Virksomheder efterlever i høj grad rapporteringskrav

Erhvervsstyrelsen har for fjerde gang undersøgt danske virksomheders redegørelse om samfundsansvar. Analysen viser fortsat høj efterlevelse af lovkravet.

19.11.2014

CSR.dk

Om rapporten

COWI har på baggrund af en repræsentativ stikprøve på 170 virksomheder undersøgt virksomhedernes afrapportering om samfundsansvar generelt og rapportering om menneskerettigheder og klimapåvirkning specifikt. 

Kilde: Erhvervsstyrelsen

Danske virksomheder efterlever i høj grad lovkravet om rapportering af samfundsansvar. Det fastslår Erhvervsstyrelsens årligt tilbagevendende analyse: Kortlægning af danske virksomheders redegørelse for samfundsansvar.

Læs også: Nye rapporteringsregler på vej

Når det gælder rapportering om samfundsansvar generelt, viser analysen, at 96 procent af virksomhederne opfylder lovkravet og udviser åbenhed om samfundsansvar. Kun fire procent af virksomhederne opfylder ikke lovkravet, da de undlader at oplyse, om de har politikker for samfundsansvar eller ej.

Blandt de virksomheder, der oplyser, om de har politikker for samfundsansvar eller ej, er det 77 procent, der har en politik for samfundsansvar. 31 procent af virksomhederne henviser til en fremskridtsrapport udarbejdet i forbindelse med tilslutning til FN's Global Compact. Denne gruppe af virksomheder udgøres overvejende af de børsnoterede og statslige aktieselskaber.

Høj kvalitet i rapportering
Kvaliteten af rapportering er ifølge analysen også høj, da langt størsteparten af virksomhedernes redegørelser dækker alle rapporteringskravets tre dimensioner:

  • 97 procent har en politik for samfundsansvar, der inkluderer standarder, retningslinjer eller principper for samfundsansvar
  • 90 procent har beskrevet, hvordan de omsætter deres politik til handling
  • 83 procent vurderer effekten eller udbyttet af arbejdet med samfundsansvar

Menneskerettigheder og klima
I år var det første gang, at de omfattede virksomheder også skulle redegøre specifikt for deres politik for menneskerettigheder og for at reducere deres klimapåvirkning.

Rapporten konstaterer, at lovkravet har en positiv mobiliserende effekt med hensyn til at anspore virksomhederne til at udvikle en politik for menneskerettigheder og klimapåvirkning, allerede første år efter lovkravet er trådt i kraft.

Således rapporterer 66 procent af virksomhederne om menneskerettigheder og opfylder derved den del af lovkravet. Blandt disse oplyser 64 procent, at de har en politik for menneskerettigheder. 72 procent af virksomhederne rapporterer om deres klimapåvirkning og opfylder derved den del af lovkravet. Blandt disse oplyser 83 procent, at de har en politik for at reducere deres klimapåvirkning.

Se rapporten

- JKK 

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

23.04.2025Valified

Sponseret

Digitalt værktøj gør det nemt at lægge en ESG-omstillingsplan

11.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Ny undersøgelse: Danske boligejere bekymrer sig mindst om energieffektivitet

09.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Årets rapporteringsperiode for Communication on Progress er åben

09.04.2025Verarca

Sponseret

Dansk softwareløsning giver WeMarket klar indsigt i CO2-udledning år for år

07.04.2025CSR.dk

Sådan bliver omnibus en succes for Danmark

07.04.2025CABI

Sponseret

Lempede ESG-krav fjerner ikke behovet for socialt fokus

04.04.2025CSR.dk

Sidste forhindring for udsættelse af CSRD ryddet af vejen

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle