Unge kan lide Fairtrade-mærket, men køber det ikke

Unge køber ikke Fairtrade, selvom de i høj grad er bekendte med mærket. Dog vil de gerne bidrage på anden vis, peger undersøgelse på.

Fairtrade-mærket ryger sjældent ned i kurven hos de yngre forbrugere. Det viser en ny undersøgelse. Foto: Flickr/PolskaZielona.

24.06.2015

CSR.dk

På trods af at unge er dem der bedst kender Fairtrademærket, fravælger de det også i høj grad. For mens hele 92 procent af unge mellem 15-34 år kender til mærket i modsætning til 86 procent i den samlede befolkning, er det kun hver tredje i gruppen, der i løbet af den sidste måned har købt noget fra mærket.

Det viser en markedsanalyse fra Landbrug & Fødevarer lavet for Fairtrademærket. Brancheforeningen peger på pengepungen som forklaring bag fravalget.

”Jeg tror, det hænger sammen med et strammere budget. Det er der også tidligere undersøgelser, der har peget på,” siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer. 

Læs også: 

Dog peger undersøgelsen på, at der er plads til optimisme. For de unge deler og vil gerne associeres med mærkets værdier.

”Der ligger et kæmpe potentiale her, for de unge har en interesse i at involvere sig og tydeligt vise, at de støtter mærket. Meget peger på, at der ligger et potentiale for Fairtrade Mærket i ikke kun at markedsføre og sælge produkter, men også i at udbrede en hel filosofi om Fairtrade, som unge kan tage på skuldrene”, siger Marianne Gregersen.

Læs også: 

Jonas Giersing, direktør i Fairtrade-Mærket er bekendt med problemstillingen og udfordringen i at få unge til at købe mere.

”Produkterne er nødt til at koste lidt mere, da det jo netop er den måde, vi sikrer at producenten også bliver sikret nogle ordentlige forhold og hjælper til at beskytte miljøet, men vi kan samtidig se fra analyser at forbrugerne, herunder de unge, i stigende grad gerne vil bruge flere penge på Fairtrade-produkter,” siger Jonas Giersing.

For at få flere til at købe Fairtrade har organisationen ansat en række ambassadører. Blandt andre Asger Aamund og Annette Heick er ambassadører for mærket, mens også Emil Thorup og senest Le Gammeltoft er kommet til for at tiltrække et yngre segment. 

-JPN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

10.09.2024CSR.dk

Sådan kan indkøbere bidrage til mere bære- og modstandsdygtige værdikæder – del 1

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

28.08.2024Forenede Service

Sponseret

Grøn overbygning i Storkøbenhavn: Stensdal Group udvider samarbejdet med Kokkenes Køkken

22.08.2024CSR.dk

Millioner til cirkulært værdikædesamarbejde

19.08.2024CSR.dk

Carl Ras udvider populær værktøjsindsamling

14.08.2024CSR.dk

Nyt partnerskab om genanvendelse af plast fra udtjente biler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

08.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager Online (INTL): Online certificate programme. Starting Oct. 2024

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting October 8.

Dato

08.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

08.10.2024

Tid

08:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus