Se vinderne af Sustainability Awards 2023

Der var trængsel blandt koryfæerne i dansk erhvervsliv, da Dansk Erhverv og EY i går for tredje gang udvalgte priser for at være bedst til bæredygtig forretning.

Lene Serpa, som er chef for Corporate Sustainability i Mærsk, tog i mod prisen på Børsen d. 14. september 2023. Foto: EY.

15.09.2023

CSR.dk

Sustainability Awards, der blev lanceret i 2021 af Dansk Erhverv og EY, er ønsket om at fremhæve virksomheder, der arbejder strategisk, innovativt og transformativt med bæredygtighed.

Mellem oplæg og debatter blev der udråbt fire vindere af årets priser, da Sustainability Awards blev afholdt af Dansk Erhverv og EY 14. september. Årets vindere er:

Grundfos i kategorien Climate Impact Award, der er målrettet virksomheder, som i deres strategiske afsæt har særligt ambitiøse mål og handlinger i arbejdet med klimaforandringer. Vinderen blev Grundfos på grund af bl.a. deres solide resultater og en komplet plan for net zero. Juryen fremhævede også Grundfos’ partnerskaber om at finde løsninger på f.eks. mere klimavenlig produktion. De øvrige finalister var Salling Group og Nykredit.

Mærsk vandt i kategorien Green Transition Award, som uddeltes for første gang i år, hvor virksomhederne tager ansvar for deres væsentlige klima- og miljøpåvirkning Mærsk fik prisen for bl.a. deres mål om net zero i 2040, og at de går forrest og er rollemodeller i en branche, der står for en anseelig del af de globale udledninger. Ved et tilfælde modtog de årets award samme dag, som verdens første metanoldrevne fartøj sluttede sig til Maersks flåde under navnet Laura Maersk. Arla og Royal Greenland var også finalister i denne kategori.

VELUX vandt årets Innovation Award, som tildeles en virksomhed, der formår at løse strategiske udfordringer på sustainability-området med en innovativ og nytænkende tilgang, som er med til at transformere, skabe forandring eller sætte nye standarder på et eller flere felter på den brede ESG-dagsorden. Velux’ trumfkort var projektet Living Places, hvor juryen lagde vægt på VELUX’ mod til at skubbe til en dagsorden og til en opfattelse af, hvordan et hjem ser ud. De andre finalister var Her var finalisterne Nemlig.com og DLF Seeds.

En særpris for bl.a. stor rækkevidde med plads til alle
Mens vinderne af Climate Impact Award, Innovation Award og Green Transition Award bliver vurderet og bestemt af en uafhængig jury, bliver Særprisen for Long Term Value Creation uddelt af Dansk Erhverv og EY.

Salling Group blev udpeget som vinder af særprisen på baggrund af bl.a. ambitionen om at være klimaneutral i 2050 samt deres rækkevidde som dagligvarekoncern.

”De har et målrettet fokus på at bidrage til den grønne omstilling. Med flere end 10 mio. kunder om ugen, 1724 butikker, 60.000 medarbejdere og 5.700 leverandører har Salling Group en kæmpe rækkevidde, og det tager de alvorligt, når de inspirerer kunder, forpligter leverandører og engagerer medarbejdere,” siger Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark.

”Vi har blandt andet også lagt vægt på, at Salling Group med en inkluderende virksomhedskultur som en del af deres DNA gennem årtier har vist, at der er plads til alle, og at alle kan gøre en forskel – til stor værdi for den enkelte, arbejdsmarkedet og samfundet,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

En jury med luksusproblemer
”Vi har i år haft det luksusproblem, at rigtig mange markante danske virksomheder tager ansvar for deres bidrag til den grønne omstilling. Så juryen har været på hårdt arbejde. Ser vi på årets vindere, er det tydeligt, at der er mange forskellige måder at tænke bæredygtighed ind i forretningen,” siger Jan C. Olsen.

Også Brian Mikkelsen er begejstret for niveauet i virksomhedernes indsats:

”Det er nu tredje gang, vi afholder Sustainability Awards. Jeg bliver for hvert år imponeret over danske virksomheders evne til at omstille sig og tilpasse sig vores verden og de udfordringer, vi møder både nu og i fremtiden. Fælles for både vindere, nominerede og finalisterne er, at de sætter ambitiøse kort- og langsigtede mål for en bedre fremtid. Det er noget, der kommer os alle til gode,” siger han.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

12.04.2024CSR.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

11.04.2024Valified

Sponseret

Spar Nord hjælper virksomheder i gang med ESG-rapportering

11.04.2024BSR

Sponseret

So, You’ve Completed a Materiality Assessment. Now What?

10.04.2024Troldtekt A/S

Sponseret

Troldtekt skærper cirkulært fokus med ny bæredygtighedsafdeling

09.04.2024CSR.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

09.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Sustainable Finance i Danske Bank

Jobmarked

Se alle

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Cognitech A/S
Konference
AI, ESG og den værdiskabende økonomiafdeling

Hvordan kan du bruge AI og digitalisering til at optimere din økonomifunktion, så du bliver en stærkere strategisk samarbejdspartner?

Dato

18.04.2024

Tid

13:00

Sted

Sundkrogsgade 11, 2100 København

HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB
Konference
Bølgeenergi Dagen

Kom med, når vi afholder Bølgeenergi Dagen med fokus på danske bølgeenergiløsninger. Oplev debat om branchens fremtid, og få en introduktion til dens historik. En række teknologier på området vil blive præsenteret gennem oplæg.

Dato

18.04.2024

Tid

14:00

Sted

Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn