Tesla på taget

I weekenden lancerede Tesla sit nye 'soltag' - tagsten med integrerede solceller. Fin idé, mener ekspert, men den er hverken ny eller nem at føre ud i livet.

I Teslas bæredygtige fremtidshjem er der solceller i og ikke på taget. Men er det nu også realistisk? Foto: Tesla. .

01.11.2016

CSR.dk

I weekenden kunne man følge med, mens Teslas administrerende direktør, Elon Musk, fortalte og fremviste virksomhedens nyeste koncept: soltaget. Tagsten af glas, der indfanger både stilet elegance og solens stråler. I stedet for at solcellerne skal ligge som en klodset plade oven på taget, er de altså i Teslas nyeste påfund indbygget i hver enkel tagsten.

Læs også: Lastbiler med solceller – er det fremtiden?

Og målet er klart. Teslas mission om at gøre vedvarende energi attraktivt startede med transport og den hypede, luksuriøse Tesla-elbil, og er nu rykket videre til energiproduktionen, der skal gøres flottere og mere tillokkende.

Ifølge Elon Musk vil soltaget både se bedre ud end normale tagsten, generere gratis og bæredygtig strøm, isolere bedre, holde længere og ikke mindst koste mindre at installere end et normalt tag plus konventionel elektricitet.

For godt til at være sandt
Der er altså ikke meget at komme efter på Teslas nye vidunder-tagsten. Og dog. DR har talt med professor ved DTU Energi, Frederik Krebs. Han er ekspert i solceller, og det er ikke første gang, han hører om solcelle-tagsten:

”Tagsten med solceller i har været en ide, lige så længe jeg kan huske. Men i praksis er der nogle udfordringer. For et hus bevæger sig, og tagsten er designet til at give sig. Og du skal lave en elektrisk forbindelse mellem hver tagsten, der ikke må ryge”, siger han til DR.

Det er især denne forbindelse mellem tagstenene, Frederik Krebs frygter ikke vil være optimal. Han nævner store facadeelementer og vinduespartier med indbyggede solceller, som løsninger han ville spå en bedre fremtid.

Sammen med soltaget lancerede Tesla Powerwall 2 – den nyeste generation af husbatteriet, der er blevet opgraderet på kapaciteten. Denne lancering begejstrer i langt højere grad Frederik Krebs:

”Der hvor Tesla kan transformere det her felt, er med troen på batteriforskningen, så lagringsproblematikken kan overkommes. Det er Teslas store bidrag. De har gjort lagring muligt hvor det ikke var det før”, siger han og tilføjer:

”Tagstenene bliver en reklame, en branding af solenergi, mens lagringsdelen bliver succesen”.

Læs også: Solceller på hver fjerde danske tag i 2040

Prisen på Teslas solcelletag er endnu ikke offentliggjort, ligesom der ikke er noget konkret om en dansk lancering af tagsten og batteri.

-CHM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

24.03.2025CSR.dk

Fire ud af fem nybyggerier skal stoppes, mener danske forskere

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

25.03.2025

Tid

09:00

Sted

København

access2innovation
Webinar
Virtual A2i Talk: Financing for Projects in Africa: EIFO’s Role and Strategy

In this A2i Talk, EIFO—The Export and Investment Fund of Denmark—will discuss both the opportunities and challenges associated with doing business in Africa.

Dato

28.03.2025

Tid

09:30

Sted

Teams

Bureau Veritas
Kursus
OHSMS ISO 45001:2018 Lead auditor arbejdsmiljø (CQI and IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret OHSMS ISO 45001:2018 Lead Auditor Arbejdsmiljøkursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af arbejdsmiljøledelsessystemer i henhold ISO 45001:2018 og i overensstemmelse med ISO 19011 og ISO 17021 standarderne.

Dato

31.03.2025

Tid

08:30

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

31.03.2025

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Dansk Industri
Kursus
Kommunikér troværdigt om bæredygtighed

Er du klar til at styrke din kommunikation om bæredygtighed? Undgå både greenwashing og greenhushing, og bliv skarp på, hvordan du kan kommunikere om virksomhedens grønne indsatser på en troværdig, effektiv og lovlig måde.

Dato

01.04.2025

Sted

Aarhus & København

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Human Rights & Environmental Due Diligence under the CSDDD

Join Poul Schmith Kammeradvokaten, The Footprint Firm, Danish Institute for Human Rights and UN Global Compact Network Denmark for an insightful webinar on Human Rights & Environmental Due Diligence under the Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) and what it means for Danish businesses.

Dato

01.04.2025

Tid

14:00

Sted

Online