104 virksomheder tilslutter sig Bloombergs ligestillingsindeks

Over 100 virksomheder har nu tilsluttet sig Bloombergs ligestillingsindeks, der bl.a. skal hjælpe investorer med at sammenligne virksomheders forpligtelser til ligestilling mellem mænd og kvinder.

Prioriterer man ligestilling og respekt for det enkelte individ, bliver man også bedre til at imødekomme de globale brugeres behov, lyder det fra Fabrizio Freda, adm. direktør for The Estée Lauder Companies, til sustainablebrands.com. Arkivfoto..

30.01.2018

CSR.dk

Over 100 virksomheder fordelt på over 24 lande og 10 sektorer har for nylig tilmeldt sig Bloombergs indledende ligestillingsindeks, Gender-Equality Index (GEI), der måler ligestilling mellem kønnene over intern virksomhedsstatistik, medarbejderpolitikker, ekstern støtte og engagement og kønsbevidste produkttilbud.

Det nye indeks skal supplere Bloombergs eksisterende ESG-tilbud, og hjælpe investorer med at sammenligne virksomhedernes forpligtelser til ligestilling mellem mænd og kvinder på tværs af brancher:

”Flere data og større gennemsigtighed vil gøre det muligt for investorer at træffe bedre beslutninger og hjælpe virksomheder med at forstå deres egne fremskridt i retning af ligestilling mellem mænd og kvinder”, siger Kiersten Barnet, vicedirektør i Bloomberg.

Ifølge data fra dette års GEI-virksomheder, herunder Estée Lauder, Schneider Electric og Bank of America, besidder kvinder 26 procent af  ledende stillinger og 19 procent af direktørposterne.

Læs også: I Australien sælger de ligestillingsobligationer

Flere kvinder med ledende stillinger
Ifølge data fra Bloomberg er antallet af kvinder med ledende stillinger steget 33,5 procent fra 2014 til 2016. Derudover er 65 procent af medlemmerne af indekset på vej til, eller er allerede, at blive medlem af organisationer, der er fortalere for ligestilling:

”Ligestilling og respekt for hver enkelt person er helt integreret i vores virksomhedsværdier. Vores inkluderende kultur opfordrer os til at forsvare, være åbne og anerkende medarbejdernes individualitet, som er med til at hæve vores kollektive kreativitet og innovation På dem måde kan vi bedre imødekomme vores globale forbrugeres behov gennem vores produkter og high-touch service”, siger Fabrizio Freda, adm. direktør for The Estée Lauder Companies, til sustainablebrands.com.

Også hos Bank of America forsøger man at leve op til Bloombergs indeks:

”I vores virksomhed udgør kvinder mere end 50 procent af vores globale arbejdsstyrke, over 40 procent af vores globale ledelse og over 35 procent af vores bestyrelse – det er med til at gøre os til en stærk virksomhed”, siger Sheri Bronstein, Global HR Executive hos Bank of America, til sustainablebrands.com.

Læs også: Virksomheder tager mere socialt ansvar - og det vil de blive ved med

Lederskaber skal hjælpe med at forny og navigere
Ifølge Peter T. Grauer, der er formand for Bloomberg, har man valgt at optage de i alt 104 virksomheder på GEI-indekset for 2018 grundet deres bestræbelser på at skabe arbejdsmiljøer, der understøtter ligestilling mellem mænd og kvinder inden for en bred vifte af brancher:

"Deres lederskab er et vigtigt eksempel, der kan hjælpe alle organisationer med at forny og navigere i den voksende efterspørgsel efter forskellige og mere rummelige arbejdspladser”, siger han til sustainablebrands.com.

Den sektorneutrale Bloomberg GEI følger frigivelsen af Bloomberg Financial Services Gender Equality Index (BFGEI), der blev lanceret i 2016. 2017 BFGEI omfattede 52 finansielle virksomheder med hovedsæde i 17 lande og regioner.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

18.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

Anbefalinger fra unge skal sikre en god start for nye i byggebranchen

18.06.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Donationer til børnehjem

03.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Dansk erhvervsliv skal forstå unge medarbejdere bedre

23.05.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: 11 Recommendations for Business

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)