Bank sender alle medarbejdere på ESG-uddannelse

Som det første pengeinstitut i Danmark sender Sparekassen Kronjylland samtlige medarbejdere på uddannelse i bæredygtighed. Det skal give dem indsigt og klæde rådgiverne på til at snakke bæredygtighed med kunderne.

Allan Klein Mikkelsen, Marlene Bay Møller og Lotte Hansen (t.h.) har samarbejdet om at få ESG-uddannelsen af Sparekassen Kronjyllands medarbejdere på plads. Foto: Sparekassen Kronjylland..

14.06.2022

CSR.dk

Med udgangspunkt i et øget strategisk fokus på ESG har Sparekassen Kronjylland besluttet, at alle medarbejdere skal en tur på skolebænken.

"Vi har valgt at investere massivt i uddannelse af vores medarbejdere indenfor bæredygtighed, fordi vi tror på, at den bæredygtige dagsorden vil få indflydelse på alt, hvad vi gør i fremtiden," forklarer Marlene Bay Møller, Områdedirektør for HR og Kommunikation i Sparekassen Kronjylland.

Bæredygtighed på skoleskemaet
Uddannelsesforløbet er tilrettelagt af IBA Erhvervsakademi Kolding i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Hansen & Ersbøll Agenda og bygger på akademifaget Bæredygtig Forretningsforståelse. Det består af to moduler. På modul 1 får alle medarbejdere et fælles bæredygtigt fundament og undervisning i Sparekassens bæredygtige profil, mens modul 2 er målrettet de specifikke jobfunktioner.

For erhvervsrådgivere, investerings- og formuerådgivere samt kreditrådgivere på erhvervsområdet betyder det, at de får en akkrediteret efteruddannelse i bæredygtighed normeret til 5 ECTS.

"Her får de kompetencerne til at snakke bæredygtighed med kunderne. Det er ikke bare et kursus, men et uddannelsesforløb, hvor de har tid til at inddrage deres kunder undervejs og omsætte den viden, de får," forklarer Allan Klein Mikkelsen, uddannelseschef ved IBA Erhvervsakademi Kolding.

For privatrådgivere, kreditrådgivere på privatområdet samt ledere i Sparekassen tilrettelægges modul 2 specifikt til deres jobfunktioner.

Brug for at snakke bæredygtighed med kunderne
At der er behov for at snakke bæredygtighed med kunderne, viser en undersøgelse foretaget af Erhvervsstyrelsen i 2021. Her svarede hver femte SMV, at de slet ikke arbejder med grøn omstilling, mens kun hver tredje er gået i gang. Samtidig påpeger SMV Danmark, at mange SMV’ere mangler viden og rådgivning på området.

"Mange SMV’ere ser bæredygtighed som noget dyrt, men nøglen er at få forretning, indtjening og impact til at gå hånd i hånd, og her kan rådgiverne være med til at hjælpe, fordi de i forvejen har blik for økonomien," fortæller Lotte Hansen, partner i Hansen & Ersbøll Agenda, der arbejder med bæredygtig forretningsudvikling, og har rådgivet Sparkassen Kronjylland i udviklingen af satsningen..

Allan Klein Mikkelsen roser da også Sparekassen Kronjylland for deres satsning:

"Det er en stor satsning at sende samtlige medarbejdere på uddannelse. Det er ikke bare noget, man gør. Samtidig gør Sparekassen Kronjylland det på en professionel måde, hvor de er med til at udvikle uddannelsen sammen med os, hvilket gør, at vi sikrer kvaliteten i uddannelsen, og at der kommer flere perspektiver med,” roser uddannelseschefen.

Første undervisningshold starter 13. juni.

- EHS

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)