Turistorganisation: København skal være et bæredygtigt forbillede

For første gang samler turismeerhvervet sig om en fælles målsætning, der skal gøre København til samlingspunkt for gensidig bæredygtig inspiration.

Flere virksomheder har allerede meldt sig på banen i målet om et grønnere København. Arkivfoto..

30.09.2022

CSR.dk

København skal være verdens mest bæredygtige turistdestination.

Sådan lyder den overordnede vision i et netop offentliggjort manifest, Planet Copenhagen, som hovedstadens turismeorganisation Wonderful Copenhagen står bag.

Med manifestet vil Wonderful Copenhagen samle turismeerhvervets aktører om en fælles vision, der skal sørge for, at København ligger i toppen, når internationale turister skal vurdere byen som et miljøvenligt rejsemål.

Læs også: Store TV 2-produktioner får internationalt bæredygtighedsstempel

Og omvendt skal hovedstaden også give de millioner af mennesker fra hele verden, der hvert år besøger byen, grøn inspiration med hjem i bagagen.

Hvis det skal lykkes, bliver man i turistbranchen nødt til at slå sig sammen om fælles målsætninger, mener Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

”Den bæredygtige omstilling af hovedstadens turisme er en stor og kompleks opgave. Det kræver, at vi som erhverv sætter en klar, ambitiøs og fælles retning, og at vi løfter i flok”, siger han.

Overordnede mål kræver individuelle handlingsplaner
Mikkel Aarø-Hansen tilføjer, at det er første gang, virksomheder i turistbranchen samler sig, og hvor virksomhederne samtidig forpligter sig til en række bæredygtige initiativer.

”Erhvervet er allerede i fuld gang med den bæredygtige omstilling, men det er første gang nogensinde, at vi går sammen om fælles ambitiøse mål kombineret med et klart ’commitment’ til handling. Vi skal sikre, at turismeudviklingen sker med opbakning fra borgere, og vi kan og skal i langt højere grad vise verden – gennem de millioner af internationale gæster, der hvert år besøger hovedstaden – hvordan bæredygtighed og livskvalitet i hverdagen er to sider af samme sag”, siger direktøren.

Læs også: Danske modevirksomheder opnår fælles sprog for bæredygtighed med ny certificering

Når virksomhederne tilslutter sig manifestet, forpligter de sig nemlig også til at udarbejde individuelle handlingsplaner, der skal bidrage til, at hovedstaden samlet kan indfri de overordnede mål.

Det kan eksempelvis være bæredygtighedscertificeringer, synliggørelse af grønne valg og at fremme lokal produktion af fødevarer og materialer.

Populært initiativ
Selv om arbejdet med at få branchen med først rigtig går i gang her i efteråret, så har de første virksomheder allerede meldt sig på banen.

Blandt andet Dansk Arkitektur Center, der fremhæver vigtigheden af at være frontløber på den grønne bane.

”Det vil smitte af på hele Danmark. Dansk Arkitektur Centers opgave er at formidle og skabe netværk, blandt andet om bæredygtige byer, så vi har noget at byde ind med, ikke mindst i 2023, hvor København bliver verdens arkitekturhovedstad – World Capital of Architecture. Her er spotlightet rettet mod os, og vi har alle muligheder for at gøre en forskel både for klima og miljø, for bæredygtig turisme og for hovedstaden som destination”, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, vicedirektør i Dansk Arkitektur Center.

Læs også: Fremtidens bæredygtige byliv skal realiseres i nyt NREP-samarbejde

Også Stromma, der blandt andet står bag Canal Tours og Hop On-Hop-Off-busserne, støtter op om projektet.

”Vi vil være med til at fastholde Københavns position på verdenskortet og sørge for, at det klimaaftryk, vi afsætter, bliver minimalt for fremtidige generationer. Manifestet underbygger vores allerede eksisterende bæredygtighedsaktiviteter og positionerer København helt fremme i førerfeltet, nu også når det kommer til bæredygtighed. Stromma arbejder aktivt for at gennemføre vores ambitioner for udledning, som er en 50 procent reduktion af emissionerne i 2030 og 100 procent reduktion eller bedre i 2040”, siger Mads V. Olesen, CEO Stromma.

- HCL

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

28.05.2024CSR.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

23.05.2024Foxway A/S

Sponseret

In-store vs online trade-ins: which one is better for your business?

22.05.2024CSR.dk

Nyt grønt råd skal identificere muligheder på tværs af den grønne omstilling

22.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Her tæller de medarbejderne for klimaets skyld

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online