Unilever: Vi skal hjælpe de klimavenlige kødelskere

Med det plantebaserede koncept ”The Vegetarian Butcher” vil Unilever i samarbejde med professionelle køkkener nu give kødspisere såvel som veganere og vegetagerer mulighed for at spise klimavenligt.

Den indbydende hønsesalat til venstre er lavet af non-chicken i æsken til højre. Det er den slags tilbud, Unilever Food Solutions forventer vil gøre vegetarisk kost mere itillokkende for kød-spisere i kantiner og restauranter. .

24.03.2020

CSR.dk

Unilever Food Solutions vil sammen med professionelle køkkener skabe nye, klimavenlige vaner hos gæsterne i landets kantiner, institutionskøkkener, restauranter og konferencecentre.

Derfor har virksomheden skabt “The Vegetarian Butcher” - et koncept, der skal gøre det muligt at spise klimavenligt uanset om man spiser kød eller ej. 

Læs også: Vaskemiddel fra Unilever bliver fremover hældt på flasker af genbrugsplast

Initiativet sker på baggrund af Unilevers bæredygtighedsstrategi, der fokuserer på at sætte konkrete mål på kort og lang sigt.

”Vi mener ikke, at vi kan opnå de nødvendige klimaforandringer ved udelukkende at udvikle produkter til veganere eller vegetarer. Vi skal have de mange kødelskere med. Ellers går udviklingen for langsomt, siger Peter Dahl, der er country manager for Unilever Food Solutions i Danmark og fortsætter:

”Vi ved fra undersøgelser, at den primære årsag til, at mange danskere ikke vil spise plantebaseret, er, at de ikke vil undvære den gode smag. Derfor må vi som producenter øge vores indsats for at hjælpe de manger klimavenlige køkkener, der dagligt skal servere mad, der smager både veganere og kødelskere”.

Konkrete erfaringer lover godt for fremtiden
The Vegetarian Butcher er skabt af den økologiske, hollandske landmand, Jaap Korteweg, der i 2010 besluttede at udvikle 100 procent plantebaserede proteinprodukter til kødspisere. Konceptet er endvidere blev taget godt imod i andre europæiske lande.

Og nu er turen kommet til Danmark - i første omgang med plantebaserede alternativer til blandt andet kylling og hakket oksekød. 

”Aktuelt er vi hos Unilever Food Solutions midt i introduktionen af et nyt plantebaseret koncept til de professionelle køkkener i Danmark. Det drejer sig om en serie produkter fra The Vegetarian Butcher, en virksomhed, som Unilever nyligt har opkøbt, og som er en kæmpe succes i hele Europa”, siger Peter Dahl.

Blandt de kantiner, der har taget hul på arbejdet med klimavenlige måltider er ISS kantinen i Company House i Vallensbæk. Under ledelse af kantinechef Henrik Seierø har kantinen fornyligt introduceret en ugentlig 100 procent vegansk buffet til kantinens cirka 200 daglige gæster.

Læs også: Unilever klar til at frasælge brands uden ægte purpose

”Vi kontaktede Unilever Food Solutions og foreslog et samarbejde om udvikling af opskrifter til vores buffet, hvor vi i en række af retterne anvender produkterne fra The Vegetarian Butcher. De var friske på opgaven, og den 14. januar i år serverede vi den første veganske buffet", siger Henrik Seierø. 

"Responsen har været fantastisk positiv - både fra kødelskerne og dem, der foretrækker at spise vegansk/vegetarisk, og vi vil nu fortsætte med en ugentlig vegansk buffet i hele 2020. Og det stopper næppe her for vores vedkommende”, slutter han.

- HCL

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

09.06.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Middelfart Erhverv inviterede til digital Klimakamp

06.06.2025Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl sætter CO2-tal på 70.000 varer

05.06.2025CSR.dk

Regningen stiger: Klimaskader har allerede kostet samfundet milliarder

04.06.2025CSR.dk

Klimarådet i nyt notat om klimafremskrivningen: Regeringen skal følge implementeringen tæt

03.06.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil bygge grønne mikronet og øge elektrificeringen

03.06.2025NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen bygger 11 MW solcellepark med 5 MW batteri i Sorø

02.06.2025CSR.dk

Frode Laursen skruer op for den grønne omstillingsfart

01.06.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Alt du skal vide om ISO 27001

Lær om krav og fordele ved en ISO 27001 certificering. Er der krav til, at din virksomhed skal have en ISO 27001 certificering, eller er du blot nysgerrig på at vide mere om standarden? Deltag i vores webinar den 4. juni og få indsigt i, hvordan certificeringen kan hjælpe din virksomhed med informationssikkerhed og compliance. Falk Lange, som er Head of Information Security Management System hos TDC Erhverv, er med på webinaret og vil fortælle om deres erfaringer med ISO 27001 og NIS2.

Dato

04.06.2025

Tid

13:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Fra CSRD til VSME – Skab overblik og struktur i din rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København