Stark vil tage bæredygtigt ansvar uden for forretningen

Starks uddannelse af bæredygtighedsambassadører skal skabe værdi for hele branchen, ikke kun bundlinjen, mener virksomheden. At leverandører til byggeriet tager ansvar for den grønne omstilling, er afgørende, lyder det fra brancheorganisationer.

Starks bæredygtighedsambassadører for besøg fra være aktører i branchen, der kan lære dem om bæredygtig byggeri. Foto: Stark..

10.06.2022

CSR.dk

Gennem det sidste års tid er der blevet uddannet mere end 150 bæredygtighedsambassadører hos Stark, der skal hjælpe kunderne med at bygge mere bæredygtigt.

Derfor bliver ambassadørerne klædt på med den seneste viden inden for blandt andet svanemærket byggeri og dokumentation af byggematerialer på et kursus, der strækker sig over halvanden måned.

For bæredygtighedschef Kristian Fribo er det vigtigt, at ambassadørerne ikke kun bliver klædt på til at have fokus på Starks egen drift, men også til at tage ansvar for at få hele branchen i en grønnere retning.

Læs også: Undersøgelse: Private ønsker mere bæredygtigt byggeri

”Det handler også om at tage ansvar ud over sin egen drift. Derfor klæder vi vores ambassadører på til at tage det ansvar. De lærer selvfølgelig om svanemærket byggeri, dokumentation, affaldshåndtering, ressourceforbrug på byggepladsen, materialevalg, miljømærkninger og meget mere. De får en bred viden, men vi kan ikke lære dem alt, fordi området udvikler sig så meget. Men de ved, hvor de skal søge viden, når vores kunder har behov for hjælp”, siger han.

Inddrager branchen
Som en del af uddannelsen bliver en række aktører i branchen inddraget. Det er endnu et eksempel på, at uddannelsen ikke kun har fokus på Starks egen forretning, men på at skabe værdi i hele branchen mener Kristian Fribo.

”Vi har i 15 år arbejdet med at gøre byggeriet grønnere, så vi har en dyb viden og erfaring på området. Og vi vil hele tiden være bedre. Derfor sørger vi for at få den nyeste viden med ude fra branchen. Vi inviterer specialister ind, og vi inviterer kunder til at dele deres erfaringer. Vi faciliterer sparring og læring på tværs af vores ambassadører, så vi sikrer, at gode idéer og perspektiver bliver delt. Og vores ambassadører deler vores viden ved at undervise kunder, leverandører og elever på erhvervsskoler. Vi bidrager til hele værdikæden, ikke kun til vores egen drift”, siger han.

En af de specialister, der indgår i Starks uddannelsesprogram for bæredygtighedsambassadører, er repræsentanter fra FSC Danmark.

Læs også: Arkitekter etablerer ny afdeling med fokus på social bæredygtighed

”At Stark og andre leverandører af byggematerialer løbende lancerer nye tiltag, der skal klæde kunderne på til at bygge mere bæredygtigt og leve op til kundernes bæredygtighedskrav, er helt afgørende for, at vi lykkes med den grønne omstilling i byggeriet”, siger Søren Dürr Grue, direktør hos FSC Danmark.

Bæredygtighedsambassadørerne får også besøg fra Miljømærkning Danmark, der står for Svanemærket og EU-Blomsten i Danmark, under deres uddannelse.

”Vi er glade for, at Stark sætter fokus på svanemærket byggeri i deres uddannelse, for interessen for svanemærket byggeri vokser markant i disse år, og mange materialevalg bliver taget direkte hos byggevaredistributøren. Og det er meget positivt, at vi får mulighed for at dele denne viden med repræsentanter fra STARK, for der er ingen tvivl om, at byggecentrenes vejledning og niveau af kompetence spiller en vigtig rolle for at få accelereret den grønne omstilling”, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

13.06.2024CSR.dk

Nu er 30 procent af Carlsbergs ledelse kvinder

13.06.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

Er din bestyrelse “Fit for 55”?

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

10.06.2024BSR

Sponseret

Double Materiality and Decision Quality: An Opportunity for the Courageous

07.06.2024CSR.dk

FN's generalsekretær: Reklamebureauer bør fyre sine oliekunder

07.06.20242030 Builders

Sponseret

Diversity and inclusiveness in Danish businesses

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C