Bæredygtighed skal sikre dansk mode

Hvis dansk mode skal have en god position på det globale marked, bør der satses på bæredygtigt tøj. Sådan lyder det fra den administrerende direktør hos Danish Fashion Institute.

”Hvis dansk mode og modeugen skal have en global position, så tror jeg på, at bæredygtighedsvinduet er vores vindue”, siger administrerende direktør i Danish Fashion Institute, Eva Kruse. Foto: Sascha Oda. .

05.08.2014

CSR.dk

Hvis det står til Eva Kruse, der er administrerende direktør for modebranchens netværksorganisation Danish Fashion Institute og for Copenhagen Fashion Week, der netop finder sted i denne uge, bør den danske mode gentænkes i en mere bæredygtig udgave, hvis den skal klare sig godt på det det globale marked. Det vil betyde tøj, der ikke er lavet af almindelige tekstiler, men i stedet er lavet af materialer som hamp, bambus, alger og genbrugte plastikfibre.

”Hvis dansk mode og modeugen skal have en global position, så tror jeg på, at bæredygtighedsvinduet er vores vindue”, siger Eva Kruse til Information og fortsætter:

”Det er det her, modebranchen kan leve af på sigt. Jeg ville ikke messe det her så meget for branchen, hvis jeg ikke troede på, der var en forretning i det”.

Bæredygtighed forklædt i godt design
Alligevel mener hun, at det er vigtigt, at der stadig fokuseres på design og kvalitet, fordi et par bukser ikke udelukkende vil blive købt, fordi de er bæredygtige. Derfor skal der gives et alternativ til forbrugeren, der stadig er lækkert og fra de rigtige mærker.

<p>”Der er jo ikke nogen, der kommer til at købe et par bukser, fordi de er bæredygtige, hvis de sidder vildt dårligt på røven”. </p>

Eva Kruse, administrerende direktør i Danish Fashion Institute

”Der er jo ikke nogen, der kommer til at købe et par bukser, fordi de er bæredygtige, hvis de sidder vildt dårligt på røven”, siger hun til avisen.

Foruden at skabe gode eksportmuligheder ser Eva Kruse det også som en forpligtigelse for modebranchen at skabe bæredygtige løsninger. Når det kommer til den danske eksport, indtager tøj og sko en fjerdeplads, og det udgjorde ifølge Eksportrådet en omsætning på ca. 39 milliarder kroner i 2012. Selv om det globalt set er små tal, mener Eva Kruse alligevel, at Danmark bør gå forrest for at gøre verden til et mere bæredygtigt sted.

”Det må være et mål, at vi skal lave det, vi laver, med mindre påvirkning af planeten og mennesker”, siger hun.

En forurenet tekstilindustri
International tekstilindustri en af de mest forurenende, og tal fra WWF viser, at produktionen af et par cowboybukser kræver op mod 20.000 liter vand. Derfor vil Danish Fashion Institutes administrerende direktør have, at dansk mode skal gøre brug af mindre bomuld i de kommende tøjkollektioner.

”En milliard mennesker har ikke adgang til rent drikkevand. Måske var det en god idé, at de drak noget af det vand i stedet for”, siger Eva Kruse til Information, og henviser til, at produktionen af tøj flere steder også foregår under kritisable forhold.

Stort bæredygtigt potentiale for dansk mode
Hun ser et stort potentiale for bæredygtighed i den danske mode, hvor naturen og industrien åbner op for at gentænke den nuværende produktion.

”Vi har nogle naturressourcer, som vi måske tidligere har overset. Vi har for eksempel en kæmpe fødevareindustri, og alle affaldsprodukterne fra mejerierne og kornproduktionen kan man lave tekstiler af. Vi har masser af hav med masser af tang og alger. Måske kunne vi en dag blive selvforsynende på metervarer”, siger Eva Kruse.

Læs også: Topmøde om bæredygtig mode i København

Selvom flere danske tøjmærker har en bæredygtig produktion, er det alligevel ikke nok ifølge Eva Kruse, der håber på, at dansk mode i fremtiden kan markedsføres som bæredygtig. 

- SSM

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

05.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nu er ansøgningsperiode åben: Sådan indstiller du din virksomhed til Sustainability Awards 2024

05.04.2024CrossMind Reklamebureau ApS

Sponseret

Case: Conrum – en ny koncern født ind i en tid med ESG

25.03.2024CrossMind Reklamebureau ApS

Sponseret

ESG kalder på stærke kommunikationsværdikæder

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi har fået afmystificeret klimaregnskaber og lært at kommunikere grønt”

20.03.2024CSR.dk

Sådan kan bureauer vise vejen

19.03.2024Advice

Sponseret

Fremtiden tilhører dem, der tør handle

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams