Te-arbejderne i Malawi har fået bedre vilkår

En sammenslutning af flere forskellige interessenter har det seneste år arbejdet med at forbedre vilkårene for te-arbejderne i Malawi. Projektet har allerede givet gode resultater.

Forholdene for te-arbejderne i Malawi bliver bedre og bedre takket være en sammenslutning af flere forskellige interessenter. Foto: Flickr/Rebecca Jacobsen.

28.10.2016

CSR.dk

Te-industrien i det afrikanske land Malawi er i løbet af det seneste år blevet langt mere konkurrencedygtig. Det skyldes, at en sammenslutning af forskellige interessenter er gået sammen om at forbedre vilkårene for arbejdstagere og mindre landbrug, skriver edie.net.

Læs også: Klimatopmøde skal styrke vedvarende energi i Afrika

Initiativet går under navnet ’The Malawi Tea 2020 value network’ og indebærer et løbende samarbejde mellem producenter, detailhandlere, fagforeninger, NGO’er og offentlige myndigheder.

En for nyligt udsendt rapport peger på, at indsatsen har forbedret de generelle betingelser for te-arbejderne – herunder deres ernæring og løn.

Svære vilkår i Malawi
Trods forbedringerne er levestandarden endnu ikke god nok for de mange te-arbejdere. Derfor opfordrer Oxfarm, som er medlem af ’The Malawi Tea 2020 value network’, ifølge edie.net til, at de involverede parter hjælper i endnu højere grad.

Og hjælp er der brug for. Malawi, som er Afrikas næststørste producent af te, har 50.000 arbejdstagere og 12.000 mindre landbrug inden for te-industrien. Samtidig er Malawi et af verdens fattigste lande, hvor 62 procent af befolkningen lever under grænsen for ekstrem fattigdom, og hvor omkring halvdelen af alle børn sulter.

Lønningerne inden for te-sektoren steg tidligere på året som følge af den første såkaldte ’Collective Bargaining Agreement’ sat i verden af te-industrien og The Plantation Union. Denne fælles forhandlingsaftale, der bliver anset som et vigtigt redskab for dialog mellem arbejdere og selskaber, ikke mindst i forhold til netop lønforhandliner, er i høj grad et resultat af 2020-netværkets indsats.

Ifølge netværkets 21 partnere, der også omfatter blandt andet Ethical Tea Partnership, Fairtrade, Twinings og Rainforest Alliance, afspejler udviklingen en voksende erkendelse i industrien af, at kun en velfungerende og bæredygtig tesektor for alvor kan gøre en forskel for arbejderne i produktionen.

Læs også: Store CSR-muligheder i Afrika

Tidligere har storproducenten Unilever arbejdet sammen med non-profit-organisationen Forum for the Future for at sikre den internationale teforsyning, og inden udgangen af 2020 er koncernens plan at source 100 procent af sin te på bæredygtig vis.

- KLZ

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

25.04.2025CSR.dk

Flere whistleblower-alarmer er en god nyhed

24.04.2025BSR

Sponseret

Earth Day: Centering Health Equity in Climate Action

24.04.2025Red Barnet

Sponseret

Partnerskab med socialt ansvar: Brøndby IF og Red Barnet viser vejen

10.04.2025Læger uden Grænser

Sponseret

Partnerskaber med Læger uden Grænser kan styrke den globale sundhed

08.04.2025CSR.dk

Kampagne vil gøre op med giftig alkoholkultur

08.04.2025Lübech Living ApS

Sponseret

De bedste 15.000 kr. Lübech Living har brugt

04.04.2025CSR.dk

Naturfrisk Group kan se at Cola-boykot rammer B2B-markedet senere: Restauranter og caféer ser mod alternativer

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle