Reduktionsmål i regeringens grønne indkøbsstrategi lader vente på sig

Det ser ikke ud til, at regeringen når at præsentere en konkret målsætning for, hvordan den vil nedsætte CO2-udledningen fra den offentlige sektors indkøb. Deadlinen skubbes i stedet til en ukendt dato næste år.

At finde hovede og hale i det offentlige indkøbs CO2-udledning viser sig som en udfordring, der udskyder regeringens plan om en konkret målsætning. Arkvfoto..

19.12.2021

CSR.dk

2021 blev ikke året, hvor regeringen kunne levere et central udspil vedrørende dens strategi for grønne, offentlige indkøb. Det skriver Altinget.dk.

Udspillet skulle omhandle et bindende reduktionsmål, som skulle sikre en mærkbar nedsættelse af regeringens CO2-udledning. Det specifikke tal skulle offentliggøres ved udgangen af i år, men det ser ikke ud til at se. Det skriver Finansministeriets Økonomistyrelse i en mail til Altinget.

Læs også: Regeringens handlingsplan er snarere en opsummering end en decideret strategi

Den nye dato for offentliggørelse af strategien er endnu ikke fastlagt, oplyses det.

Det er da også en kompliceret affære at skulle redegøre for det offentlige indkøbs samlede CO2-udledning, der dækker alt fra kantinemad til varme i landets radiatorer på rådhuse, skoler og hospitaler.

Samlet set vurderer Finansministeriet at det offentlige indkøb udspiller omkring 12 millioner ton CO2 årligt. Halvdelen af det består af udledning fra den kommunale sektor, hvor regionernes og statens udledninger ligger på 2,7 millioner ton og 3,4 millioner ton respektivt.

Læs også: Kun regeringen er imponeret af sin klimakøreplan

Selve fremgangsmåden for at mindske udslippet har regeringen ikke redegjort for, andet end at fortælle, at målet skal resultere i en ”markant” reduktion. Udover reduktionsmålet består strategien af 28 andre tiltag, herunder udspillet om kødfrie dage i landets offentlige kantiner, som hurtig blev taget af bordet, efter omfattende kritik.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

09.09.2024CSR.dk

Skou Gruppens byggeledere får grønne kompetencer

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

22.08.2024CSR.dk

Millioner til cirkulært værdikædesamarbejde

19.08.2024CSR.dk

Carl Ras udvider populær værktøjsindsamling

14.08.2024CSR.dk

Nyt partnerskab om genanvendelse af plast fra udtjente biler

14.08.2024CSR.dk

Danske finanselskaber får kritik for investeringer i våbenproducenter

13.08.2024CSR.dk

Flere producenter dropper elbilsløfter

12.08.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Samarbejde med kunderne er afgørende, hvis Scope 3-mål skal nås

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

10.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Klimaregnskab Miniserie: Scope 3 upstream

I denne miniserie stiller vi skarpt på klimaregnskab og Greenhouse Gas-Protokollen. Over tre webinarer får du indblik i de tre scopes: de direkte udledninger (scope 1), udledninger fra fx strøm og varme (scope 2), og de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3), som er de ultimativt sværeste udledninger at afdække og reducere.

Dato

10.09.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aros Konference, København

Beierholm
Kursus
Bæredygtighedskursus - grøn omstilling

Kurset er for dig, der gerne vil klædes på til at introducere bæredygtighed i din virksomhed, og komme i gang med arbejdet med grøn omstilling.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus