Vi skal hjælpe med at skabe sund forretning

Hvad kan vi vente os af Dialogforum for Samfundsansvar og vækst? CSR.dk har mødt med forummets formand, Dan Boyter, for at få nogle svar. En ting er sikkert: det er noget med forretning.

Dan Boyter er formand for Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst.

23.06.2016

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Q: HVAD SER DU SOM DIALOGFORUMMETS VIGTIGSTE OPGAVE?

Jeg synes, arbejdet er særligt interessant, fordi det handler om at drive forretning. At være med til at skabe nogle sunde resultater. Det synes jeg er en spændende vinkel. Det kan handle om nye ideer til samarbejde og partnerskaber, om arbejdet med værdikæden og om særlige indsatser i forhold til beskæftigelse. Det spænder bredt. Dialogforum skal så sørge for, at vi kan levere nogle klare ideer og budskaber til regeringen, f.eks. i forhold til udviklingen af den nationale handlingsplan for FN’s 17 bæredygtighedsmål, SDG’erne.

Q: HAR I BESLUTTET JER FOR, HVILKE RUNDBORDSSAMTALER I VIL SÆTTE I GANG?

Selve begrebet er jo fleksibelt, og det er godt, for der har været en enorm interesse for at være med i arbejdet. Vi har i Forummet besluttet, at sådan en samtale kan bestå af alt fra en håndfuld til 40 personer, som med deres faglighed kan give os input til vores videre arbejde.

Foreløbigt har vi besluttet at nedsætte to rundborde: et på SDG-området, hvor vi, hvis vi skal gøre en forskel, skal have fokus på, hvordan vi kan starte en dialog og skabe perspektiv for SMV’erne . Vi skal finde ud af, hvordan den gruppe virksomheder kan bruge SDG’erne.

Vi skal have fundet nogle svar på det spørgsmål som de fleste stiller sig selv, når de ser ned over de 17 mål – ”What’s in it for me?” Det bliver afgørende, at arbejdet med SDG’erne er med til at skabe en sund forretning og i sidste ende en sund bundlinje i de enkelte virksomheder. Det kræver nogle diskussioner og nogle til- og fravalg, og dem vil vi gerne hjælpe med at få i gang.

Den anden rundbordssamtale vil komme til at handle om socialøkonomiske virksomheder. Dialogforummet arbejder jo med vækst og forretningsudvikling, og med udgangspunkt i de gode eksempler, vi allerede har i Danmark, vil vi gerne have input til, hvordan vi kommer videre, fra hvor vi er nu. Vi har tænkt os at samle nogle af rollemodelsvirksomhederne inden for socialøkonomi og få deres bidrag.

Q: HVILKE UDFORDRINGER SKAL DIALOGFORUM VÆRE MED TIL AT IMØDEKOMME? HVAD ER DET I KAN BIDRAGE MED?

Vi kan finde frem til nogle nøgler til, hvad samfundsansvar og globale mål handler om. Hvad kan virksomhederne bruge det til? Vi kan finde nogle eksempler, som man kan spejle sig i, for det er jo ikke kun krav. Der er adskillige virksomheder, som har markedsmuligheder ud af øgede krav til energieffektivitet osv. Vi kan hjælpe med at gøre det klart ”hvad er der i det for mig”?

Men samtidig er der jo ingen tvivl om, at det for næsten alle bliver learning by doing – vi og resten af verden er jo i gang med at finde ud af at omsætte ansvar til sund forretning. Men der er ingen fremtid i at ignorer krav og mål om, at man som virksomhed tager ansvar. Det tror jeg ikke på.

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

27.02.2024CSR.dk

Sparekassen Kronjylland vil støtte fællesskaber, der har fokus på bevægelse

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

26.02.2024Valified

Sponseret

Finans som drivkraft for bæredygtig vækst & Impact

23.02.2024Odense Renovation

Sponseret

Ny lys opfindelse på skraldebilerne

21.02.2024Valified

Sponseret

Position Green og Valified lancerer banebrydende ESG-Løsning til brancheforeninger

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Health tech skal gøres hot

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Carve Consulting
Gå-hjem-møde
Skab værdi med dataetik

For mange er dataetik stadig ikke helt håndgribeligt. Men her kan du høre om, hvordan dataetik er indlejret i chatbots og hvilke dataetiske tiltag, det kræver at få D-mærket. Du får også en kort introduktion til Håndbog i dataetik og dens dataetiske principper og implementeringsredskaber.

Dato

27.02.2024

Tid

15:00

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, København K

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Eliminér lønforskel mellem kønnene | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den anden del i forløbet og afvikles i samarbejde med EPIC (Equal Pay International Coalition) og Gapsquare. Her får du en gennemgang af det konkrete arbejde skridt for skidt med eksempler fra virksomheder samt Best Practice fra erhvervslivet.

Dato

28.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online