Unilevers topchef taler på CSR Awards

Paul Polman, der siden 2009 har stået i spidsen for en af verdens største virksomheder, Unilever, har meldt sin ankomst til CSR Awards. Paul Polman har de seneste år indtaget en rolle som frontfigur i CSR-debatten med sin ide om ansvarlig kapitalisme og "License to lead".

Unilevers topchef Paul Polman understreger, at virksomhjedens arbejde med samfundsansvar (CSR) ikke er udtryk for altruisme, men en simpel nødvendighed..

06.09.2013

CSR.dk

Unilevers topchef Paul Polman, som gennem en årerække har været en markant stemme i den internationale CSR-debat, taler på CSR Awards i Holstebro den 17. september.

Læs også: Her er de nominerede til CSR Awards

Ifølge Polman får virksomheder licens til at påtage sig et lederskab, hvis de opfylder tre krav:

  • Virksomheder ser sig selv som en del af samfundet og ikke som adskilt fra det
  • Der er fokus på det lange sigt og ikke kvartalsvis indtjening
  • Borgerne og samfundets behov prioriteres lige så højt som aktionærernes

Lagsigtet CSR-strategi peger frem mod 2020
Unilever har i en årrække været en af de globalt toneangivende virksomheder på CSR-området, og i 2008 valgte virksomheden at skrue op for sin fokus på bæredygtighed og arbejde mere langsigtet. Det førte til Sustainable Living Plan. Den rummer tre hovedmål for 2020:

En milliard mennesker skal hjælpes til at tage skridt, der forbedrer deres sundhed og "well-being". Miljøpåvirkningen fra Unilevers produkter skal halveres. Og 100 procent af råvarerne, som Unilever bruger, skal indkøbes bæredygtigt. Efter planen vil det sikre eksistensgrundlaget for en halv million mindre landbrug.

Siden 2008 har virksomheden droppet kvartalsrapportering - og aktiekursen er steget markant. Det forklarer Polman med, at virksomhederne arbejder for forbrugerne og ikke aktionærerne, men selvfølgelig er optaget af, at aktionærerne bliver belønnet. Og Polman har i en række interview understreget, at Unilevers arbejde med samfundsansvar (CSR) ikke er udtryk for altruisme, men en simpel nødvendighed. Filosofien er, at en virksomhed som Unilever kun kan overleve og vækste i velfungerende og stærke samfund.

Læs også: Vind en VIP-billet til CSR Awards 2013

Christian Honoré ser Unilever som et forbillede
Bestyrelsesmedlem i CSR Fonden og daglig partner i KPMG, Christian Honoré, glæder sig over, at det er lykkes at lande et navn som Polman.

”Paul Polman og Unilever er et lysende eksempel på en stor global virksomhed, der har bygget bæredygtighed ind i deres forretningsstrategi. Ikke dermed sagt at de gør alting rigtigt, men de er meget åbne om de dilemmaer og udfordringer de møder, herunder hvad de finder svært. Bæredygtighed er en væsentlig faktor i deres innovation, deres omkostningsfokusering, deres risikostyring og ikke mindst i deres brand. Samtidigt har Paul Polman været i stand til at skabe en sammenhængende fortælling til investorer, medarbejdere og kunder om, hvorfor bæredygtighed er helt centralt for Unilevers forretning, og dermed er Unilever en virksomhed vi alle kan lære noget af”, siger Christian Honoré i en pressemeddelelse.

-LA

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

27.02.2024CSR.dk

Sparekassen Kronjylland vil støtte fællesskaber, der har fokus på bevægelse

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

26.02.2024Valified

Sponseret

Finans som drivkraft for bæredygtig vækst & Impact

23.02.2024Odense Renovation

Sponseret

Ny lys opfindelse på skraldebilerne

21.02.2024Valified

Sponseret

Position Green og Valified lancerer banebrydende ESG-Løsning til brancheforeninger

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Health tech skal gøres hot

20.02.2024SOLITWORK A/S

Sponseret

Bekæmp greenwashing med AFC ESG-platformen

16.02.2024CSR.dk

Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Eliminér lønforskel mellem kønnene | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den anden del i forløbet og afvikles i samarbejde med EPIC (Equal Pay International Coalition) og Gapsquare. Her får du en gennemgang af det konkrete arbejde skridt for skidt med eksempler fra virksomheder samt Best Practice fra erhvervslivet.

Dato

28.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Kursus
CSRD bæredygtighedsrapportering

På kurset i CSRD-bæredygtighedsrapportering bliver du klogere på, hvorfor en robust forståelse af ESG (Enviromental, Social & Governance) og bæredygtighedsrapportering ikke blot er etisk og lovgivningsmæssigt nødvendigt for mange virksomheder, men også et strategisk aktiv for at fremtidssikre din virksomhed.

Dato

29.02.2024

Tid

08:30

Sted

HUSET Mødecenter, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart, Danmark