Rapport: Danske Bank ligger i bunden indenfor klima og biodiversitet

En ny, international rapport placerer Danske Bank i bunden i forhold til strategier, politikker og målsætninger for klima og biodiversitet.

Ifølge rapporten har Danske Bank endnu ikke sat konkrete målsætninger for en reduktion af de finansielle aktiviteters CO2-udledning inden 2030. Arkivfoto..

13.12.2022

CSR.dk

Når det gælder tilgangen til klima og biodiversitet placerer Danske Bank sig næstdårligst sammenlignet med andre store, europæiske banker.

Det er konklusionen i en ny rapport fra nonprofitorganisationen ShareAction, der har rangeret Europas 25 største banker i forhold til deres arbejde med at bekæmpe klimaforandringerne og opretholde biodiversitet.

Det skriver Information.

I undersøgelsen får Danske Bank en overordnet score på 33 procent ud af de mulige point, mens indsatsen for klima får en score på 40 procent og biodiversitet en score på 19 procent.

Læs også: Halvdelen af danske banker har ikke sat konkrete klimamål

"Fuld af smuthuller"
Ifølge Lydia Marsden, en af forfatterne bag rapporten og ansvarlig for undersøgelsen af Danske Bank, ligger en af grundene til bankens placering, at man endnu ikke har en målsætning for at minimere den CO2-udledning, der kommer fra alle bankens finansielle aktiviteter i 2030.

Hun peger også på, at bankens politik for udfasning af fossile brændstoffer er ”fuld af smuthuller”, da den har en såkaldt ”bred struktur i forhold til undtagelser, der kan tillade banken fortsat af finansiere olie- og gasvirksomheder.”

Derudover påpeger Lydia Madsen, at bestyrelsesmedlemmerne ikke modtager obligatorisk uddannelse relateret til klima eller bæredygtighed, og at Danske Bank ikke opstiller bindende krav for sine kunder, når det kommer til produktion af varer som soja og oksekød.

Dog fortæller hun også, at banken gjort en positiv indsats på klimaområdet. Danske Bank har nemlig været en af de første til at sætte mål for en reduktion af konkrete sektorer.

Arbejder på det
Information har forelagt rapporten og kritikken til Danske Bank, og Kristin Parelllo-Plesner, bæredygtighedschef, fortæller i et skriftligt svar, at man i banken har opsat mål for tre af de sektorer, der udleder mest CO2 i porteføljen. Det gælder el, olie, gas og shipping.

Læs også: Danske Bank skruer op for klimakravene til udlånskunder

Derudover fortæller hun, at de er i gang med at sætte mål for andre sektorer, men der mangler på nuværende tidspunkt metoder, hvor man effektivt kan reducere udledningen – eksempelvis i landbrugssektoren.

I forhold til Lydia Madsens smuthulskritik, skriver bæredygtighedschefen, at banken har opstillet tiltag, der ikke er til at finde i den eksterne politik. Man har eksempelvis ingen lånfristede lån til virksomheder, der producerer olie og gas i såkaldte skrøbelige egne.

Hun oplyser desuden, at arbejder på uddannelsesområdet, og at banken er i gang med at kigge låne- og investeringsporteføljerne igennem for at vurdere niveauet for biodiversitet.

Danske Bank har også tilmeldt sig et biodiversity pledge, der skal forpligte banken til at sætte biodiversitetsmål inden 2025, lyder det.

- HCL

Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

04.07.2025CSR.dk

Økonomer vil gentænke regnemodeller for klimatiltag

03.07.2025CSR.dk

Flere virksomheder dropper miljøvenlig markedsføring

30.06.2025CSR.dk

Ny rapport: EU risikerer at bremse bæredygtigheden med for lave krav

30.06.2025TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Deltag i ESG Sommerskole: Få viden og værktøjer i din sommerferie

27.06.2025CSR.dk

Hvordan vil EU bekæmpe greenwashing uden regulering?

26.06.2025TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Bæredygtige karriereveje: nyt initiativ sætter fokus på kompetencer, karriereskift og ESG-roller

26.06.2025CSR.dk

Apple kritiserer EU-krav: iPads får bundkarakter i energimærkning

25.06.2025CSR.dk

Færre krav, færre hænder: ESG-ansatte skubbes ud af omnibus

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

03.07.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 8. august: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

04.08.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar August 5, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our Q&A webinar to learn more.

Dato

05.08.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

18.08.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Bureau Veritas
Kursus
FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhed (CQI IRCA-certificeret)

Ved succesfuld gennemførelse af vores CQI and IRCA-certificeret FSMS ISO 22000:2018 Lead Auditor Fødevaresikkerhedskursus vil du være i stand til at planlægge, gennemføre og afrapportere effektive 1., 2. og 3. parts audits af ledelsessystemer i henhold til kravene i ISO 22000:2018.

Dato

18.08.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk Mini MBA med certificering (DK) start 18. aug. 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Næste holdstart i aug 2025

Dato

18.08.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol v. DEA, Fiolstræde 44, 1171 København K