Purung teknologivirksomhed bliver del af international bæredygtighedsstandard

Den unge teknologivirksomhed Upström er netop blevet certificeret med ansvarligheds-certificeringen, B Corp, som de første i elektronikbranchen i Nordeuropa.

Upström er startet af brødrene Jacob og Casper Sabir. Som den eneste nordeuropæiske teknologivirksomhed er Upström blevet tildelt B Corp-certificeringen. Foto: Upström..

27.09.2023

CSR.dk

Efter mere end to år med timevis af dokumenation, dataindsamling og interviews kan den midtjyske elektronikvirksomhed Upström nu kalde sig B Corp-certificeret.

Bag Upström står brødrene Jacob og Casper Sabir. Deres mission er at bygge en forretning på bæredygtige principper og være med til et paradigmeskifte for, hvilke værdier og parametre der definerer succesfulde virksomheder. 

Og ifølge Jacob Sabir viser certificeringen, at Upström lever op til høje standarder for transparens samt positiv social og miljømæssig effekt.

Læs også: Danone i Danmark er nu B Corp-certificeret

"B Corp er for os ikke et slutmål eller endnu en certificering i rækken. B Corp er en adgangsbillet til at være blandt de globale ledere for skabelse af en inkluderende og retfærdig økonomi. Det kan godt lyde meget højtravende og ukonkret, men B-Corp er præcis det modsatte. Det er ekstremt konkret og transparent. At drive en ansvarlig virksomhed handler om at balancerer mennesker, profitskabelse og vores planet, og derfor er vi stolte af at blive en del af B Corp-bevægelsen," siger Jacob Sabir.

360 graders bæredygtighed
Bæredygtighed er blevet en del af verden og samfundet i alle aspekter, og de seneste år har der især været stor fokus på byggebranchen, fødevarer og tekstiler, mens elektronik er gået under radaren.

Ifølge Nicoline Olesen, Head of Communications for B Corp in the Nordics, kommer det dog til at ændre sig inden for den nærmeste fremtid.

"Elektronikbranchen er helt sikkert en af de næste brancher, man kommer til at kigge på. Derfor giver det god mening, at Upström er på forkant og tager stilling til, hvordan de driver deres virksomhed. Samtidig handler det om at have fokus på, hvordan man kan maksimere det positive output og ikke kun om at minimere det negative output," siger hun.

Upströms ønske om at blive B Corp-certificeret kommer på baggrund af flere af de initiativer, de har valgt at bygge deres virksomhed op om.

Læs også: Ny efteruddannelse skal få B Corp-certificeringer endnu bredere ud i Danmark

Med en Net-Zero-plan for reduktion af kulstofemissioner, øget kønsdiversitet i forsyningskæden, udarbejdelse af livscyklusanalyser og udvikling af genbrugsmaterialer, vil de være med til at vise en ny retning for elektronikbranchen.

"Konkurrencen i elektronikbranchen er ekstrem, og det betyder desværre, at fokus på 360 graders bæredygtighed hos mange bliver sat til side. Og hvis vi vil ændre adfærd, bliver vi nødt til at tænke i bæredygtighed hele vejen rundt. Vi skal ændre hele vores måde at tænke og agere på. Det er derfor, vi vil være en del af B Corp-bevægelsen. For at gå forrest og vise vejen for alle andre i branchen," siger Casper Sabir.

Siden 2015 er godt 70 danske selskaber kommet igennem B Corp-processen.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V