Stark vil tage bæredygtigt ansvar uden for forretningen

Starks uddannelse af bæredygtighedsambassadører skal skabe værdi for hele branchen, ikke kun bundlinjen, mener virksomheden. At leverandører til byggeriet tager ansvar for den grønne omstilling, er afgørende, lyder det fra brancheorganisationer.

Starks bæredygtighedsambassadører for besøg fra være aktører i branchen, der kan lære dem om bæredygtig byggeri. Foto: Stark..

10.06.2022

CSR.dk

Gennem det sidste års tid er der blevet uddannet mere end 150 bæredygtighedsambassadører hos Stark, der skal hjælpe kunderne med at bygge mere bæredygtigt.

Derfor bliver ambassadørerne klædt på med den seneste viden inden for blandt andet svanemærket byggeri og dokumentation af byggematerialer på et kursus, der strækker sig over halvanden måned.

For bæredygtighedschef Kristian Fribo er det vigtigt, at ambassadørerne ikke kun bliver klædt på til at have fokus på Starks egen drift, men også til at tage ansvar for at få hele branchen i en grønnere retning.

Læs også: Undersøgelse: Private ønsker mere bæredygtigt byggeri

”Det handler også om at tage ansvar ud over sin egen drift. Derfor klæder vi vores ambassadører på til at tage det ansvar. De lærer selvfølgelig om svanemærket byggeri, dokumentation, affaldshåndtering, ressourceforbrug på byggepladsen, materialevalg, miljømærkninger og meget mere. De får en bred viden, men vi kan ikke lære dem alt, fordi området udvikler sig så meget. Men de ved, hvor de skal søge viden, når vores kunder har behov for hjælp”, siger han.

Inddrager branchen
Som en del af uddannelsen bliver en række aktører i branchen inddraget. Det er endnu et eksempel på, at uddannelsen ikke kun har fokus på Starks egen forretning, men på at skabe værdi i hele branchen mener Kristian Fribo.

”Vi har i 15 år arbejdet med at gøre byggeriet grønnere, så vi har en dyb viden og erfaring på området. Og vi vil hele tiden være bedre. Derfor sørger vi for at få den nyeste viden med ude fra branchen. Vi inviterer specialister ind, og vi inviterer kunder til at dele deres erfaringer. Vi faciliterer sparring og læring på tværs af vores ambassadører, så vi sikrer, at gode idéer og perspektiver bliver delt. Og vores ambassadører deler vores viden ved at undervise kunder, leverandører og elever på erhvervsskoler. Vi bidrager til hele værdikæden, ikke kun til vores egen drift”, siger han.

En af de specialister, der indgår i Starks uddannelsesprogram for bæredygtighedsambassadører, er repræsentanter fra FSC Danmark.

Læs også: Arkitekter etablerer ny afdeling med fokus på social bæredygtighed

”At Stark og andre leverandører af byggematerialer løbende lancerer nye tiltag, der skal klæde kunderne på til at bygge mere bæredygtigt og leve op til kundernes bæredygtighedskrav, er helt afgørende for, at vi lykkes med den grønne omstilling i byggeriet”, siger Søren Dürr Grue, direktør hos FSC Danmark.

Bæredygtighedsambassadørerne får også besøg fra Miljømærkning Danmark, der står for Svanemærket og EU-Blomsten i Danmark, under deres uddannelse.

”Vi er glade for, at Stark sætter fokus på svanemærket byggeri i deres uddannelse, for interessen for svanemærket byggeri vokser markant i disse år, og mange materialevalg bliver taget direkte hos byggevaredistributøren. Og det er meget positivt, at vi får mulighed for at dele denne viden med repræsentanter fra STARK, for der er ingen tvivl om, at byggecentrenes vejledning og niveau af kompetence spiller en vigtig rolle for at få accelereret den grønne omstilling”, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

28.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

ESG-råd skal kortlægge udfordringer og muligheder i bygge- og anlægsbranchen

27.06.2024CSR.dk

Regeringen og Novo Nordisk Fonden indgår samarbejde om historisk nytænkning af det danske areal

Jobmarked

Se alle

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)