’Food cold-chain’-fokus forbedrer forholdene for indiske landmænd, men fokusset skævvrider

Mange indiske landmænd har været holdt tilbage fra de større markeder på grund af manglende kølekapacitet til deres produkter. Derfor har den indiske regering udarbejdet en ambitiøs cold-chain-plan. Der er bare det men, at den overser de små landmænd med få midler.

Mange indiske landmænd har ikke ressourcer til at investere i regeringens cold-chain-planer, og det skævvrider samfundet, lyder det i ny rapport. Arkivfoto..

01.08.2019

CSR.dk

Flere indiske landmænd holder sig til afgrøder som gulerødder, kartofler og løg og er nødsaget til at handle til lave priser på små lokale markeder. Det skyldes manglende kølekapacitet, der gør, at landmændene ikke kan fragte produkterne længere eller producere produkter, der kræver køling.

Læs også: Storbritanniens landbrug vil være kulstof-neutralt i 2040

Det problem har den indiske regering prøvet at komme til livs ved at lave en såkaldt ’Food cold-chain’ indsats, der går ud på at hjælpe landmænd med at anskaffe udstyr til kølig opbevaring samt kølingstransport.

Regeringen tilbyder tilskud, bevillinger, lån og uddannelse til at hjælpe landmænd, landmandsorganisationer og private virksomheder med at investere i cold-chains, herunder pakkehuse, hvor letfordærvelige afgrøder opbevares, modningskamre og køletransport.

Men selvom initiativet har hjulpet flere landmænd til at få gang i forretningen, så overser systemet de landmænd, der ikke har råd til at investere i store kølingsfaciliteter, lyder det fra kritikere.

For stort fokus på de store spillere
En rapport, kaldet ”Promoting Clean and Energy Efficient Cold-Chains in India”, der for nyligt blev udgivet af Shakti Sustainable Energy, viser, at regeringen skævvrider forholdene for landmændene ved at koncentrere sig om store kølingslagre i stedet for små lokale lagre.

”Opmærksomheden har været fokuseret på køleopbevaring snarere end på cold-chains som helhed. I flere stater skaber den nuværende politik store kølerum i stedet for at lokalisere mindre kølerum eller pakkehuse tæt på gårde, hvilket ville muliggøre bedre brug af lagerpladsen”, står der i rapporten.

Rapporten klargør yderligere, at det kun er fire procent af de fødevarer, som landets landmænd producerer, der bliver fragtet rund i cold-chains. Det er blandt andet med til at forklare, hvor Indien har et stort problem med madspild. Det er også noget som den danske containergigant Mærsk arbjeder med - netop at reducere madspild ved hjælp af cold-chains.

Læs også: Centralasiatisk land vil lave økologisk landbrug

”Promoting Clean and Energy Efficient Cold-Chains in India” er baseret på snesevis af interviews og omfattende feltbesøg med landmænd fra staterne Haryana, Punjab, Maharashtra og Karnataka.

- SDN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

11.09.2024Erhvervsakademi Aarhus

Sponseret

Bæredygtig, cirkulær værdikæde, indkøb og leverandørkortlægning – dit arbejdsområde?

10.09.2024CSR.dk

Sådan kan indkøbere bidrage til mere bære- og modstandsdygtige værdikæder – del 1

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

28.08.2024Forenede Service

Sponseret

Grøn overbygning i Storkøbenhavn: Stensdal Group udvider samarbejdet med Kokkenes Køkken

22.08.2024CSR.dk

Millioner til cirkulært værdikædesamarbejde

19.08.2024CSR.dk

Carl Ras udvider populær værktøjsindsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online