Velux' grønne konceptbyggeri bliver udbredt til Holland

Gennem en partneraftale med Velux bliver det hollandske byggefirma Bouwgroep Dijkstra Draisma det første byggefirma til at anvende Living Places-konceptet i sine udviklings- og byggeprocesser.

Det har været en vigtig målsætning og ambition for Velux at udbrede Living Places til resten af Europa. Det sker nu. Foto: Adam Mørk/Velux Gruppen..

12.10.2023

CSR.dk

Byggeindustrien er ansvarlig for 37 procent af den globale CO2-udledning, og der er derfor et stort behov for at skalere og implementere nye løsninger med et lavere CO2-aftryk.

Tidligere i år præsenterede Velux og dens partnere, EFFEKT og Artelia, derfor konceptet Living Places som et eksempel på, hvordan nytænkning af byggeri og bygninger generelt kan hjælpe med at løse nogle af de globale klima- og sundhedsmæssige udfordringer.

Om Living Places

  • Living Places-konceptet er udviklet af Velux, arkitektvirksomheden EFFEKT og ingeniørvirksomheden Artelia og indebærer fem nøgleprincipper om, at boliger skal være sunde, enkle, skalerbare, til at betale, og skal kunne deles over tid.
  • Den første prototype - Boligværkstedet - blev opført i samarbejde med Enemærke & Petersen og stod klar i Jernbanebyen i april 2023.
  • Prisen matcher markedsprisen på et énfamiliehus eller rækkehuse i stor skala.
  • Designet har et fokus på at skabe et sundt indeklima ved hjælp af dagslys og frisk luft.
  • Der er gennemført en komplet LCA (Life Cycle Assesment), og hvert enkelt materiale, design og byggeteknik er nøje udvalgt og kortlagt i forhold til dets CO2-aftryk sammenlignet med tilsvarende i en typisk dansk husstand.

Kilde: Velux Gruppen.

En vigtig målsætning og ambition med Living Places projektet er at skalere konceptet til resten af Europa og at udbrede anvendelsen af det gennem vidensdeling.

Læs også: Velux indgår partnerskab med stålgigant

Og det ser nu ud til at være en realitet.

Den nye partneraftale mellem Velux og Bouwgroep Dijkstra Draisma er således den første, der indgås på Living Places.

Bygninger i finurlige materialer
Det hollandske firma bliver den første til at anvende konceptet i sine udviklings- og byggeprocesser, og det kommer konkret til at udmunde sig i en Living Places-prototype i fuld skala i den nordlige del af Holland.

”Vi mener, at Dijkstra Draisma er en optimal partner for os, da vi deler de samme værdier og tilgang til innovation samt en fælles ambition om at drive den europæiske byggesektor mod mere bæredygtigt byggeri. Jeg tror, at vi kan lære meget af samarbejdet med Dijkstra Draisma, da de er pionerer i den hollandske byggebranche inden for bæredygtige boliger,” siger Lone Feifer, der er direktør for bæredygtige bygninger i Velux Gruppen.

Læs også: Hverken undervisere eller lærlinge har nok viden om bæredygtigt byggeri

Ligesom Velux i Danmark har Bouwgroep Dijkstra Draisma en ambition om at bygge fremtidens boliger i Holland på en mere bæredygtig måde.

Firmaet har blandt andet udviklet et udskifteligt træhus, der er isoleret med biobaserede materialer som dunhammer, elefantgræs, hamp og hør.

”Vi er meget glade og stolte over at have indgået dette partnerskab med Velux, og at vi nu kan begynde at integrere disse principper i vores byggeprojekter. De resultater, som Velux og deres partnere har opnået med Living Places-projektet, er meget inspirerende og passer perfekt ind i vores vision om at reducere CO2-aftrykket i det byggede miljø,” siger Biense Dijkstra, CEO hos Bouwgroep Dijkstra Draisma.

- HCL

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

23.02.2024CSR.dk

Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

21.02.2024Valified

Sponseret

Position Green og Valified lancerer banebrydende ESG-Løsning til brancheforeninger

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Health tech skal gøres hot

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

14.02.2024Dansk Standard

Sponseret

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

12.02.2024Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus i Energiledelse – ISO 50001

Med ISO 50001 bliver du klar til at efterleve det nye Energy Efficiency Directive, hvor det bliver lovpligtigt for store energiforbrugende virksomheder at implementere et certificeret energiledelsessystem.

Dato

26.02.2024

Sted

København, Nordhavn

CBS Executive Fonden
Uddannelse
HIGH PERFORMANCE LEADERSHIP

High Performance Leadership uddannelsen giver dig mulighed for at løfte dit lederskab til det næste niveau i mødet med undervisere fra fire forskellige verdener. Vi bringer praktik og teori sammen. Fordi vi ved, at den ypperste form for inspiration og læring skabes i mødet med de bedste fra sportens, kunstens og erhvervslivets verdener. Folk som alle har præsteret lederskab i verdensklasse. Og parrer vi deres praktik med videnskabens teoretiske, analyserende tilgang, åbnes nye muligheder for mennesker og virksomheder.

Dato

26.02.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg, Danmark