ATP skærper klimaambitionerne

ATP vil nu skrue op for klimaambitionerne, så der skabes bedre afkast til medlemmerne og et større fokus på den globale, grønne omstilling. ”Vi har ganske enkelt ikke råd til at lade være”, lyder det fra ATP-topchef.

I 2025 vil ATP kræve, at de virksomheder som pensionskassen investerer i, kan rapportere om deres CO2-udledning. Arkivfoto..

02.11.2021

CSR.dk

Pensions- og administrationsselskabet ATP melder nu ud, at de vil fokusere endnu mere på den grønne omstilling. Således vil de investere 200 milliarder kroner i grønne investeringer i 2030 og 100 milliarder kroner i 2025.

”Vi har ganske enkelt ikke råd til at lade være – af to årsager. For det første er det åbenlyst for enhver, at klimaet på kloden har brug for grøn omstilling og konkret handling nu. Det er blandt andet derfor, vi nu kommer med en konkret udmelding allerede til 2025. For det andet vil den grønne omstilling være en fantastisk mulighed for at skabe gode afkast over de næste mange år. Det skyldes ikke mindst, at der indenfor rigtig mange sektorer skal findes nye forretningsmæssige løsninger på eksisterende klimaudfordringer”, siger Bo Foged, der er administrerende direktør hos ATP.

Læs også: Undersøgelse: Forbavsende få fonde overholder Paris-aftalen

Ud over de finansielle ambitioner vil ATP også stille krav til alle de virksomheder, som ATP investerer i, om i 2025 at rapportere om deres udledning af CO2. Det skal kunne måles, hvor meget man belaster klimaet – og derfor om ATP’s klimaaftryk fra porteføljen når ambitionerne om CO2-neutralitet i 2050 og 70 procents reduktion i 2030.

Målrettet arbejde
Udmeldingen bliver i de kommende år en ledestjerne for ATP’s investeringsmæssige arbejde, og tilgangen skal understøtte det overordnede formål om at skabe langsigtet værdi for deres 5,4 millioner medlemmer. ATP anerkender desuden, at den aktuelle klimakrise er en presserende udfordring, og derfor er der brug for handling i stor skala nu.

Læs også: Bæredygtige fonde kan stadig indeholde investeringer, der langt fra vil kunne klassificeres som grønne

”At nå 100 milliarder kroner i grønne investeringer på få år er en ambitiøs udfordring. Vi vil bruge pengene dér, hvor afkastet er attraktivt, og hvor en omlægning fra sort til grøn virkelig batter. Hvis vi skal gøre en mærkbar forskel for klimaet – og samtidig sikre medlemmerne gode afkast – så skal vi også turde lægge indsatsen i de sektorer, der for alvor belaster klimaet i dag, men som har viljen og eksekveringskraften til at reducere deres eksisterende CO2-udslip”, siger Bo Foged og fortsætter:

”Det er vigtigt at turde træffe de valg – også selv om det betyder, at vi også kommer til at lave investeringer, der ikke bare er grønt i grønt, og hvor omstillingen har fundet sted. Det flytter ikke meget for klimaet og giver ofte ikke et lige så attraktivt afkast”.

Ambitionerne er afgivet under en række forudsætninger, som findes her.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024MäRK

Sponseret

B Corp, ESRS og CSRD

03.10.2024BSR

Sponseret

The Impact of Mandatory Sustainability Reporting on Corporate Functions

30.09.2024Industriens Fond

Sponseret

Grønne fødevarer får et boost på 20 millioner

30.09.2024Basico

Sponseret

ESG er en tværfaglig disciplin, men hvad er CFO’ens rolle?

26.09.2024CSR.dk

STARK sætter klimatal på varelevering

26.09.2024Bureau Veritas

Sponseret

Få indsigt i ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001 på vores online seminar

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager Online (INTL): Online certificate programme. Starting Oct. 2024

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting October 8.

Dato

08.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Webinar | Social bæredygtighed og S’et i ESG

Måske har din virksomhed mødt krav om ESG-dokumentation fra større kunder eller jeres bank? Måske vil I gerne være på forkant? Hop med på dette webinar og få en konkurrencefordel.

Dato

10.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Certificeringer, rapportering og dokumentation

Lær at dokumentere og rapportere på dine bæredygtige tiltag, fx ESG-rapportering, ordninger og certificeringer, så det følger EU-taksonomi, EU-lovgivning og CSRD. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

10.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J