Storkøkkener samles i kampen mod madspild

Hvad har JYSK, Novo Nordisk, Jyske Bank, Herlev Hospital og Herlufsholm Kostskole til fælles?

Storkøkkener samlet i kampen mod madspild. Foto AgroTech..

06.06.2013

CSR.dk

Hvad har JYSK, Novo Nordisk, Jyske Bank, Herlev Hospital og Herlufsholm Kostskole til fælles? De har alle fokus på minimering af ressourceforbruget og har derfor stor interesse i reduktion af madspild. Nu går de sammen i nyt netværk med GTS-instituttet AgroTech i leder- og ekspertrollen.

Netværket har haft sit første møde, hvor der var ny viden om madspild, dynamisk erfaringsudveksling og aktiv frokost på menuen.

Jyske Bank efterspørger ekspertviden
Blandt deltagerne i opstartsmødet for MadspildsNetværket var Jyske Bank. Jyske Bank har de seneste to år arbejdet struktureret for at undgå madspild. Afdelingsdirektør Gorm F. Truelsen fortæller, at Jyske Bank allerede er kommet langt i arbejdet med madspildsreduktion og har sparet en hel del på den konto. Men hvorfor så melde sig ind i et netværk, hvis der allerede er styr på tingene? Afdelingsdirektøren forklarer: ”Vi vil meget gerne have inspiration til nye tiltag og have dialog med andre i branchen. Desuden kender vi til AgroTechs arbejde bl.a. fra deres madspildskonference, og vi har haft nogle positive oplevelser med dem. Vi forventer derfor også, at et netværk med AgroTech som ekspert vil kunne give os et udbytte, fordi de har så stor viden på området, og det har vi fået bekræftet på opstartsmødet”.

JYSK savner værktøjer og inspiration
Et andet medlem af MadspildsNetværket er JYSK. JYSK har ikke hidtil arbejdet med reduktion af madspild, men i køkkenet er der en bevidsthed om, at der smides for meget ud i det daglige. Derfor forventer Mette Hyldgaard at få meget ud af MadspildsNetværket og AgroTech: ”Vi vil rigtig gerne vide mere om, hvordan man kan reducere madspild. Vi har gjort os nogle overvejelser om temaet, men vi mangler i den grad inspiration og konkrete værktøjer. Det letteste er at gøre, som man plejer, så vi har virkelig brug for nogen, der kan inspirere os til at komme i gang og gå i en anden retning”. Køkkenchefen håber, at de tiltag hun bliver inspireret til, vil føre til besparelser i køkkenet, men også bidrage til en øget tilfredshed hos køkkenpersonalet når de oplever, at der smides mindre ud.

Yderligere oplysninger: AgroTech, projektleder Johanne Sønderlund Birn, mobil 2464 3320.
 

Fakta om AgroTech og madspild
AgroTech har de seneste år arbejdet med madspild i foodservice-sektoren og har opbygget stor viden om feltet samt udviklet konkrete værktøjer til reduktion af spildet i storkøkkener. Lige nu udvikler instituttet i projektet ”Innovation i fødevarer, mindre spild” metoder til optimering af ressourceforbrug i storkøkkener med fokus på råvarer, energi, affaldshåndtering og arbejdstid. Instituttet sidder desuden med i internationale fora og kan derfor spille ind med den nyeste viden fra hele verden.  AgroTech har hovedkontor i Agro Food Park i Aarhus og har 90 ansatte, der arbejder inden for områderne fødevareinnovation, planteteknologi, miljøteknologi, biomasse og bioenergi samt grønne livsmiljøer.

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

12.06.2025CSR.dk

Vestlige lande udskyder klimahandling med kreative undskyldninger

12.06.2025CSR.dk

Topchef i grøn vækstkomet beskyldt for at skabe frygtkultur

09.06.2025CSR.dk

Eksperter advarer: Grøn fjernvarme er en illusion

06.06.2025CSR.dk

Danske virksomheder arbejder seriøst - og bøvler med - ESG

06.06.2025CSR.dk

Komfort over klima: Virksomheder ignorerer klimaaftryk fra rejser

06.06.2025CSR.dk

Nyt liv til gamle biler: Toyota åbner europæisk genbrugsfabrik

05.06.2025CSR.dk

Grøn magt i Danmark er i erhvervslivets hænder

04.06.2025CSR.dk

Organisationen bag klimamålenes guldstandard vil stramme kravene

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Access2innovation
Konference
Strengthening Nordic-Southern African Business Partnerships and Investment

Ahead of the Nordic-Africa Foreign Ministers’ Meeting hosted in Zimbabwe in October 2025, this half-day event, organised by Afrika Consultancy in collaboration with Access2innovation (A2i) and supported by EIFO, will spotlight high-potential business and investment opportunities in Southern & Eastern Africa, focusing on green innovation, tech, agriculture, health, and tourism.

Dato

12.06.2025

Tid

08:30

Schneider Electric
Event
Mød os på STF Årsmødet 2025 i Fredericia

Få indblik i deres digitale løsninger til vand- og spildevandssektoren – med fokus på sikkerhed, optimering og fremtidssikret drift.

Dato

13.06.2025

Sted

Fredericia C

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO/IEC 27001 Lead Implementer – Certificeret af PECB

Få bevis på dine kompetencer som ISO/IEC Lead Implementer med den internationale certificering fra PECB.

Dato

16.06.2025

Sted

Copenhagen

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO/IEC 42001: 2023 Artificial Intelligence Management System Foundation

This two-day course provides an overview of the ISO/IEC 42001 standard and essential knowledge required for the establishment, implementation, maintenance, and continuous improvement of a responsible Artificial Intelligence Management System (AIMS).

Dato

16.06.2025

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Kvalitetskultur

Et effektivt ledelsessystem er kernen i en effektiv virksomhed og driver virksomheden frem mod sine strategiske mål. Det effektive ledelsessystem bør derfor forholde sig til sine interessenters behov og forventninger, risici og muligheder, lovkrav og ikke mindst organisationens værdier og kultur.

Dato

16.06.2025

Sted

Odense