Vi skal gå foran på bæredygtig turisme og events

Hvad har business events at gøre med bæredygtig turisme? Det er forbundne kar, lyder svaret fra direktøren for UNDP’s nordiske kontor i Danmark, og derfor har det stor betydning, at de begge udvikler sig i en bæredygtig retning

Direktør for UNDP's nordiske kontor i Danmark Camilla Brükner er med i det internationale panel på Responsible Business Events.

25.10.2017

CSR.dk

Når startskuddet til Responsible Business Events-konferencen lyder d. 30. oktober, bliver det med en paneldebat med et stærkt hold af internationale aktører inden for hotel- og eventbranchen med en enkelt undtagelse. Mellem dem vil nemlig sidde Camilla Brückner, direktør for UNDP’s Nordiske kontor i Danmark, der kan fortælle om Verdensmålene for bæredygtig udvikling og tilgang til turismeindustrien i de mest udsatte områder af verden.

Læs mere: Program for Responsible Business Events

UNDP har som FN’s største udviklingsprogram en helt central rolle i udbredelsen af Verdensmålene og hjælper lande med at implementere 2030-agendaen i deres nationale planer, en opgave der for mange lande kan virke uoverkommeligt kompleks. Og her har turisme en særlig placering i mange lande, da området er en vigtig brik i bestræbelserne på at fremme menneskelig bæredygtig udvikling, et skift mod vedvarende energiløsninger og mere bæredygtige samfund.

”Turisme omfatter spørgsmål, der rækker ud over selve sektorens grænser, og derfor har en bæredygtig udvikling af sektoren stor effekt på mulighederne for at opfylde Verdensmålene. Dette er faktisk det, der er nødvendigt for at gøre bæredygtig turisme til en vigtig drivkraft for dagsordenen frem mod 2030, især i de fattigste og mest sårbare lande,” siger Camilla Brückner.

Læs mere: UNDP’s nordiske kontor i Danmark

Verdensår for bæredygtig turisme
Med udpegningen af 2017 til FN’s verdensår for bæredygtig turisme for udvikling er der sat en tyk streg under sektorens betydning for en verdensudvikling i en bæredygtig retning. Og det med god grund. Turisme er i høj grad i vækst med en generel stigning af turister på 4% hvert år siden 2007. Sektoren står således nu for 10% af verdens BNP, og 30% af alle services, der eksporteres, er relateret til turisme; for mange udviklingslande er det den største eksport kategori. Som organisation, der er sat i verden for at understøtte bæredygtig vækst, befinder UNDP sig i orkanens øje, og det kan være dilemmafyldt, fortæller Camilla Brückner.

”Vi er rigtig glade for, der bliver sat fokus på turisme i år, da det har et stort potentiale for vækst, mindske fattigdom og beskyttelse af vores planet,” siger hun, men tilføjer, at det vel at mærke skal gøres på en forsvarlig måde: ”Vi må dog samtidigt ikke glemme at sætte fokus på de udfordringer, der også er forbundet med turisme, fx illegal handel med vilde dyr og reduktionen i biodiversitet.”

Læs mere: FN’s Verdensår for Bæredygtig Turisme for Udvikling

Hvordan så koblingen til business events i vores del af verden, hvor vi ikke har de udfordringer, som udviklingslandene har, kan man spørge. Men det er en præmis, Camilla Brückner ikke deler, og det har hun to grunde til. For det første har vi som velstående lande en forpligtelse til at gå foran og vise, at vækst i turisme i bred forstand og business events i specifik kan ske uden de negative følgevirkninger, som vi selv oplevede op gennem 70’erne og 80’erne, og som nu rammer udviklingslandene. For det andet er den vestlige verden langt fra i mål og man skal ikke være blind for den læring, vi får med os, når vi mødes i en bæredygtig setting, slår hun fast.

”Turismesektoren i vores del af verden er med til at sætte en standard for andre dele af verden og skubbe på udviklingen i en bæredygtig retning. Når vi er sammen på en konference eller messe, er det derfor ikke ligegyldigt, om råvarerne er produceret under hensyntagen til menneske- og arbejdstagerrettigheder og til biodiversiteten, hvad enten de er produceret herhjemme eller i udviklingslande. Derudover vil det være noget, vi tager med os, når vi kommer tilbage på kontoret, eller når vi senere selv rejser ud som turister.”

Så for Camilla er der en klar kobling mellem turisme og bæredygtige events, og på paneldebatten vil hun være ambassadør for, at de rige lande både selv har udfordringer for bæredygtig turisme, men samtidig at der er store muligheder i at forfølge bæredygtig turisme og agere rollemodel for andre lande.

Topprofileret program
På Responsible Business Events konferencen d. 30. oktober kan deltagerne hente viden, indsigt og inspiration på ni seminarer i et grid fordelt, så den indkøbsanvarlige, HR-manageren, CSR-chefen og ikke mindst Corporate Planneren får størst muligt udbytte alt efter, om de går efter ”Sustainable Growth Strategies”, ”New Green” eller ”Human”, eller de sidder i ”Management”, ”Procurement” eller ”Facilitation”.

Læs mere: Tilmelding til Responsible Business Events konferencen

Blandt de mange emner på dagen er:

• Brand activation
• Managing food resources
• Challenges for Responsible Procurement
• Efficient Meetings and ISO 20121
• Diversity as a driver
 
Og bag seminarerne står kapaciteter som MCI Group, Alexandra Institute, Ecolabelling Denmark, Sustainability GMIC, Unilever Food Solutions, Factlines og BC Hospitality Group for blot at nævne nogle.

Startskuddet for konferencen er et internationalt panel, som sparker Verdensmålene ind som dagens omdrejningspunkt. Foruden Camilla Brückner tæller panelisterne kapaciteter KoAnn Vikoren Skrzyniarz, CEO/Founder, Sustainable Brands, Inge Huijbrechts, Vice President Responsible Business, Carlson Rezidor Hotel Group, og Allan Agerholm, næstformand for HORESTA’s bestyrelse.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

28.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

ESG-råd skal kortlægge udfordringer og muligheder i bygge- og anlægsbranchen

27.06.2024CSR.dk

Regeringen og Novo Nordisk Fonden indgår samarbejde om historisk nytænkning af det danske areal

Jobmarked

Se alle

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)