Virksomheder forpligter sig på klimamål i hidtil uset tempo

Optimismen på Global Climate Action-topmødet i Californien er stor. Det skyldes en stor stigning i antallet af virksomheder, der forpligter sig på vidensbaserede klimamål ved at melde sig ind i Science Based Targets-initiativet.

Flere og flere virksomheder forpligter sig til at følge forskningsbaserede mål for reduktion af deres CO2-udledning. Arkivfoto..

14.09.2018

CSR.dk

Det er efterhånden tre år siden, at Paris-aftalen blev underskrevet, og der blev sat en deadline for, hvornår verdens udledning af drivhusgasser må toppe. Den dato nærmer sig med hastige skridt, og der skal derfor til at ske noget, hvis målene i aftalen skal efterleves.

Og noget sker der. Torsdag kunne CEO hos indiske Mahindra Group, Anand Mahindra, på Global Climate Action-topmødet, der lige nu bliver afholdt i Californien, annoncere, at et hidtil uset antal virksomheder forpligter sig til at reducere sin udledning svarende til det niveau, der er påkrævet for at undgå de alvorligste konsekvenser ved global opvarmning.

Faktisk udgør selskaber, der bruger klimabaseret viden til at definere deres fremtidige retning, nu omkring en ottendedel af de samlede globale markedskræfter.

Læs også: Global madspildsmåler lanceres på grønt topmøde i dag

“Det her er et afgørende år for den globale klimahandling. Mål baseret på videnskabelige beregninger er den eneste effektive måde at tackle de udfordringer, som vi står overfor. Over hele verden har hundredvis af virksomheder allerede vist, at det er muligt. Jeg opfordrer alle andre til at følge trop med det samme. Tiden for vidensbaseret handling er nu”, lød det fra Anand Mahindra.

Mellem januar og august 2018 har mere end 130 nye virksomheder meldt sig ind i Science Based Targets-initiativet (SBTi), som er et samarbejde mellem CDP, FN’s Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF), der sætter virksomheders mål for CO2-reduktion op i forhold til den seneste viden indenfor klimaforskning og målsætningen i Parisaftalen.

Det er en stigning af nye medlemmer i SBTi på 39 procent i forhold til samme periode i 2017. 17 procent af virksomhederne på Fortune Global 500 er nu forpligtet til at sætte vidensbaserede mål, hvor der blandt de nye tilmeldte i år kan nævnes navne som Michelin, The Kraft Heinz Company, AB InBev og Yamaha Motor Company.

Virksomheder tager klimaet alvorligt
Seneste medlem af gruppen af virksomheder, der forpligter sig til de forskningsbaserede mål, er den store indiske cement-fabrikant Dalmia Cement.

”Den global omstilling væk fra carbon er undervejs, og vi indstiller os på at åbne op for innovationen og skabe en bæredygtig forretning til fremtiden. Paris-aftalen viste os vejen. Forskningsbaserede mål giver os et kort at navigere omstillingen efter og sikre, at vi er med til at opfylde verdens mål,” sagde CEO i Dalmia Cement Group, Mahendra Singhi.

Læs også: Topmøde i København skal konkretisere byers klimaindsats

Mens Global Climate Action-topmødet fortsætter i Californien, gør virksomheder over hele USA sig klar til at udfylde det klimapolitiske tomrum, som den amerikanske regering har skabt. 90 amerikanske virksomheder er i dag en del af SBTi, hvilket er flere end fra noget andet land. Over halvdelen af disse amerikanske virksomheder (50) har meldt sig ind siden juni 2017, da præsident Trump annoncerede, at regeringen trak USA ud af Paris-aftalen.

”Klimaforandringer er en seriøs trussel, der kræver hurtig handling. Vi tror på, at tiden er inde for tøjindustrien til at sætte nogle vidensbaserede mål,” sagde Liz O’Neill, vice-præsident i Levi Strauss & Co, der er en af de virksomheder, der har sat sig konkrete mål for at begrænse sin CO2-udledning. Levi Straus vil således reducere deres scope 1 og 2 udledning med 90 procent i 2025 med udgangspunkt i deres 2016-udledning.

 - JMA

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online