Vækstmuligheder i kinesiske vindmøller

Den asiatiske stormagt opruster på vind- og solenergifronten. Det styrker mulighederne for vækst hos virksomheder i den danske vindmølleindustri.

Foto: Vindmølleindustrien.

24.06.2013

CSR.dk

<p>”En investering i Kina er især interessant for virksomheder, der har en klar "value proposition" til det kinesiske marked"</p>

Susanne Nors Hebsgaard, Commercial Counsellor på den danske ambassade i Beijing

Kina er et attraktivt eksportmål for danske vindvirksomheder. Det skriver brancheorganisationen Vindmølleindustrien. Med det ambitiøse mål om at nå en offshore kapacitet på 30 GW inden 2020 samt vækst i kapaciteten på land er Kina yderst interessant for danske vindvirksomheder.

Læs også: Danske virksomheder sætter selv vindmøllestandarden

”I 2012 var mere end 63 GW installeret i Kina og kapaciteten planlægges kraftigt udbygget. Derfor er markedet i sig selv interessant. Hovedårsagen for de danske virksomheders tilstedeværelse i Kina har imidlertid hidtil været, at man har fulgt de store vindmølleleverandører til Kina for at kunne levere til disse og producere i et land med lavere omkostningsniveauer. Derved har man kunnet være konkurrencedygtig i forhold til disse primære kunder,” siger Susanne Nors Hebsgaard, Commercial Counsellor på den danske ambassade i Beijing.

Danmark står stærkt i konkurrencen med de kinesiske fabrikanter, da danske virksomheder er langt fremme hvad angår produktion, udvikling, test og lignende.

Kinesisk marked kræver forberedelse
Skal man ind på det kineske marked, anbefaler den danske ambassade, at man forbereder sig grundigt.

Læs også: Sydafrika åbner op for eksportmuligheder

”Gør de nødvendige analyser og etabler en ’market entry strategy’ – og vær beredt på at dette i høj grad er et Business to Government marked, hvorfor Public Affairs-arbejde er afgørende for virksomhedens forretningsudvikling,” anbefaler Susanne Nors Hebsgaard, og fortsætter:

”En investering i Kina er især interessant for virksomheder, der har en klar "value proposition" til det kinesiske marked, og som har tålmodighed og mulighed for at investere i års markedsetablering med opbygning af forretningen særligt gennem netværk.”

Blandt andet påpeger Susanne Nors Hebsgaard, at man bør have tilstrækkeligt med kapital, da man først efter et stykke tid kan finansiere virksomheden via cash flow fra driften. Derudover skal man være parat til at etablere sig i Kina, da det er vanskeligt at skabe forretningen hjemme fra Danmark.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle