Regnefejl får Klimarådet til at opjustere de grønne ambitioner

En fejl fra Energistyrelsen er nu blevet rettet, og det får Klimarådet til at skrue yderligere op for sin vurdering af, hvor meget Danmark skal reducere i CO2-udledningen frem mod 2030.

Klimarådet har opjusteret sine anbefalinger til hvor stor en del af CO2-udledningen, Danmark skal reducere. Vejen til et grønnere land skal blandt andet bygges af energieffektive renoveringer og vedvarende varmekilder. Arkivfoto. .

08.06.2017

CSR.dk

Energistyrelsen har rettet sit skøn for fremskrivningen af Danmarks reduktion af CO2 frem mod 2030, skriver DR. Og det har fået Klimarådet til at udgive et indstik til sin hovedrapport for 2017, hvori rådet skruer markant op for vurderingen af Danmarks reduktionsbehov.

Læs også: Rapport: Cirkulær økonomi kræver en gentænkning af vores samfund

”Man har opjusteret fra 9,4 millioner ton til 13,4 millioner ton CO2. Det er baggrunden for, at vi har lavet et notat, der tager bestik af den nye situation, hvor der er et større reduktionsbehov, end det vi tidligere har lagt til grund”, siger formand for Klimarådet, Peter Birch Sørensen, til DR.

Opjusteringen skyldes blandt andet, at reduktionen i CO2 allerede er bindende fra 2020, skriver DR. De fire millioner tons CO2, der nu mangler i reduktionsregnskabet, svarer til det samlede strømforbrug for 1,3 millioner danske husstande.

Danmark bør reducere mere end EU kræver
Som EU-kravene er nu, er Danmark kun forpligtiget til at reducere den samlede udledning fra 2021 til 2030 med fire procent. Men Klimarådet anbefaler, at vi sigter efter at reducere mere:

”Det kan forhindre, at vi bremser omstillingen indtil 2030 for så at skulle opskrue tempoet voldsomt efter 2030. En sådan ujævn omstilling vil med al sandsynlighed være unødig dyr”, skriver Klimarådet på sin hjemmeside.

Derudover vil en større reducering end de fire procent også betyde, at Danmark er rustet til at imødekomme større krav, hvis EU vælger at skærpe klimamålene:

”Den internationale klimaaftale fra Paris er et skidt i den rigtige retning, men de indmeldte løfter er – selv med USA’s deltagelse – langt fra tilstrækkelige. Derfor er det sandsynligt, at EU vil skærpe sine klimamål, og det vil betyde skrappere klimakrav til Danmark. Derfor er det et udtryk for rettidig omhu, at Danmark allerede nu planlægger efter at omstille hurtigere, end vi er forpligtet til over for EU”, skriver Klimarådet videre.

Læs også: Masser af amerikanske virksomheder bakker op om Paris

Midlerne, der skal bruges til at nå klimamålene, omfatter blandt andet energirenoveringer af bygninger, og omstilling til varmepumper og solenergi.

Læs hele Klimarådets rapport og tilhørende anbefalinger her.

-CHM

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

22.10.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Miljøbevidste juledekorationer i papirsbakker

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

18.10.2024DELL A/S

Sponseret

Bæredygtig it er en af vejene til en grønnere fremtid

15.10.2024CSR.dk

VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

15.10.2024CSR.dk

Danske arealer skal bruges på ny bæredygtig måde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online