Toms Gruppen etablerer genskovningsprojekt med Rainforest Alliance

Bedre vilkår for både natur og kakaobønder er målet for Toms Gruppens nye genskovningsprojekt.

Foto: Rainforest Alliance

19.03.2024

CSR.dk

Som led i Toms Gruppens bæredygtighedsstrategi etablerer virksomheden – i samarbejde med den internationale NGO Rainforest Alliance – et projekt med fokus på genskovning og træning af kakaofarmere i Ghana. Projektet er støttet af Toms Gruppens Fond, og er det første af sin slags indgået mellem Rainforest Alliance og en dansk partner.

Projektet har fokus på genskovning, biodiversitet og farmertræning i Sui River-området i Ghana, der er et af de vigtigste kakaodyrkningsområder i Vestafrika. Projektet er en udvidelse af et større Rainforest Alliance-initiativ i området, som flere internationale partnere fra kakaoindustrien støtter.

”Toms Gruppens bæredygtighedsstrategi hviler på tre søjler, hvor den første er ansvarligt indkøb. Vi ønsker at sikre, at uretmæssig afskovning ikke finder sted, og derfor køber vi også Rainforest Alliance-certificeret kakao. Men vi vil gerne gøre endnu mere for at styrke arbejdet med biodiversitet og modvirke klimaforandringer i de områder, som kakaoen dyrkes i. Og derfor er vi også glade for at kunne etablere dette projekt med Rainforest Alliance,” siger Annette Zeipel, CEO i Toms Gruppen.

Farmertræning i regenerativt jordbrug

I et ambitiøst skridt mod at fremme bæredygtighed og styrke lokalsamfundene i Sui River-området er projektet bl.a. sat i gang for at træne farmerne i regenerativt jordbrug. Dette initiativ sigter mod at forbedre jordsundheden, bevare biodiversiteten og bekæmpe de skadelige virkninger af klimaændringer, mens det samtidig giver farmerne mulighed for bedre at sikre deres indkomstgrundlag. På den måde støttes forholdene i området effektivt – også på den lange bane.

Foreløbigt er det planlagt, at der skal plantes 150.000 træer og foretages træning af 2500 farmere. Dernæst er fokus at støtte de kakaoproducerende samfund med træning – og registrering af og kontrol med træerne.

”Sui River-området er et sted med mange små kakaofarme, der ligger blandt truede skovområder. Fald i kakaoproduktion på grund af utilstrækkelig landforvaltning og klimaforandringer kan få farmerne til at trænge ind i skovene og skade økosystemet, siger Kwame Osei, Senior Director for Global Programs hos Rainforest Alliance, og uddyber:

”Projektet er rettet mod at løse denne problematik ved at træne farmerne i en praksis, der sigter mod at øge trædækket, opbygge klimaresiliens og reducere emissioner fra ændringer i anvendelsen af jorden, alt imens vi hjælper dem med at forbedre grundlaget for deres levebrød.”

Tradition for at støtte initiativer i Ghana

Rainforest Alliance er Toms Gruppens primære kakao-certificeringspartner. Rainforest Alliance-certificering hjælper bl.a. med at beskytte skove og biodiversitet, fremme menneskerettigheder og forbedre kakaofarmernes levebrød.

Organisationen med den genkendelige grønne frø findes på produkter som te, bananer

og kaffe – og fremadrettet også på Toms Gruppens chokoladeprodukter, som f.eks.

Toms Skildpadde, Toms Guld Barre og Anthon Berg likørflasker.

Toms Gruppens Fond har lang tradition for at støtte op om initiativer i Ghana, der producerer en stor mængde af verdens kakao. Toms Gruppens Fond har i de senere år haft især børns vilkår for øje, når der er blevet allokeret midler til projekter – senest ved et skole- og sanitetsprojekt i Ghanas regnskov, hvor de samarbejdede med organisationen International Cocoa Initiative.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

18.04.2024CSR.dk

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

15.04.2024CSR.dk

Flere elbiler kræver nyt sikkerhedsfokus hos værksteder

12.04.2024CSR.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

11.04.2024Valified

Sponseret

Spar Nord hjælper virksomheder i gang med ESG-rapportering

11.04.2024BSR

Sponseret

So, You’ve Completed a Materiality Assessment. Now What?

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus