Danmark vokser grønnere med 25 Folkeskove

Gennem et indsamlingsshow sidste år var TV2 og Danmarks Naturfredningsforenings mål at plante én million træer. Dette udmunder sig nu i 25 nye Folkeskove med flere i vente i den nærmeste fremtid.”En flot og grøn gave, danskerne har givet til hinanden”, lyder det fra miljøministeren.

I alt skal der plantes 47 nye Folkeskove inden for de næste år..

27.05.2020

CSR.dk

Den danske natur kan nu se frem til en hjælpende hånd. Det sker i form af i alt 47 Folkeskove, der bliver plantet for de midler, som blev samlet ind i forbindelse med TV2’s og Danmarks Naturfredningsforenings indsamlingsshow ‘Danmark planter træer’. Fire Folkeskove blev færdigplantet i efteråret 2019, de næste 25 skove plantes i dette forår, og resten følger snarest i 2020 og 2021.

“Det er en flot og grøn gave, danskerne har givet hinanden. De 47 nye skove kan give nye levesteder for fugle og insekter, trække CO2 ud af atmosfæren og hjælpe os med at sikre rent drikkevand. Samtidig giver skovene mulighed for, at flere børn, unge og voksne kan komme ud under trækronerne, dyrke friluftslivet og lære naturen bedre at kende. Det er vigtigt – for jo bedre vi kender naturen, jo bedre passer vi på den”, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

Ved indsamlingshowet, der løb af stablen i september 2019, blev der i alt indsamlet over 20 millioner kroner, som betyder, at der kan plantes over én million træer i nye danske folkeskove over hele landet. En del af pengene er også gået til skovfredning i ind- og udland via Den Danske Naturfond og WWF.

Læs også: Coop vil plante ti nye folkeskove

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, glæder sig over, at arbejdet med de nye skove nu kan gå i gang trods den store nedlukning af samfundet:

“Vi er rigtigt glade og stolte over den store opbakning, som vi har oplevet til ‘Danmark planter træer’, og det er fantastisk, at det, der bare var drømme og ambitioner i 2019, nu kan omsættes til rigtige nye skove rundt om i landet. Det er gode nyheder, at vi nu får mere skov – både for naturen, for klimaet og for danskerne”, siger Maria Reumert Gjerding.

Nytte man kan se 
En del af folkeskovene skal plantes på statsjord og kommunale jorde, som har indgået aftaler med skovrejsningsorganisationen Growing Trees Network Foundation om selve plantningen.

Men flere steder har også lokale vandforsyninger og vandværker været med til at opkøbe jorden, idet de nye skove ligger over vigtige grundvandsmagasiner og vil medvirke til at sikre rent drikkevand. Også kirkerne har hjulpet med jord til to skove. 

Hos TV2 er man glad for, at stationens fokus på klima og natur også bliver synligt i den danske natur i form af de mange Folkeskove, der vil vokse op.

“Danskerne kan med deres egne øjne se, at de penge, de har doneret, kommer til nytte med det samme – blandt andet i form af tusindvis af nye træer i store dele af Danmark. Mange er bekymrede for klimaet og naturen og har efterlyst en måde, hvor de selv kan gøre noget for at hjælpe. De nye Folkeskove er et godt eksempel på, at vi danskere selv kan gøre en forskel”, siger TV2’s programdirektør, Lotte Lindegaard.

Skov i alle størrelser
True Folkeskov ved Aarhus er den af de nye Folkeskove, som modtager flest træer fra ‘Danmark planter træer’-indsamlingen. Naturstyrelsen udvider skoven i True med cirka 100.000 fra indsamlingen, og specialkonsulent i styrelsen Anders Busse understreger, at samarbejdet om Folkeskove medvirker til, at Naturstyrelsen kan plante endnu mere ny skov i Danmark.

Læs også: Regeringen klar med grøn finanslov

“Lige nu skal vi til at plante en stor del af den klimagave, danskerne har givet hinanden. Samtidig er vi ved at anlægge nye stier og faciliteter for friluftslivet, og Aarhus Vand ‘røntgenfotograferer jorden’ for at finde det bedste sted at bore ned til det, der gerne skal blive fremtidens drikkevand. Alle aktiviteterne kan opleves samtidig lige nu og her! Det gør sammenhængen mellem skovrejsning, klima, drikkevand og friluftsliv dejligt håndgribelig og konkret”, siger Anders Busse.

Et de mindre Folkeskov-projekter er Vestermarie Folkeskov på Bornholm, hvor man inden påske fik plantet 1,2 hektar skov.

“De 4.800 træer og buske blev plantet af lokale frivillige ildsjæle med supervision fra kommunen. Vestermarie Borgerforening er i gang med at søge midler til at etablere shelter, bålplads og legeplads i skoven, lige som foreningen har sørget for, at der er blevet gravet et vandhul. Skoven er allerede nu en kær ven af det lille bysamfund”, siger Morten Bach Jørgensen, skovrejsningsansvarlig i Bornholms Kommune.

- HCL

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

21.02.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Sidste chance for at være med i Klimakampen

19.02.2024CSR.dk

Artikler med glimmer er alligevel ikke forbudte

19.02.2024CSR.dk

Nu kan du sende din brugte madras til genanvendelse

19.02.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nykredit er Årets Grønne Indkøber 2023

16.02.2024CSR.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

15.02.2024CSR.dk

Nyt boliginteriør på gamle trøjer

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Feb. 21

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

21.02.2024

Tid

12:15

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.