”Det er dét, kunderne har brug for”

Konsulentvirksomheden Green Network tilbyder nu en certificering som en virksomhed med kapacitet til at have styr på miljø- og sociale risici. CSR.dk har spurgt Kenneth Hald Jensen, direktøren for Green Network, hvad det nu skal til for.

Der er en ny CSR-certificeringsmulighed på banen. .

15.06.2016

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

I tilbyder nu virksomheder muligheden for at blive certificeret som ”Sustainable Business Partner”.  Der findes jo mange andre certificeringer allerede, f.eks. i forhold til ISO-standarderne og senest er sådan noget som B-Corp certificeringer også tilgængeligt for danske virksomheder. Hvorfor er der brug for en til?

Vi tror helt bestemt at der er plads til os alle sammen i det her marked – udbredelsen er i dag stærkt begrænset i Danmark. Men det er vores vurdering, at ISO-standarderne er et noget større system, som ikke alle virksomheder har lyst til at kaste sig over. Der kan vi tilbyde danske underleverandører en lidt hurtigere måde at imødekomme deres kunders forventninger. B-Corp bevægelsen kommer et helt andet sted fra end os – så vidt vi kan se, så vil de gerne skabe forandring i verden bredt set. Green Network prøver ikke at ændre noget – vi vil bare gerne hjælpe vores partnervirksomheder. (Green Networks forretningsmodel er baseret på virksomheder som betalende partnere i netværket, og de kalder deres kunder for partnervirksomheder, red.) .

Hvad er det de skal have hjælp til?

Flere og flere virksomheder bliver afkrævet dokumentation for, at de har styr på CSR-emner, når de indgår kontrakter med især store, nationale og internationale kunder. Vi har set eksempler på, at det ganske enkelt har været markedsekskluderende ikke at kunne dokumentere sit CSR-arbejde. Det kan vi med denne certificering hjælpe dem med at få.

Hvad kan jeres certificering så?

Vi har så lavet en certificering, som tester og dokumenterer virksomhedens kapacitet inden for CSR. Det er så vidt vi kan vurdere den vej, som markedet bevæger sig. Vi hører fra vores egen partnervirksomheder og det vi læser om internationale virksomheder som IKEA og Phillips, at leverandørkædestyring trækker mere og mere i retning af at sikre sig, at leverandørerne forstår, hvad udfordringerne er, og har et set-up, hvor de arbejder med dem. Altså at de har ledelseskapacitet til at have CSR med i deres arbejde.

Vi har bygget en CSR-udgave af en type værktøj som ellers har været brugt i human ressources-feltet i over 20 år. Med det tester vi viden, holdning og adfærd– tre forskellige dimensioner af kapaciteten til at håndtere CSR i en virksomhed. Og så er indholdet naturligvis baseret på både Global Compact-principper og med øje på indholdet i ISO 26000.

Kan det ikke være et problem, at den ikke er en del af et større internationalt certificeringssystem? Er I sikre på at alle de ordregivende virksomheder vil acceptere jeres certificering?

Vi kan selvfølgelig ikke love, at hvis bare man får et Sustainable Business Partner-certificering, så forsvinder alle yderligere krav og spørgsmål. Men vi er sikre på, at det kan få en virksomhed ud af den gruppe af mulige leverandører, hvor køberne ikke ved, om der er en stor risiko forbundet med at handle med dem, og at certifikatet giver en mulighed for at føre samtalen om ens CSR-profil og risikohåndtering ’up front’. Vi ved fra vores partnervirksomheder at dialogen med kunderne styrkes af dokumentation for CSR indsatsen. Det gælder særligt for virksomheder der arbejder i BtB-markedet, hvor CSR kravene ofte er meget specifikke.  

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

20.06.2024CSR.dk

Danske forskere opfinder 100 procents nedbrydeligt ’byg-plastik’

20.06.2024CSR.dk

Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder

18.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf

18.06.2024CSR.dk

Lederne: Sådan får unge en stærkere klimastemme

18.06.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

14.06.20242030 Builders

Sponseret

Accelerate the Green Transformation: Empower Your Workforce with the Necessary Sustaibility Skills

13.06.2024CSR.dk

Nu er 30 procent af Carlsbergs ledelse kvinder

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. Jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 20

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

20.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online