Sydfyns Elforsyning opruster i bæredygtighedens navn

Sydfyns Elforsyning viser vejen frem inden for grønne energiløsninger og bruger blandt andet jordvarme i det nybyggede domicil.

31.07.2013

CSR.dk

Sydfyns Elforsynings nye domicil udnytter bæredygtige energiformer som sol, vind og jordvarme. Fem 60 kW-varmepumper fra Vølund Varmeteknik henter energi ud af undergrunden gennem 10.000 meter jordslanger. Foto: Sydfyns Elforsyning..

Sydfyns Elforsyning går forrest i rækken for at promovere alternative energiformer. Det nye domicil Vores Lys, som tilhører Sydfyns Elforsyning benytter jordvarme fra Vølund Varmeteknik til opvarmning, som er én ud af flere grønne løsninger i det nybyggede hus, der ligger i Svendborg.

Udover kontorer indeholder huset både butik og showroom til lager- og værkstedsfaciliteter. Idéen med det grønne domicil er at inspirere borgere på Sydfyn til alternative miljø- og energi kilder.

Læs også: Almennyttigt boligselskab opfører grønne lejligheder

”Med dette byggeri går vi selv forrest. Solcellerne på taget producerer cirka 20 procent af vores elforbrug, og snart får de forhåbentlig følgeskab af husstandsvindmøller. Hertil kommer, at 10.000 meter jordslanger henter energi ud af undergrunden og leverer varme til hele bygningen og varmt vand i hanerne. Når der er behov for køling af huset, kan varmepumperne ’vendes’ og sende overskudsvarmen retur til jorden, hvor den ’opbevares’ til senere brug”, forklarer ingeniør Jesper Hedemark Hansen fra Sydfyns Elforsyning og fortsætter:

”Der er god økonomi i jordvarme. Virkningsgraden er høj, og vi får cirka fire gange så meget energi ud af dem i form af varme eller køling, som der tilføres i el for at drive selve pumperne”.

Læs også: Kina kopierer dansk CO2 neutralt byggeri

Bygningen er opført som et 2015-byggeri i lavenergiklasse, hvor der energimæssigt må bruges 50 kWh per kvadratmeter per år til opvarmning, ventilation, køling, varmt vand og belysning. Til sammenligning kan et ældre parcelhus bruge det dobbelte.

Der er tænkt over tingene i domicilet, hvor bæredygtighed er tænkt ind i enhver krog.

”Huset er delt ind i flere zoner og har intelligent styring af alt fra lys, varme og ventilation. Eksempelvis reguleres luftskiftet i hvert rum af temperatur, CO2-niveau og bevægelsesmeldere. På taget er der græs og urter. Det er med til at tilbageholde regnvand, før det ledes videre til en sø og et overfladebassin”, slutter Jesper Hedemark Hansen.

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

05.12.2024Lübech Living ApS

Sponseret

En julestjerne med historie – 2nd generation

04.12.2024CSR.dk

Klimaforandringer skubber boligejere mod klimasikring

03.12.2024Dansk Industri

Sponseret

Regenerativ turisme: Kan arkitektur hjælpe os gentænke måden, vi rejser på?

02.12.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Agil planlægning sparer 470 ton CO2e

02.12.2024Plastic Change

Sponseret

Problematisk type af plastik bør forbydes

29.11.2024Plastic Change

Sponseret

Verdens lande misser nødvendigt opgør med plastikforurening under FN-møde

29.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Klimaspådom: Bæredygtig it-anvendelse vil overhale fokus på madspild og plastik

28.11.2024VIA University College

Sponseret

Forskning skal sænke tøjforbruget

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

access2innovation
Morgenmøde
Vitual A2i Talk: Visions for improved trade relations with Africa

Boosting trade relations between Denmark and the African continent with a focus on value chains and sustainable transition.

Dato

06.12.2024

Tid

09:30

Sted

Virtualt