Sainsbury’s dropper massetilbud

Som den første supermarkedskæde i Storbritannien har Sainsbury’s sat sig for at udfase mængdetilbud. Det sker for at imødekomme den stigende opmærksomhed på madspild blandt kunderne.

Den britiske supermarkedskæde Sainsbury's er ved at udfase sin mængdetilbud. Foto: Sainsbury's.

14.03.2016

CSR.dk

”Tag tre – betal for to!” Sådan lyder et klassisk supermarkedstilbud i butikker verden over. Problemet er bare, at det ofte får folk til at købe mere, end de måske egentlig har brug for. Og hvis tilbuddet er på madvarer med en forholdsvis kort holdbarhed, så fører det tit til madspild.

Læs også: Danmark følger ikke Frankrigs initiativ til bekæmpelse af madspil

Det er en problematik, der i stigende grad vinder indpas blandt forbrugere mange steder i specielt den vestlige verden i disse år, hvor flere kampagner, tiltag og initiativer søger at tackle udfordringen. Herhjemme førte det konkret til åbningen af overskudsmadmarkedet WeFood på Amager i København for et par uger siden, mens REMA 1000 Danmark har afskaffet mængderabatter i kædens danske butikker, inspireret af foreningen Stop Spild af Mad. 

Også i England er anti-madspildsbevægelsen på vej frem, og det har nu fået supermarkedskæden Sainsbury’s til som den første i Storbritannien at sætte gang i en udfasning af de ellers populære mængdetilbud. Frem mod august i år vil kæden, der driver over 1.200 butikker på de britiske øer, således skrotte 99 procent af sine massetilbud på fødevarer (man afventer kundernes feedback omkring vitaminer og kosttilskud med lang holdbarhed), skriver edie.net.

Spilder dobbelt så meget mad som de tror
”Påpasselig husholdning, en voksende bevidsthed om omkostningerne ved madspild og en mere sundhedsfokuseret livsstil har drevet trenden væk fra mængdekøb og i retning af flere enkeltvarer. Vi har lyttet til vores kunder, og de har fortalt os, at massetilbud ikke er i tråd med deres indkøbsbehov i dag; at de ofte er forvirrende og skaber logistiske udfordringer derhjemme i form af opbevaring af affald”, siger marketing director i Sainsbury's, Sarah Warby, til edie.net.

En nylig undersøgelse fra YouGov bestilt af Sainsbury’s viser, at briterne smider dobbelt så meget mad ud, som de selv tror. En gennemsnitsfamilie på fire mener således selv, at de smider mad ud for omkring £30 om måneden, selvom det reelle tal er £58 (omkring 600 kr.). I alt har organisationen Wrap beregnet, at en britisk husholdning med børn bruger £700 om året på mad, de smider ud.

Læs også: Det emballagefri supermarked kommer til Danmark

-AK

Bureau Veritas

Sponseret

Understand Climate Footprint Calculations – LCA, EPD, PEF and the GHG Protocol Explained

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

15.09.2025BSR

Sponseret

Partnering with Suppliers to Advance Human Rights Due Diligence

08.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

UNGA & Leaders Summit 2025

25.08.20253H Law

Sponseret

Den Grønne Lovguide: CO2-tal og klimadata – hvordan formidler man det juridisk korrekt?

21.08.20253H Law

Sponseret

Dokumentation af grønne påstande – hvad kræver loven?

20.08.2025CSR.dk

Strikkere sørger for kæmpe beløb til Unicef i Gaza

18.08.2025BSR

Sponseret

Developing Integrated Approaches to Human Rights, Climate, and Nature

15.08.20253H Law

Sponseret

Klimakompensation og markedsføring: En juridisk balancegang

07.08.20253H Law

Sponseret

Grønne udsagn og den konkrete vurdering

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ligestilling, Diversitet og Ledelsessystemet Introduktion til DS 5001 og ISO 30415

Ligestilling og diversitet er for alvor kommet på virksomhedernes dagsorden og flere studier peger på, at et strategisk fokus på emnet skaber robuste virksomheder, tilfredse medarbejdere og bedre bundlinjer. Med andre ord er der god grund til at have et stærkt fokus på diversitet, men hvordan får man hjulpet udviklingen og virksomhedskulturen i den rigtige retning.

Dato

17.09.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
NIS2 Foundation

Lær hvordan direktivets krav implementeres effektivt med afsæt i ledelsesstandarderne ISO 27001 og ISO 22301

Dato

17.09.2025

Sted

København

Bureau Veritas
Kursus
CSRD - bæredygtighedsrapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG). I første omgang omfatter CSRD større virksomheder, men det forventes, at direktivet ligeså vil påvirke små- og mellemstore, idet de store virksomheder vil søge information i deres leverandørkæde.

Dato

17.09.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

17.09.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – stå stærkere og skab større værdi!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

17.09.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

17.09.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København