Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

Too Good To Go har nu 85 millioner brugere på tværs af 17 lande og to kontinenter. Det betyder millioner af reddede måltider og sparet CO2.

Foto: Too Good to Go

23.02.2024

CSR.dk

Mere end 120 mio. måltider blev i 2023 reddet globalt, hvilket er en vækst på 46 procent i forhold til 2022 og en CO2e besparelse på mere end 300.000 ton. Det viser virksomhedens nye Impact Report.

Rapporten viser, at 21 mio. nye registrerede brugere sluttede sig til Too Good To Go i 2023 sammen med 72.000 nye aktive forretningspartnere. Det har resulteret i, at mere end 120 millioner måltider blev reddet fra at gå til spilde i 2023, svarende til en vækst på 46 procent.

Dette bekræfter Too Good To Gos rolle som global leder inden for reduktion af madspild.

"Som vi afslører i vores 2023 Impact Report, fejrer vi ikke kun vores virksomheds vækst, men også vores forpligtelse til at drive positiv forandring indenfor fødevareindustrien. Vi tilbyder et koncept, der hjælper med at løse et af verdens største problemer, samtidig med at alle står tilbage som vindere. Vi opererer med en 'no cure, no pay'-model, hvilket betyder, at vi kun tjener penge, hvis vi redder måltider fra at gå til spilde,” siger Mette Lykke, administrerende direktør for Too Good To Go. 

Kampen mod madspild har afgørende rolle for klimaet

Too Good To Gos fællesskab består af i alt 85 mio. registrerede brugere og 155.000 aktive partnere, og resultaterne i 2023 alene svarer til, at fællesskabet har forhindret 328.554 tons CO2e i at slippe ud i jordens atmosfære og sparet 100 milliarder unødvendigt vandforbrug. 

Det understreger netop den afgørende rolle, kampen mod madspild har for miljøet, og netop madspild er blevet identificeret som den vigtigste handling, enkeltpersoner kan tage, for at hjælpe med at tackle klimaforandringer. (Project Drawdown, 2020).

"At overhale den betydelige milepæl med at redde 100 millioner måltider på bare ét år viser, hvordan Too Good To Go nu mere end nogensinde før opfylder et behov på markedet for bæredygtige løsninger for at hjælpe med at tackle det kritiske problem med madspild og bremse klimaforandringer. Vores virksomheds vækst er et bevis på, at fusionen mellem formål og profit er opnåelig, og at social impact-virksomheder kan gavne samfundet, økonomien og planeten positivt," siger Mette Lykke.

For at skubbe til grænserne for, hvordan virksomheder skal rapportere deres indvirkning på planeten, har Too Good To Go anmodet Mérieux Nutrisciences | Blonk, som er førende, internationale eksperter i fødevaresystemers bæredygtighed, om nye beregninger. Deres tal, der er uafhængigt gennemgået af forskere fra Oxford University og WRAP, viser, at ét måltid mad (1 kg), der reddes med Too Good To Go, svarer til at undgå 2,7 kg CO2e-emissioner, 2,8 m2 jordbrug årligt og 810 liter vand. 

Download Too Good To Gos 2023 Impact Report her

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

27.06.2025Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Bæredygtighedsindsats når nye højder: AKKC certificeret med Svanemærket

27.06.2025CSR.dk

Udskældte klimareduktioner skal tages i brug i stor stil

24.06.2025MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

Sponseret

Gør social bæredygtighed til en styrkeposition – deltag i nyt gratis forløb

23.06.2025SUSTAINX ApS

Sponseret

Illusionen om net-zero

17.06.2025CSR.dk

Danmark har 20 år til at blive klimaneutral

17.06.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Nyt nordisk program skal klæde virksomheder på til videnskabsbaserede klimamål

13.06.2025CSR.dk

Grønnere telefoner på vej med nye EU-regler

10.06.2025CSR.dk

Nyt center skal hjælpe virksomheder med at forvandle slidte produkter til ny forretning

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Specialist Training

Event Description

Dato

01.07.2025

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
[Webinar] Sustainable Career Moves - Tag næste skridt på din bæredygtige karrierevej

Drømmer du om en karriere med mere mening og bæredygtig impact?  Er du på udkig efter nye muligheder inden for ESG, CSR eller bæredygtig forretningsudvikling – enten i dit nuværende job eller i en ny rolle?

Dato

01.07.2025

Tid

08:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. juli: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.07.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
ESG Summer School - Live Webinar - Learn to speak ESG

Want to work with ESG and sustainable business? Even experienced professionals can get lost in the terminology. Gain a clear overview and insight into the key terms and abbreviations, so you can understand and discuss how companies can create value for both society and the bottom line.

Dato

03.07.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
ESG Sommerskole - Live Webinar - Lær at tale ESG

Ønsker du at arbejde med ESG og bæredygtig business? Selv erfarne fagfolk roder rundt i begreberne. Få overblik og indblik i de centrale nøgleord og bogstavsforkortelser. Så du kan forstå og tale med om, hvordan virksomheder kan skabe værdi for både samfund og bundlinje.

Dato

04.07.2025

Tid

09:00

Sted

Zoom