Bæredygtige investeringer hitter blandt millenial-generationen

Kunder i storbanker og pensionskasser er blevet mere klimabevidste. En ny bølge inden for investeringer skyller ind over den danske finanssektor i takt med, at pengene skifter hænder.

En ny bølge af investeringer skyller indover Danmark. Særligt den nye generation er mere bevidste om at foretage investeringer, der gavner både de sociale forhold og klimaet langt ud i fremtiden. .

15.05.2018

CSR.dk

Flere og flere bliver bevidste om at foretage investeringer med klimaet og sociale forhold in mente. Også herhjemme kan det nu mærkes, at den nye generation tænker i både økonomiske og bæredygtige løsninger, når de vælger deres investeringer.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

Ansvarlige investeringer har været på markedet i flere år. Hvor den første bølge handlede om at undlade at investere i skadelige produkter som våben, tobak og fossile brændstoffer, blev der ved næste bølge stillet skarpt på miljøet og sociale forhold for at reducere finansielle risici. Det blev her tydeligt at det kan skade ens investeringer, hvis der ikke bliver taget højde for klimaet eksempelvis.

Vækst i impact-investeringer
I den tredje og nuværende bølge er de såkaldte impact-investeringer i højsædet. Her forsøger man ikke kun at undgå skadelige produkter eller mindske risikoen for katastrofer, men samtidig at fremme bæredygtige løsninger, der sikrer planetens overlevelse. Det skriver Berlingske Business. 

Det handler om at investere i virksomheder, der gør en miljømæssig eller social forskel, samtidig med at de giver et finansielt afkast. Det forklarer Amit Bouri, chef for The Global Impact Investing Network (GIIN), til Berlingske Business.

GIIN foretager hvert år en rundspørge blandt flere end 200 af verdens største finansielle aktører, og her viste seneste undersøgelse at, der samlet set var placeret 114 milliarder dollars i impact-investering. Det er en vækst på 17 procent sammenlignet med året før, fortæller Amit Bouri.

Nye danske kunder efterspørger klimavenlige løsninger 
Hos Danske Bank har man forsøgt at imødegå kundernes ønsker ved i foråret at udbyde to impact-fonde i samarbejde med engelske Impax. Og de faldt på et tørt sted. På blot tre uger solgte man for 330 millioner kroner.

”Vi er begyndt med de to områder vand og klima, hvor vi ved, der kan gøres en stor forskel. Og her har Impax fokuseret på vækstvirksomheder, der bidrager til at gøre en forskel. Derigennem har de gennem en årrække også leveret ganske fine afkast”, siger Sune Worm Mortensen, direktør for investeringsprodukter og rådgivning i Danske Bank.

Merkur Andelskasse har været med på bølgen næsten før den fandtes og har gennem ti år tilbudt tre impact-fonde sammen med hollandske Tridos. Men i løbet af de sidste par år er interessen vokset markant. Særligt den største af fondene, Pioneer-fonden, er galoperet derud af med en årlig tilvækst på 44 procent.

Læs også: Danske Bank vil gøre startup-virksomheder bæredygtige

Og spørger man investeringsrådgiver Silja Nyboe Andersen fra Merkur Andelskasse bliver impact-fonde kun mere populære i fremtiden, eftersom som nye kunder skal placere sine investeringer.

”Hele millenial-generationen er voldsomt interesserede i det her område. Vi kommer til at se det største formueskift i verdenshistorien inden for det næste årti. I USA alene er det mere end 41.000 milliarder kroner, der går fra den ene generation til den næste. Og den nye generation efterspørger noget andet”, siger Silja Nyboe Andersen til Berlingske Business.

- EST

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

19.02.2024CSR.dk

Alle landets kommuner og regioner bakker nu op om Klimaalliancen

08.02.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo bedre resultater

22.01.2024Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Ny top-certificering til Saint-Gobain i Danmark

17.01.2024CSR.dk

Starbucks sagsøges for vildledende markedsføring

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 21. feb: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

21.02.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Feb. 21

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

21.02.2024

Tid

12:15