er, og en række af verdens største økonomier er fortsat tavse angående deres ambitioner. Situationen skaber bekymring hos Dansk Energi for, at de tårnhøje forventninger – endnu engang – ikke vil blive indfriet.

”Flere store lande sidder endnu på lidt hænderne. Her har man den opfattelse, at klimapolitik er omvendt proportionelt med vækst. Og uden profit sker der ingenting. Men i Danmark har vi bevist, at grøn omstilling kan gå hånd i hånd med økonomisk vækst – og det eksempel må vi bruge, når vi skal overbevise resten af verden om, at CO2-reduktioner også betyder energibesparelser, forsyningssikkerhed og jobskabelse,” siger administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, til organisationens hjemmeside.

Læs også: Store demonstrationer i vente til COP21

Oveni det er den foreløbige forhandlingstekst stadig uoverskueligt lang og fyldt med firkantede parenteser, hvor teksten endnu ikke er forhandlet på plads. Det gør, kombineret med de manglende, unilaterale bidrag, et kompromis sværere at nå. Håbet lever dog hos den store danske brancheaktør.

”Jeg krydser selvfølgelig fingre for et håndslag i Paris for klimaets skyld. Men også fordi en ambitiøs aftale om CO2-reduktioner vil få betydning for energipolitikken i Danmark og Europa, som altid har været foregangsregion. Her vil den grønne omstilling af energisystemet blive lettere og billigere, hvis resten af verdens store økonomier går samme vej,” siger Lars Aagaard.

-AK

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.12.2024Plastic Change

Sponseret

EU vil gøre op med engangsemballage, men ny lov er fyldt med huller

10.12.2024Lübech Living ApS

Sponseret

6 gourmet stjerner i samspil med bæredygtighed

Bæredygtighed og digital transformation går hånd i hånd

10.12.2024Schneider Electric

Sponseret

09.12.2024KLS Grafisk Hus A/S

Sponseret

Biodiversitet: Sådan kan I gøre en forskel

09.12.2024CSR.dk

Milliarderne fosser ind i skovbruget

06.12.2024CSR.dk

Genbrugsbutikker betænkelige ved nyt EU-direktiv

06.12.2024CSR.dk

Byggeriets påvirkning af biodiversitet skal sættes på standard

06.12.2024CSR.dk

Kommunerne får udvidet værktøjskassen til den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Event
Event: Sæt spot på klima og miljø i din ESG-rapportering

Kom og få 2 timers viden om og inspiration til, hvad E’et i ESG er og hvordan du kommer i gang med at kortlægge og forstå et klimaregnskab. Deltag på event den 11. december.

Dato

11.12.2024

Tid

07:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J