Døgn-Netto giver overskudsmad til udsatte borgere

Fra 10. april bliver brød, bananer og andre overskudsvarer fra Døgn-Netto til måltider for socialt udsatte borgere.

Det er i første omgang Døgn-Netto på Utterslevvej, Tomsgårdsvej, Lygten og to butikker på Frederikssundsvej, alle i København, som donerer overskudsvarer gennem Fødevarebanken. Foto: DS. .

10.04.2014

CSR.dk

Døgn-Netto indleder nu et samarbejde med Fødevarebanken om at donere overskydende mad til organisationer, der hjælper socialt udsatte

Regionschef for Døgn-Netto, Tonny Jensen, glæder sig over aftalen, som betyder, at overskudsvarerne ikke ender som madspild, men i stedet kommer nogle mennesker til gode, som ellers ikke har råd til sunde, varierede madvarer.

”Jeg er utrolig glad for, at Døgn-Netto kan være med til at gå forrest i denne sag. Jeg har aldrig brudt mig om at se ganske udmærket mad blive smidt ud. Det er for mig helt uacceptabelt og uetisk, siger Tonny Jensen.

Inden for holdbarheden
Overskudsvarerne kan være frugt og grønt, som har fået mærker, og derfor ikke kan sælges, og brød, som ofte er i overskud på grund af Døgn-Nettos kvalitetskrav. Overskudsvarerne kan være al mad inden for sidste holdbarhedsdato, dog ikke frostvarer.

For Døgn-Netto er det vigtigt, at der ikke bliver gået på kompromis med kvalitet, smag og fødevaresikkerhed, hverken når maden sælges eller gives væk. Partnerskabet med Fødevarebanken er derfor helt naturligt, fordi Fødevarebanken stiller høje krav til egenkontrol og hygiejne samt jævnlig kontrol fra fødevaremyndighederne.

Samtidig sørger Fødevarebanken for, at Døgn-Nettos varer kommer ud til en meget bred vifte af organisationer og på den måde tilgodeser mange forskellige mennesker, som har brug for støtte eller hjælp.

Overskudsvarer gør en forskel
Karen Inger Thorsen, direktør i Fødevarebanken, hilser også de nye faste leverancer fra Døgn-Netto velkommen.

”Det er utrolig vigtigt, at store aktører som Døgn-Netto og Dansk Supermarked er med til at gøre noget ved madspild og samtidig hjælper vores udsatte medborgere. Det betyder meget for vores organisation og for vores alle sammens miljø og velfærd helt generelt”, siger Karen Inger Thorsen.

Fødevarebanken er en non-profit forening, der modtager frisk overskudsmad fra fødevareproducenter, landbrug, supermarkeder og grossister og fordeler det til organisationer, der arbejder for og med socialt udsatte. 

- JKK 

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

05.12.2025CSR.dk

Millioner til cirkulære løsninger i SMV’er skal skabe bæredygtig vækst

05.12.2025CSR.dk

IEA: De næste år bliver afgørende for verdens energifremtid

04.12.2025Dansk Standard

Sponseret

ISO 14001:2026 på vej: Nye dokumentationskrav og integrering af klima og biodiversitet

04.12.2025CSR.dk

Tre vigtige nøgletal: Så langt er Danmark fra sine egne klimamål

04.12.2025CSR.dk

Ny investeringsfond vil redde udpint landbrugsjord

03.12.2025Dansk Standard

Sponseret

Forslaget til ISO 9001 oversat til dansk

03.12.2025CSR.dk

Tobaksindustrien har solidt fodfæste i dansk politik, viser ny opgørelse

02.12.2025CSR.dk

Grønne løsninger i fællesskab: Kommuner og erhvervsliv skubber omstillingen frem lokalt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle