Storkøkkener samles i kampen mod madspild

Hvad har JYSK, Novo Nordisk, Jyske Bank, Herlev Hospital og Herlufsholm Kostskole til fælles?

Storkøkkener samlet i kampen mod madspild. Foto AgroTech..

06.06.2013

CSR.dk

Hvad har JYSK, Novo Nordisk, Jyske Bank, Herlev Hospital og Herlufsholm Kostskole til fælles? De har alle fokus på minimering af ressourceforbruget og har derfor stor interesse i reduktion af madspild. Nu går de sammen i nyt netværk med GTS-instituttet AgroTech i leder- og ekspertrollen.

Netværket har haft sit første møde, hvor der var ny viden om madspild, dynamisk erfaringsudveksling og aktiv frokost på menuen.

Jyske Bank efterspørger ekspertviden
Blandt deltagerne i opstartsmødet for MadspildsNetværket var Jyske Bank. Jyske Bank har de seneste to år arbejdet struktureret for at undgå madspild. Afdelingsdirektør Gorm F. Truelsen fortæller, at Jyske Bank allerede er kommet langt i arbejdet med madspildsreduktion og har sparet en hel del på den konto. Men hvorfor så melde sig ind i et netværk, hvis der allerede er styr på tingene? Afdelingsdirektøren forklarer: ”Vi vil meget gerne have inspiration til nye tiltag og have dialog med andre i branchen. Desuden kender vi til AgroTechs arbejde bl.a. fra deres madspildskonference, og vi har haft nogle positive oplevelser med dem. Vi forventer derfor også, at et netværk med AgroTech som ekspert vil kunne give os et udbytte, fordi de har så stor viden på området, og det har vi fået bekræftet på opstartsmødet”.

JYSK savner værktøjer og inspiration
Et andet medlem af MadspildsNetværket er JYSK. JYSK har ikke hidtil arbejdet med reduktion af madspild, men i køkkenet er der en bevidsthed om, at der smides for meget ud i det daglige. Derfor forventer Mette Hyldgaard at få meget ud af MadspildsNetværket og AgroTech: ”Vi vil rigtig gerne vide mere om, hvordan man kan reducere madspild. Vi har gjort os nogle overvejelser om temaet, men vi mangler i den grad inspiration og konkrete værktøjer. Det letteste er at gøre, som man plejer, så vi har virkelig brug for nogen, der kan inspirere os til at komme i gang og gå i en anden retning”. Køkkenchefen håber, at de tiltag hun bliver inspireret til, vil føre til besparelser i køkkenet, men også bidrage til en øget tilfredshed hos køkkenpersonalet når de oplever, at der smides mindre ud.

Yderligere oplysninger: AgroTech, projektleder Johanne Sønderlund Birn, mobil 2464 3320.
 

Fakta om AgroTech og madspild
AgroTech har de seneste år arbejdet med madspild i foodservice-sektoren og har opbygget stor viden om feltet samt udviklet konkrete værktøjer til reduktion af spildet i storkøkkener. Lige nu udvikler instituttet i projektet ”Innovation i fødevarer, mindre spild” metoder til optimering af ressourceforbrug i storkøkkener med fokus på råvarer, energi, affaldshåndtering og arbejdstid. Instituttet sidder desuden med i internationale fora og kan derfor spille ind med den nyeste viden fra hele verden.  AgroTech har hovedkontor i Agro Food Park i Aarhus og har 90 ansatte, der arbejder inden for områderne fødevareinnovation, planteteknologi, miljøteknologi, biomasse og bioenergi samt grønne livsmiljøer.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025CSR.dk

Ny måling: Klimakrisen rasler ned på danskernes bekymringsliste

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

23.04.2025CSR.dk

Tilbagetog? Bilproducenter går efter alternativer til elbilen

23.04.2025CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

22.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

22.04.2025Klimaklar

Sponseret

Mød os på LOOP Forum - og book 20 min gratis sparring med Klimaklar-rådgiver

18.04.2025CSR.dk

Mangfoldighed under pres: Danske erhvervsgiganter står fast

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle