Zalando rykker tættere på en cirkulær forretningsmodel

Nye cirkulære initiativer skal føre Zalando tættere på målet om at forlænge levetiden for mindst 50 millioner modeprodukter inden udgangen af 2023.

Fra d. 11. oktober lancerer Zalando en ny vaske- og reparationsservice for at interagere med kunderne efter købet og fremme en forlængelse af produkternes levetid. .

07.10.2021

CSR.dk

I et webinar under navnet 'Transitioning to a Circular Business' afholdt i tirsdags fortalte Laura Coppen, Head of Circularity hos Zalando, om en række nye initiativer, der skal bringe virksomheden tættere på deres mål om at forlænge levetiden for mindst 50 millioner modeprodukter inden udgangen af 2023. 

Udvidelse af “redeZIGN for circularity”-kollektion
Zalandos private-label “redeZIGN for circularity”-kollektion udvides fra fem til 50 produkter.

Alle 50 varer er designet efter cirkulære principper, hvilket betyder, at de er lavet af genbrugsmaterialer eller fornybare materialer, og de er designet til at holde længere gennem genanvendelse og genbrug. De cirkulære principper arbejder Zalando på at definere i samarbejde med Ellen Macarthur Foundation og iværksættergruppen circular.fashion i Berlin. Derfor er kollektionen udtænkt til at opfylde de fremtidige, europæiske bæredygtighedsregler, som vil indbefatte cirkulært design.

Hver style i kollektionen har et digitalt produktpas i form af en QR-kode, som er vævet ind i mærkerne, der fører kunderne til en produkthjemmeside, hvor de kan finde oplysninger om varens oprindelse og muligheder for genanvendelse efter købet. Dette indbefatter detaljer såsom den fabrik, hvor varen er
blevet produceret, og de materialer, som det er lavet af, men også videoer til at forbedre varens levetid ved f.eks. at sende den ind til Zalandos Pre-owned-kategori.
Zalando har modtaget mange positive reaktioner fra forbrugere, som viser at en ud af tre kunder scanner QR-koden i tøjet og især er interesseret i oplysninger om materialer, produktion og vaskeanvisninger. Bag den tekniske del står det New York-baserede teknologifirma EON.

Læs også: Zalando investerer i Infinited Fiber Company: Nu skal langt flere tekstiler genanvendes med ny teknologi

Laura Coppen udtaler: “Vi er glade for at se, at vores kunder sætter pris på forbedret gennemsigtighed i produkternes livscyklus, og at det kan hjælpe med at påvirke købsbeslutningen af mere bæredygtige produkter og forbedre produktets livscyklus. Med vores nye kollektion vil vi gerne tilbyde et endnu større udvalg af styles, der er designet efter vores principper om cirkularitet, og vi ønsker samtidig fortsat at teste en end-to-end-løsning, der indbefatter alt lige fra design, anvendelse, genanvendelse og eventuelt genbrug.

De første varer i den nye “redeZIGN for circularity”-kollektion kommer på markedet i oktober, og lanceringen fortsætter med forårs- og sommerkollektionerne i 2022.

Tester reparationsservice
Fra d. 11. oktober lancerer Zalando en ny vaske- og reparationsservice for at interagere med kunderne efter købet og fremme en forlængelse af produkternes levetid. I samarbejde med det London-baserede iværksætterfirma bag appen Save Your Wardrobe, tester Zalando vaske- og reparationsservice for tøj og sko gennem udvalgte modebutikker og skræddere til kunder i Berlin. Zalando står for afhentning og levering af de reparerede produkter. Efter endt test, vurderer Zalando hvorvidt servicen udvides til flere markeder.

Udvidelse af secondhand-udvalget
Zalando udvider løbende Pre-owned-konceptet, som giver kunderne mulighed for at købe eller sælge brugte produkter. Siden lanceringen i september 2020 er udvalget udvidet fra 20.000 til mere end 200.000 produkter, og findes pt. på 13 markeder.

Øgt fokus på genanvendelse
Som en del af Sorting For Circularity Project under Fashion for Good udvider Zalando en open source-platform til styring af tekstilaffald. Projektet skal levere en omfattende analyse af tekstilaffaldet ved hjælp af en mere præcis, innovativ near-infrared-teknologi, som samtidig kortlægger tekstilgenanvendelsesfirmaers færdigheder. Undersøgelserne skal udmunde i en åben, digital platform, hvor tekstilaffald fra sorteringsfaciliteterne kan forbindes med genanvendelses-firmaer for at fremme deres samarbejde og opbygge en infrastruktur i retning af mere cirkularitet i fremtiden.
Læs mere her

Zalando er ligeledes en del af Accelerating Circularity, der forbinder brands, forhandlere, genanvendelsesfirmaer og sorteringsfaciliteter i produktlivscyklussen og giver dem mulighed for at kortlægge, hvor produkterne ender, og hvordan man kan forhindre dem i at ende som affald.
Læs mere her

- MTN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

07.06.2024CSR.dk

Debat: Danskere skal kunne tage klimaboliglån

07.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

06.06.2024CSR.dk

Kantineleverandør uddanner ’climate chefs’

05.06.2024CSR.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København