Roskilde vil udvikle Danmarks førende økosystem for bæredygtige løsninger

Roskilde går efter at etablere Danmarks første økosystem med viden, kompetencer, støtte og kapital til at skabe bæredygtige løsninger, der gør en forskel for miljøet, klimaet og samfundet.

Glenda Napier, CEO for Energy Cluster Denmark, til venstre, og Karolina E. Osipowska, direktør for CORO, Co-lab Roskilde, glæder sig over det nye strategiske samarbejde. Foto: CORO co-lab.

25.05.2021

CSR.dk

Det medlemsdrevne innovationslaboratorium CORO, Co-lab Roskilde indgik i april måned et nyt strategisk samarbejde med Energy Cluster Denmark, den nationale klyngeorganisation for den energisektoren,  som skal være første skridt på vejen mod målet om at udvikle økosystemet. 

Med det nye samarbejde får Energy Cluster Denmark kontorfaciliteter hos CORO, Co-lab Roskilde, ligesom de to organisationer vil facilitere innovationsprocesser med afprøvning af nye løsninger på virkelighedsnære testplatforme, afvikle en række fælles arrangementer og netværksaktiviteter med fokus på innovatørernes behov for validering og finansiering. På den måde kan der skabes endnu flere innovationssamarbejder og nye løsninger til gavn for samfundet.

”Verden efterspørger innovation og nye teknologiske løsninger på energiområdet. Med øget tilstedeværelse i Roskilde og styrket samarbejde med CORO kan vi bidrage til forbinde vores medlemmer med forskere og virksomheder, sikre funding til innovationsprojekter og give bedre adgang til testplatforme,” udtaler Glenda Napier, CEO for Energy Cluster Denmark, som repræsenterer 400 medlemsvirksomheder og har 800 millioner kroner i sin projektportefølje. 

Samarbejdet øger innovationskapaciteten i Roskilde og dermed muligheden for at gøre en positiv forskel for væksten, klimaet og miljøet.  De specialiserede kompetencer indenfor energi supplerer de lokale styrker med mange uddannelsessteder, testmiljøer og et udpræget fokus på bæredygtighed blandt en kreds af aktører.

”Roskilde har et stort antal uddannelsessteder og en mangfoldig erhvervsstruktur med virksomheder i varierende størrelse, der opererer i mange forskellige brancher. Heriblandt en række markedsledende virksomheder og iværksættere, som allerede er eller som kandiderer til at være impact virksomheder, der udvikler løsninger til væsentlige sociale og samfundsmæssige udfordringer ved for eksempel at have særlig fokus på FN’s verdensmål. Desuden er vi flere organisationer, der skaber samarbejdsmuligheder på kryds og tværs for at understøtte lanceringen af løsninger med gavnlige effekter – og her skal vi selvfølgelig sørge for at koordinere og skabe sammenhæng mellem aktiviteter, så vi realiserer de potentielle gevinster,” udtaler Karolina E. Osipowska, direktør for CORO, Co-lab Roskilde, som repræsenterer 50 medlemmer i form af virksomheder på tværs af alle brancher, videninstitutioner og offentlige organisationer i Roskilde og omegn. CORO er non-profit og har en samlet projektportefølje på 50 millioner kroner.

- EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

12.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til AVEVA World 2024

08.07.2024Schneider Electric

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

05.07.2024CSR.dk

Rapport: Et fokus på medarbejdertrivsel er alfa og omega

02.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Tilmelding til webinar om det kommende NIS 2-direktiv omkring cybersecurity

01.07.2024CSR.dk

Novo Holdings og DLG-koncernen indgår samarbejde om fremme af bæredygtig planteproduktion

28.06.2024CSR.dk

Nyt inspirationskatalog skal hjælpe danske virksomheder i arbejdet med biodiversitet

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)