Zalando rykker tættere på en cirkulær forretningsmodel

Nye cirkulære initiativer skal føre Zalando tættere på målet om at forlænge levetiden for mindst 50 millioner modeprodukter inden udgangen af 2023.

Fra d. 11. oktober lancerer Zalando en ny vaske- og reparationsservice for at interagere med kunderne efter købet og fremme en forlængelse af produkternes levetid. .

07.10.2021

CSR.dk

I et webinar under navnet 'Transitioning to a Circular Business' afholdt i tirsdags fortalte Laura Coppen, Head of Circularity hos Zalando, om en række nye initiativer, der skal bringe virksomheden tættere på deres mål om at forlænge levetiden for mindst 50 millioner modeprodukter inden udgangen af 2023. 

Udvidelse af “redeZIGN for circularity”-kollektion
Zalandos private-label “redeZIGN for circularity”-kollektion udvides fra fem til 50 produkter.

Alle 50 varer er designet efter cirkulære principper, hvilket betyder, at de er lavet af genbrugsmaterialer eller fornybare materialer, og de er designet til at holde længere gennem genanvendelse og genbrug. De cirkulære principper arbejder Zalando på at definere i samarbejde med Ellen Macarthur Foundation og iværksættergruppen circular.fashion i Berlin. Derfor er kollektionen udtænkt til at opfylde de fremtidige, europæiske bæredygtighedsregler, som vil indbefatte cirkulært design.

Hver style i kollektionen har et digitalt produktpas i form af en QR-kode, som er vævet ind i mærkerne, der fører kunderne til en produkthjemmeside, hvor de kan finde oplysninger om varens oprindelse og muligheder for genanvendelse efter købet. Dette indbefatter detaljer såsom den fabrik, hvor varen er
blevet produceret, og de materialer, som det er lavet af, men også videoer til at forbedre varens levetid ved f.eks. at sende den ind til Zalandos Pre-owned-kategori.
Zalando har modtaget mange positive reaktioner fra forbrugere, som viser at en ud af tre kunder scanner QR-koden i tøjet og især er interesseret i oplysninger om materialer, produktion og vaskeanvisninger. Bag den tekniske del står det New York-baserede teknologifirma EON.

Læs også: Zalando investerer i Infinited Fiber Company: Nu skal langt flere tekstiler genanvendes med ny teknologi

Laura Coppen udtaler: “Vi er glade for at se, at vores kunder sætter pris på forbedret gennemsigtighed i produkternes livscyklus, og at det kan hjælpe med at påvirke købsbeslutningen af mere bæredygtige produkter og forbedre produktets livscyklus. Med vores nye kollektion vil vi gerne tilbyde et endnu større udvalg af styles, der er designet efter vores principper om cirkularitet, og vi ønsker samtidig fortsat at teste en end-to-end-løsning, der indbefatter alt lige fra design, anvendelse, genanvendelse og eventuelt genbrug.

De første varer i den nye “redeZIGN for circularity”-kollektion kommer på markedet i oktober, og lanceringen fortsætter med forårs- og sommerkollektionerne i 2022.

Tester reparationsservice
Fra d. 11. oktober lancerer Zalando en ny vaske- og reparationsservice for at interagere med kunderne efter købet og fremme en forlængelse af produkternes levetid. I samarbejde med det London-baserede iværksætterfirma bag appen Save Your Wardrobe, tester Zalando vaske- og reparationsservice for tøj og sko gennem udvalgte modebutikker og skræddere til kunder i Berlin. Zalando står for afhentning og levering af de reparerede produkter. Efter endt test, vurderer Zalando hvorvidt servicen udvides til flere markeder.

Udvidelse af secondhand-udvalget
Zalando udvider løbende Pre-owned-konceptet, som giver kunderne mulighed for at købe eller sælge brugte produkter. Siden lanceringen i september 2020 er udvalget udvidet fra 20.000 til mere end 200.000 produkter, og findes pt. på 13 markeder.

Øgt fokus på genanvendelse
Som en del af Sorting For Circularity Project under Fashion for Good udvider Zalando en open source-platform til styring af tekstilaffald. Projektet skal levere en omfattende analyse af tekstilaffaldet ved hjælp af en mere præcis, innovativ near-infrared-teknologi, som samtidig kortlægger tekstilgenanvendelsesfirmaers færdigheder. Undersøgelserne skal udmunde i en åben, digital platform, hvor tekstilaffald fra sorteringsfaciliteterne kan forbindes med genanvendelses-firmaer for at fremme deres samarbejde og opbygge en infrastruktur i retning af mere cirkularitet i fremtiden.
Læs mere her

Zalando er ligeledes en del af Accelerating Circularity, der forbinder brands, forhandlere, genanvendelsesfirmaer og sorteringsfaciliteter i produktlivscyklussen og giver dem mulighed for at kortlægge, hvor produkterne ender, og hvordan man kan forhindre dem i at ende som affald.
Læs mere her

- MTN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online