Bæredygtig IT-strategi kan give luft i budgettet

Ifølge en frisk undersøgelse kan bæredygtige strategier for længere levetid af virksomhedens mobiltelefoner, tablets og bærbare computere give besparelser på 30 procent i gennemsnit.

En bæredygtig strategi for langtlevende mobile enheder kan give store besparelser for virksomheder, viser britisk undersøgelse..

30.01.2017

CSR.dk

Netop den økonomiske gevinst er vigtig i denne sammenhæng. Undersøgelsen viser således, at 42 procent finder det vigtigst at spare penge på indkøb af nye enheder, mens 38 procent mener, at det vigtigste argument for at indføre en bæredygtighedsstrategi er besparelser på udskiftning af batterier. Dog er bedre genbrug af it-enhederne også top of mind hos it-indkøberne i analysen (37 procent).

Langt størstedelen (95 procent) af virksomhederne har en bæredygtighedsstrategi på plads, og tilsvarende siger 97 procent af de adspurgte it-indkøbere, at længere levetid på mobile enheder er meget vigtigt for deres virksomhed.

På den baggrund konkluderer undersøgelsen, at de europæiske virksomheder er blevet mere bæredygtige, og at den grønne udvikling fortsætter. Den samme udvikling ser ud til at gælde i Danmark:

“De sidste 20 år har det absolutte flertal af IT-Branchens medlemmer designet deres produkter med fokus på bæredygtighed. Og de fleste af de danske virksomheder har de seneste år etableret bæredygtighedspolitikker, som både omfatter ansvar for vilkårene i forsyningskæden og forlængelse af produkternes levetid”, siger formand for IT-Branchens miljøudvalg, Hans Wendschlag, i en pressemeddelelse.

Han peger på, at virksomhederne i mange år har efterspurgt mere bæredygtige produkter. Det er bare ikke altid nok.

”Vi ser et stigende antal kunder, der sætter pris på branchens initiativer for at forlænge it-produkternes levetid. Men i sidste ende, når den endelige beslutning skal træffes, er produktprisen stadig den vigtigste faktor – desværre.”

De totale omkostninger er vigtige
Den udmelding møder opbakning fra IT-direktør hos Atea, Henrik Arndt. Her har man selv implementeret en bæredygtighedsstrategi, ligesom man har arbejdet med miljøcertificering de sidste fem-syv år.

”Hvis man står over for et valg mellem to bærbare, der performer lige godt, og den ene er mere miljøvenlig, vælger de fleste virksomheder den, der er bedst for miljøet. Men den endelige købsbeslutning træffes ud fra Total Cost of Ownership. De fleste betaler altså gerne lidt mere for et produkt, hvis det betaler sig over tid, fordi længere levetid, mindre strømforbrug og færre reparationer gør produktet mere økonomisk interessant”, siger han.

Læs også: WWF: Langsom rejse mod bæredygtige indkøb

Ifølge den danske IT-branche går danskerne op i miljø og bæredygtighed, men handler alligevel med prisen for øje. På den måde ligner de danske virksomheder i høj grad deres svenske naboer, hvor over 50 procent angiver, at besparelsen er vigtigst, mens 38 procent mener, at det mindskede CO2-udslip er det vigtigste argument for bæredygtig IT.

Undersøgelsen er baseret på IT-indkøbere i 1000 virksomheder i England, Frankrig, Spanien og Sverige, og er foretaget af Opinion Matters på vegne af Panasonic.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

19.04.20242030 Builders

Sponseret

The Importance of Employee Engagement in Corporate Sustainability

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus