Dansk Arkitektur Center bliver certificeret Green Attraction

Systematik i arbejdet

Foto: Dansk Arkitektur Center

10.11.2023

CSR.dk

Den 9. november var der jubel og feststemning i Dansk Arkitektur Center (DAC). Den dag kunne DAC nemlig kalde sig Green Attraction efter et intenst arbejde med systematisering af mange aktiviteter på tværs af organisationen. 

Dansk Arkitektur Center er det første udstillingssted i det centrale København der får certificeringen.

”Der har ikke manglet fokus på bæredygtighed i DAC,” fortæller direktør Dorthe Weinkouff Barsøe. ”Det, der har manglet, er den systematiske tilgang til aktiviteterne, og dokumentationen for resultaterne. Det har vi nu taget os tiden til at implementere - godt hjulpet af de tanker, der ligger bag Green Key, Green Attraction og Organisationen Danske Museers Grønne Akademi.”

Udstillingsgenbrug og klimabevidst café

DAC's prioriterede områder er cirkularitet, klimaaftryk, social bæredygtighed og formidling med i alt 17 underpunkter inden for de fire områder. For eksempel skal der nu samles data på, hvor meget der re-cirkuleres i udstillingsproduktionen. Det kan være byggematerialer, der genbruges, eller montrer og andre elementer, som lånes fra andre udstillingssteder eller gives videre efter brug. DAC Café er længe blevet drevet med fokus på økologi, dyrevelfærd, sæson og lokale varer. Nu skal dette dokumenteres, og der er lavet en procedure for at overvåge madspild, alt sammen for at styrke klimabevidstheden.

”Dansk Arkitektur Centers styrke er helt klart formidlingsdelen. Med 226.000 gæster i 2022 og endnu flere lyttere af podcasts og brugere af website og app samt følgere på sociale medier er vi med til at kvalificere samtalen om bæredygtighed i arkitekturen og det byggede miljø. Det er ressourcekrævende at skabe nye udstillinger og vores andre aktiviteter. Det belaster klima og omgivelser, og her er det vores opgave at minimere belastningen mest muligt, for eksempel ved at tænke mere cirkulært og ressourcebevidst,” fortæller Dorthe Weinkouff Barsøe.

Som Green Attraction forventer Dansk Arkitektur Center at kunne styrke sine tiltag for øget bæredygtighed år for år gennem det systematiske fokus på at nå målene på de 17 underpunkter. Samtidig styrker certificeringen både DAC's og Københavns fortælling om bæredygtighed, hvilket er vigtigt i det store perspektiv. 

Historien om bæredygtighed og DAC

Dansk Arkitektur Center (DAC) har haft bæredygtighed på programmet siden 2008, hvor man tilsluttede sig UN Global Compact. 

I 2018 flyttede DAC ind i BLOX, der af bygherren Realdania By & Byg blev opført efter de på den tid gældende grønneste principper. 

Samtidig blev FNs Verdensmål skrevet ind i DACs kernefortælling som omdrejningspunkt for de mange formidlingsaktiviteter. 

I 2022 tilsluttede DAC sig Planet Copenhagen-manifestet

Samtidig begyndte arbejdet med at blive certificeret som Green Attraction. 

Wonderful Copenhagen har støttet arbejdet gennem bevilling af konsulenttimer.

Green Attraction blev lanceret i 2021 som en videreudvikling af den velkendte Green Key-certificering.

København som bæredygtig turismedestination 

Sidste år lancerede Wonderful Copenhagen sammen med erhvervet et fælles manifest for bæredygtighed, Planet Copenhagen, hvor hovedstadens turismeaktører samles om fælles målsætninger. Og her er ambitionen, at Danmarks hovedstad skal være verdens mest bæredygtige destination.

DAC var blandt de første, der tilsluttede sig Planet Copenhagen-manifestet, og Københavns turismeorganisation, Wonderful Copenhagen, har – som led i et forløb i projektet Sustainable Choice CPH – stillet en bæredygtighedskonsulent til rådighed for DAC for at hjælpe med at blive klar til certificering.

”Vi har et ambitiøst mål om at blive verdens mest bæredygtige destination, og med vores Planet Copenhagen-manifest samler vi hovedstadens turismeaktører om fælles målsætninger. Et vigtigt element er at få flest mulige turismeaktører bæredygtigheds-certificeret, og derfor glæder vi os rigtig meget over, at flere attraktioner lader sig certificere, herunder DAC, som også var blandt de første til at tilslutte sig manifestet. Certificeringen af DAC er opnået som led i et forløb i regi af projektet Sustainable Choice CPH, hvor vi løbende tilbyder forløb til turismeaktører i hovedstaden,” siger Runa Sabroe, udviklingsdirektør i Wonderful Copenhagen. 

Green Attraction: ”Det er fremragende”

Dansk Arkitektur Center er den tredje attraktion i hovedstadsområdet, som bliver Green Attraction. Med Tivoli og Eksperimentarium som de andre to er DAC dermed det første udstillingssted i selve København med certificeringen.

”Der er en stor sammenhæng mellem arkitektur og bæredygtighed. Mange af Dansk Arkitektur Centers aktiviteter beskæftiger sig med den bæredygtige udvikling som håndteringen af klimaændringer og mindre klimaaftryk fra byggebranchen. Derfor er det fremragende, at Dansk Arkitektur Center også tænker bæredygtighed sammen med driften af deres udstillingssted ved at blive certificeret med Green Attraction, som det først udstillingssted i det centrale København”, udtaler sekretariatsleder Mikal Holt Jensen fra Green Attraction og HORESTA.

  • EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

06.06.2024CSR.dk

Avocadoer er ’slemme’, og veganere er latterlige: Sådan retfærdiggør vi at spise for meget kød

27.05.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads indgår partnerskab med Danmarks Cykle Union

24.05.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Sådan får du CSR ind i hjertet af salgsindsatsen

23.05.2024P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

Nye risikoprofiler i P+ Bæredygtig

22.05.2024Valified

Sponseret

Årets SMV 2024: Valified som Guld Partner

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København