Topchefer bekymrer sig og har håb for klimakrisen

Selvom syv ud af ti danske topchefer er ganske bekymrede for klimaforandringerne, opfattes det mere kritisk for forretningen at sikre forsyningskæderne, navigere gennem geopolitisk uro og skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det viser ny undersøgelse.

Anders Dons, CEO i Deloitte, mener, at danske virksomhedsledere har svært ved at gennemskue, hvor de skal fokusere indsatsen for at afhjælpe klimakrisen. Foto: Deloitte..

17.01.2023

CSR.dk

I en ny undersøgelse blandt 2000 virksomhedsledere, som Deloitte har foretaget, fortæller toplederne, at på trods af, at klimaforandringerne bekymrer dem, er det ikke en problematik, der ligger på deres top tre over kritiske forretningsprioriteter.

62 procent af de adspurgte svarer, at klimaforandringerne bekymrer dem det meste af eller hele tiden. For de danske topledere isoleret set er andelen oppe på 71 procent.

Men områder som forsyningskædeproblemer, geopolitiske spændinger og jagten på talent ligger højere på listen over ting, de mener, der skal fokuseres på her og nu.

Læs også: Danske virksomheders klimaambitioner får baghjul

Ifølge Anders Dons, dansk og nordisk CEO hos Deloitte, kan topchefernes svar på et tegn på, at man endnu ikke oplever, hvilke konsekvenser klimaforandringerne kan have på forretningen.

"Danmark har været forskånet for de værste klimakatastrofer indtil videre, og klimaforandringerne er derfor ikke akut forretningskritiske på samme måde som det er ikke at kunne tiltrække medarbejdere eller mangle vigtige komponenter til sine produkter," siger han.

Samtidig mener han, at der ligger et økonomisk dilemma hos virksomhedslederne, når det kommer til at implementere klimavenlige tiltag.

"Toplederne har samtidig svært ved at gennemskue, hvor de skal fokusere deres indsats og hvordan de skal opveje de kortsigtede omkostninger ved bæredygtige investeringer op mod de langsigtede fordele for klimaet. Den kombination forhindrer lederne i at træffe de svære beslutninger, som planeten og de kommende generationer har brug for," siger Anders Dons.

Global vækst og klimamål er ikke modsætninger
Deloitte-undersøgelsen viser samtidig, at selvom klimaforandringerne påvirker topledernes organisationer og interessenter negativt, er der optimisme at spore.

84 procent mener nemlig, at verden vil lykkes med rettidig handling for at modvirke de værste konsekvenser.

Læs også: Brancheorganisation opstiller ti principper for fremtidens klimalederskab

76 procent af de danske topledere giver samtidig udtryk for, at både deres organisationer og den globale økonomi kan fortsætte med at vokse, samtidig med – og ikke til trods for – opnåelse af klimamålene.

”Der sker en langt række positive tiltag på tværs af sektorer, herunder allokering af privat og offentlig kapital. Den omfattende klimabekymring tjener som yderligere tilskyndelse til at øge tempoet for omstillingen. Vi har en enestående mulighed netop nu for at omstille os til en grøn, bæredygtig og retfærdig økonomi for de næste generationer,” slutter Anders Dons.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024MäRK

Sponseret

B Corp, ESRS og CSRD

03.10.2024BSR

Sponseret

The Impact of Mandatory Sustainability Reporting on Corporate Functions

30.09.2024Industriens Fond

Sponseret

Grønne fødevarer får et boost på 20 millioner

30.09.2024Basico

Sponseret

ESG er en tværfaglig disciplin, men hvad er CFO’ens rolle?

26.09.2024CSR.dk

STARK sætter klimatal på varelevering

26.09.2024Bureau Veritas

Sponseret

Få indsigt i ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001 på vores online seminar

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager Online (INTL): Online certificate programme. Starting Oct. 2024

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting October 8.

Dato

08.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Webinar | Social bæredygtighed og S’et i ESG

Måske har din virksomhed mødt krav om ESG-dokumentation fra større kunder eller jeres bank? Måske vil I gerne være på forkant? Hop med på dette webinar og få en konkurrencefordel.

Dato

10.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Certificeringer, rapportering og dokumentation

Lær at dokumentere og rapportere på dine bæredygtige tiltag, fx ESG-rapportering, ordninger og certificeringer, så det følger EU-taksonomi, EU-lovgivning og CSRD. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

10.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J