75 globale brands bakker op Parisaftalen

Samtidig med at USA er ved at trække sig ud af Parisaftalen, annoncerer 75 globale brands, heraf adskillige amerikanske, deres støtte til den store klimaplan. Virksomhederne peger på stribevis af fordele ved at blive i aftalen og understreger, at de selv vil holde fast.

Der er amerikansk opbakning fra bl.a. Disney til Parisaftalen..

06.12.2019

CSR.dk

Det sker som en trodsreaktion på, at USA med præsident Trump i spidsen for en måneds tid siden satte gang i processen med at forlade aftalen, sådan som Trump proklamerede man havde i sinde allerede under valgkampen i 2016.

Den fælles udmelding er signeret af topchefer som Tim Cook fra Apple, Teslas Elon Musk, Bob Iger fra Disney, Richard Branson fra Virgin, Unilevers Alan Jope, Satya Nadella fra Microsoft, Sundar Pichai fra Google, James Quincey fra Coca-Cola og også danske Kasper Rørsted, der er CEO for Adidas samt Jesper Brodin fra Ingka, der står bag Ikea.

Sammenlagt beskæftiger de mange brands over to millioner mennesker alene i USA, og derudover også fagforeningsledere i organisationen AFL-CIO, der repræsenterer i alt 12,5 mio. ansatte. Med brevet slår de fast, at ’håndtering af klimaforandringerne er det bedste for økonomi, job og konkurrencekraft for vores virksomheder og vores land’, som det hedder.

Ingen forretning på en død planet
Når det gælder Parisaftalen understreger selskaberne at ’we are still in’, og opfordrer samtidig på det kraftigste USA til ligeledes at holde fast.

”At forblive i Parisaftalen vil styrke vores konkurrencedygtighed på de globale markeder, positionere USA som førende i udrulningen af nye teknologier, der understøtter omstillingen, tager hånd om arbejdere og lokalsamfund, og skaber levedygtige jobs og virksomheder”, skriver virksomhederne i brevet.

I takt med Trump-regeringens manglende støtte til Parisaftalen er taget til, har stribevis af virksomheder, med forretning på det amerikanske marked, højlydt vist deres opbakning til aftalen, ligesom mange stater har gjort det.

Elon Musk og Bob Iger forlod eksempelvis begge Det Hvide Hus’ økonomiske rådgivningspanel, da Trump nægtede at støtte op, og på COP24 sidste år opfordrede 415 investorer verdens regeringer til at holde fast.

Læs også: Gigantisk økonomisk gevinst i at begrænse den globale opvarmning

”På vegne af denne og de næste generationer kan vi ikke tillade os at ignorere den klimakrise, vi står overfor i dag. Erhvervsliv, regeringer, civilsamfund og individer må gå sammen, og vi skal blive mere ambitiøse”, siger medunderskriver Roberto Marques, der er topchef for Natura & Co, som bl.a. ejer The Body Shop, ifølge Sustainable Brands.

”For når det kommer til stykket, så kan vi ikke lave forretning på en død planet. Den kampagne er en fremragende start, og jeg vil opfordre alle virksomheder til at involvere sig”, tilføjer han.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k