Danmark vokser grønnere med 25 Folkeskove

Gennem et indsamlingsshow sidste år var TV2 og Danmarks Naturfredningsforenings mål at plante én million træer. Dette udmunder sig nu i 25 nye Folkeskove med flere i vente i den nærmeste fremtid.”En flot og grøn gave, danskerne har givet til hinanden”, lyder det fra miljøministeren.

I alt skal der plantes 47 nye Folkeskove inden for de næste år..

27.05.2020

CSR.dk

Den danske natur kan nu se frem til en hjælpende hånd. Det sker i form af i alt 47 Folkeskove, der bliver plantet for de midler, som blev samlet ind i forbindelse med TV2’s og Danmarks Naturfredningsforenings indsamlingsshow ‘Danmark planter træer’. Fire Folkeskove blev færdigplantet i efteråret 2019, de næste 25 skove plantes i dette forår, og resten følger snarest i 2020 og 2021.

“Det er en flot og grøn gave, danskerne har givet hinanden. De 47 nye skove kan give nye levesteder for fugle og insekter, trække CO2 ud af atmosfæren og hjælpe os med at sikre rent drikkevand. Samtidig giver skovene mulighed for, at flere børn, unge og voksne kan komme ud under trækronerne, dyrke friluftslivet og lære naturen bedre at kende. Det er vigtigt – for jo bedre vi kender naturen, jo bedre passer vi på den”, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

Ved indsamlingshowet, der løb af stablen i september 2019, blev der i alt indsamlet over 20 millioner kroner, som betyder, at der kan plantes over én million træer i nye danske folkeskove over hele landet. En del af pengene er også gået til skovfredning i ind- og udland via Den Danske Naturfond og WWF.

Læs også: Coop vil plante ti nye folkeskove

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, glæder sig over, at arbejdet med de nye skove nu kan gå i gang trods den store nedlukning af samfundet:

“Vi er rigtigt glade og stolte over den store opbakning, som vi har oplevet til ‘Danmark planter træer’, og det er fantastisk, at det, der bare var drømme og ambitioner i 2019, nu kan omsættes til rigtige nye skove rundt om i landet. Det er gode nyheder, at vi nu får mere skov – både for naturen, for klimaet og for danskerne”, siger Maria Reumert Gjerding.

Nytte man kan se 
En del af folkeskovene skal plantes på statsjord og kommunale jorde, som har indgået aftaler med skovrejsningsorganisationen Growing Trees Network Foundation om selve plantningen.

Men flere steder har også lokale vandforsyninger og vandværker været med til at opkøbe jorden, idet de nye skove ligger over vigtige grundvandsmagasiner og vil medvirke til at sikre rent drikkevand. Også kirkerne har hjulpet med jord til to skove. 

Hos TV2 er man glad for, at stationens fokus på klima og natur også bliver synligt i den danske natur i form af de mange Folkeskove, der vil vokse op.

“Danskerne kan med deres egne øjne se, at de penge, de har doneret, kommer til nytte med det samme – blandt andet i form af tusindvis af nye træer i store dele af Danmark. Mange er bekymrede for klimaet og naturen og har efterlyst en måde, hvor de selv kan gøre noget for at hjælpe. De nye Folkeskove er et godt eksempel på, at vi danskere selv kan gøre en forskel”, siger TV2’s programdirektør, Lotte Lindegaard.

Skov i alle størrelser
True Folkeskov ved Aarhus er den af de nye Folkeskove, som modtager flest træer fra ‘Danmark planter træer’-indsamlingen. Naturstyrelsen udvider skoven i True med cirka 100.000 fra indsamlingen, og specialkonsulent i styrelsen Anders Busse understreger, at samarbejdet om Folkeskove medvirker til, at Naturstyrelsen kan plante endnu mere ny skov i Danmark.

Læs også: Regeringen klar med grøn finanslov

“Lige nu skal vi til at plante en stor del af den klimagave, danskerne har givet hinanden. Samtidig er vi ved at anlægge nye stier og faciliteter for friluftslivet, og Aarhus Vand ‘røntgenfotograferer jorden’ for at finde det bedste sted at bore ned til det, der gerne skal blive fremtidens drikkevand. Alle aktiviteterne kan opleves samtidig lige nu og her! Det gør sammenhængen mellem skovrejsning, klima, drikkevand og friluftsliv dejligt håndgribelig og konkret”, siger Anders Busse.

Et de mindre Folkeskov-projekter er Vestermarie Folkeskov på Bornholm, hvor man inden påske fik plantet 1,2 hektar skov.

“De 4.800 træer og buske blev plantet af lokale frivillige ildsjæle med supervision fra kommunen. Vestermarie Borgerforening er i gang med at søge midler til at etablere shelter, bålplads og legeplads i skoven, lige som foreningen har sørget for, at der er blevet gravet et vandhul. Skoven er allerede nu en kær ven af det lille bysamfund”, siger Morten Bach Jørgensen, skovrejsningsansvarlig i Bornholms Kommune.

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

06.12.2024CSR.dk

Genbrugsbutikker betænkelige ved nyt EU-direktiv

06.12.2024CSR.dk

Byggeriets påvirkning af biodiversitet skal sættes på standard

06.12.2024CSR.dk

Kommunerne får udvidet værktøjskassen til den grønne omstilling

06.12.2024TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Sponseret

Ny biodiversitetsportal samler unik viden om havmiljøet i Nordsøen

05.12.2024Lübech Living ApS

Sponseret

En julestjerne med historie – 2nd generation

04.12.2024CSR.dk

Klimaforandringer skubber boligejere mod klimasikring

03.12.2024Dansk Industri

Sponseret

Regenerativ turisme: Kan arkitektur hjælpe os gentænke måden, vi rejser på?

02.12.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Agil planlægning sparer 470 ton CO2e

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

09.12.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K