Tre punkter din virksomhed bør være opmærksom på inden COP21

Decembers store, internationale klimatopmøde, COP21 i Paris, nærmer sig lige så stille, og det kan blive en gamechanger på mange fronter. Her er tre punkter, man som virksomhed bør holde sig for øje.

Paris er vært for COP21 til december. KPMG har udpeget tre punkter, virksomheder bør være opmærksomme på i den forbindelse. Foto: Flickr/Moyan Brenn.

17.09.2015

CSR.dk

Og netop virksomhedslederne og bestyrelsesmedlemmerne bør både forberede deres forretninger inden kongressen, og holde øje med forhandlingerne i Paris og de aftaler, der måtte blive indgået. Det mener Global Head of Sustainability Services hos KPMG International, Adrian King, der i et indlæg på LinkedIn udpeger tre punkter, man som virksomhed – stor eller lille – bør være opmærksom på, for at være klar til topmødet og dets konsekvenser.

For det første, mener King, er chancerne for en international aftale større end nogensinde. Flere af de vigtigste regeringen verden over har allerede givet håndslag på at sætte deres underskrifter på en ’juridisk bindende’ aftale i 2015. Og USA og Kina har indgået en historisk bilateral aftale om at skære kraftigt i deres CO2-udslip. Dermed er håbet om, at Paris vil sejre, hvor København fejlede i 2009, lysegrønt.

For det andet kan mere eller mindre alle typer virksomheder forvente strammere regler og højere omkostninger – men også vækstmuligheder. En ny aftale i Paris vil således føre til endnu flere krav og hårdere skatter i forhold til udslip af drivhusgasser og generelle miljøhensyn.

Samtidig vil CO2-venlige økonomier åbne døre til innovation og nye markeder, og virksomheder, der forstår at integrere de nye betingelser, kan forvente flere og mere loyale kunder, der også vil sænke deres CO2-udslip.

Læs også: Dansk Energi: Bekymring frem mod COP21

Og for det tredje peger King på trykket fra samfundet som helhed, herunder eksempelvis pave Franz’ udtalelser mod fossile brændstoffer, og hvad det kan gøre ved ens brand. Flere og flere kunder og forbrugere forventer, at en virksomhed er bevidst om sin påvirkning på miljø og mennesker, og gør sit til at mindske fx carbon footprint og gå over til vedvarende energi. Virksomheder, der ignorerer denne tendens risikere at gøre ubodelig skade på sit omdømme i offentligheden.

COP21 afvikles fra den 30. november til den. 11. december.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

01.11.2024CSR.dk

CSRD-erfarne virksomheder fremhæver positive gevinster

01.11.2024CSR.dk

Elektronisk affald fra AI-sektoren bliver en af fremtidens store udfordringer

29.10.2024CSR.dk

BESTSELLER indfører bæredygtighedsbonus for alle medarbejdere

28.10.2024BSR

Sponseret

Collaboration Crossroads: Recognizing When to Part Ways for Greater Impact

28.10.2024CSR.dk

Dagrofa køber Aarstiderne: vil skabe Danmarks stærkeste fællesskab for økologi, lokale varer og højkvalitetsprodukter

28.10.2024CSR.dk

Digitale løsninger er en af nøglerne til effektivt ESG-arbejde

25.10.2024CSR.dk

Greenwashing: Nye anbefalinger fra Forbrugerombudsmanden

24.10.2024CBS Executive Fonden

Sponseret

Bestyrelsesuddannelse i ESG

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

04.11.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - DMA med værdi

I dette webinar dykker vi sammen med ingeniørvirksomheden DIS/CREADIS ned i dobbelt væsentligheds-processen og de faser, man skal igennem for at sikre overholdelse af kravene – men vi stopper ikke der. Vi ser også på, hvordan man kan udnytte processen til at skabe konkrete tiltag, der både styrker virksomhedens bæredygtighedsprofil og bundlinjen.

Dato

05.11.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen