Te-arbejderne i Malawi har fået bedre vilkår

En sammenslutning af flere forskellige interessenter har det seneste år arbejdet med at forbedre vilkårene for te-arbejderne i Malawi. Projektet har allerede givet gode resultater.

Forholdene for te-arbejderne i Malawi bliver bedre og bedre takket være en sammenslutning af flere forskellige interessenter. Foto: Flickr/Rebecca Jacobsen.

28.10.2016

CSR.dk

Te-industrien i det afrikanske land Malawi er i løbet af det seneste år blevet langt mere konkurrencedygtig. Det skyldes, at en sammenslutning af forskellige interessenter er gået sammen om at forbedre vilkårene for arbejdstagere og mindre landbrug, skriver edie.net.

Læs også: Klimatopmøde skal styrke vedvarende energi i Afrika

Initiativet går under navnet ’The Malawi Tea 2020 value network’ og indebærer et løbende samarbejde mellem producenter, detailhandlere, fagforeninger, NGO’er og offentlige myndigheder.

En for nyligt udsendt rapport peger på, at indsatsen har forbedret de generelle betingelser for te-arbejderne – herunder deres ernæring og løn.

Svære vilkår i Malawi
Trods forbedringerne er levestandarden endnu ikke god nok for de mange te-arbejdere. Derfor opfordrer Oxfarm, som er medlem af ’The Malawi Tea 2020 value network’, ifølge edie.net til, at de involverede parter hjælper i endnu højere grad.

Og hjælp er der brug for. Malawi, som er Afrikas næststørste producent af te, har 50.000 arbejdstagere og 12.000 mindre landbrug inden for te-industrien. Samtidig er Malawi et af verdens fattigste lande, hvor 62 procent af befolkningen lever under grænsen for ekstrem fattigdom, og hvor omkring halvdelen af alle børn sulter.

Lønningerne inden for te-sektoren steg tidligere på året som følge af den første såkaldte ’Collective Bargaining Agreement’ sat i verden af te-industrien og The Plantation Union. Denne fælles forhandlingsaftale, der bliver anset som et vigtigt redskab for dialog mellem arbejdere og selskaber, ikke mindst i forhold til netop lønforhandliner, er i høj grad et resultat af 2020-netværkets indsats.

Ifølge netværkets 21 partnere, der også omfatter blandt andet Ethical Tea Partnership, Fairtrade, Twinings og Rainforest Alliance, afspejler udviklingen en voksende erkendelse i industrien af, at kun en velfungerende og bæredygtig tesektor for alvor kan gøre en forskel for arbejderne i produktionen.

Læs også: Store CSR-muligheder i Afrika

Tidligere har storproducenten Unilever arbejdet sammen med non-profit-organisationen Forum for the Future for at sikre den internationale teforsyning, og inden udgangen af 2020 er koncernens plan at source 100 procent af sin te på bæredygtig vis.

- KLZ

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

05.07.2024Nilfisk

Sponseret

Nilfisk hjælper krigsskadede ukrainere

26.06.2024CSR.dk

Rapport: Forbrugere vælger oftere genbrugstøj

26.06.2024Dagrofa aps

Sponseret

Nyt tiltag skaber jobs for unge med autisme i Ishøj Kommune

20.06.2024CSR.dk

Forbrugerne har lav tillid til virksomheders miljøkommunikation

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)