Advokater rykker på løn under barsel til mænd

Hos et af landets største advokathuse indfører man nu 24 ugers betalt barselsorlov til fædre. Målet er bedre trivsel og større ligestilling.

10.06.2021

CSR.dk

Hos Bruun & Hjejle kan mænd nu også gå på barsel med fuld løn i 24 uger.

”Vi ser ingen grund til ikke at forbedre forholdene for mændene. Det kan være, at ligestilling ikke er et juridisk krav i dag, men det er, hvor vi som virksomhed og som samfund bør og vil ende. Det giver bedre vilkår for mænd, men dermed også for kvinder,” siger Ole Spiermann, som er formand for og partner i Bruun & Hjejle til finans.dk.

Advokathuset, som er et af Danmarks største med 250 medarbejdere, har henved lige mange mænd og kvinder ansat. Men i partnerkredsen, som er et advokatfirmas ledelse, er der kun fire kvinder. Og 21 mænd. Der er ingen kvinder i bestyrelsen.

Kvinder i Danmark holder i gennemsnit otte gange så lang barselsorlov som mænd. Det bliver jævnligt peget på som en af grundende til at der er langt færre kvindelige ledere.

Til gengæld vokser forventningerne til mangfoldighed fra især internationale kunder i advokatbutikkerne, og desuden er fremtidens talentmasse overvejende kvinder. Hovedparten af de jurastuderende er nemlig kvinder.

Den administrerende direktør i Danske Advokater, Paul Mollerup, mener i det lys, at det er godt at se en så klar udmelding fra en af hans medlemmer. Han advarer dog om, at det ikke er nok at tilbyde de 24 uger med løn, men at det skal gøre tydeligt for de ansatte, at det både er ”tilladt og forventet” at mænd også holder lang barselsorlov.

Ole Spierman er da også helt klar over, at løn i 24 uger til fædre eller medmødre ikke fikser ligestillingsudfordringen. 

"Vi gør os ikke en illusion om, at vi når en 50/50 fordeling mellem mænd og kvinder i partnerkredsen ved det her skridt. På den måde er det et lille skridt, og der er mange måder, vi gerne vil arbejde videre," siger han til finans.dk

Bruun & Hjejle er ikke det eneste advokathus, der har taget skridt omkring barsel, for at øge ligestilling. Hos GorrissenFederspiel er man dog gået en anden vej, og tilbyder både kvinder og mænd at virksomheden indbetaler den manglende optjente pension under barsel. Det skal fungere som et incitament til at fastholde medabrejderne efter endt barselsorlov.

Med eller uden løn er der dog chance for at flere mænd til holde mere barsel i de kommende år. Lovgivning fra EU betyder, at fra 1. januar 2022 skal der være to måneders barsel øremærket til hver forælder.

- EHS

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

27.11.2023CSR.dk

Forskningsprojekt skal gøre modeindustrien mere bæredygtig

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online