Politiet i Dubai sætter tal på CO2-aftryk fra kriminalitet

Forbrydelser er dyre for et samfund, ikke alene i kroner og øre, men også for miljøet. Derfor har politiet i Dubai fået målt CO2-udslippet per kriminel handling i ørkenstaten, så man kan skabe procedurer, der kan mindske aftrykket.

Politiet i Dubai har fået CO2-udslippet per forbrydelse opgjort til 5,76 ton CO2-ækvivalenter i perioden 2016 til 2019..

19.02.2020

CSR.dk

For politiet i ørkenstaten Dubai, der er en af de Forenede Arabiske Emirater, er bekæmpelse af kriminalitet selvsagt den centrale opgave, naturligvis med borgernes sikkerhed og tryghed, foruden betydelige økonomiske interesser for øje.

Læs også: Fodboldklubber dropper Dubai efter fankritik

Men der er også en miljømæssig vinkel, som ordensmagten i landet gerne vil have med i regningen. For mens man fra politisk hold først og fremmest måler på de sociale og finansielle omkostninger forbundet med kriminalitet, så har Dubai Police besluttet sig for at sætte tal på CO2-aftrykket fra diverse forbrydelser, som den første af sin slags i verden, ifølge organisationen selv.

Beregningen af klimapåvirkningen medtager både direkte og indirekte udledninger (Scope 1 og 2) fra energiforbruget relateret til kriminelle efterforskninger, afsonede fængselsdomme og det tilhørende administrative arbejde. Summen af de to bliver så holdt op imod det samlede antal registrerede forbrydelser på et år.

På den baggrund er man nået frem til, at udledningerne per forbrydelse i perioden 2016 til 2019 i gennemsnit lå på 5,76 ton CO2-ækvivalenter. Til sammenligning udledte gennemsnitindbyggeren i Dubai 15,7 ton CO2 i 2018, ifølge beregninger fra landets energiråd. Herhjemme udledte vi 8,8 ton CO2-ækvivalenter per indbygger i 2017, viser tal fra Danmarks Statistik.

”Dubai Police finder det essentielt af kvantificere og måle aftrykket fra den kriminalitet, der finder sted i Dubai, da det åbner op for skabelsen af procedurer, der ikke alene reducerer antallet af forbrydelser, men også de miljømæssige effekter forbundet med sådanne aktiviteter”, siger chef for Dubai Police, Abdullah Khalifa Al Marri.

Læs også: Mod al forventning fladede global CO2-udledning ud i 2019

Politistyrken i Dubai har et mål om at blive CO2-neutral i løbet af 2020, som den første globalt, hvilket bl.a. inkluderer en strategi for grønne indkøb og en omstilling til el- og hybridbiler. Derudover har man internt udnævnt en række såkaldte ‘Carbon Champions’, der skal få de over 22.000 ansatte til at reducere deres energiforbrug i dagligdagen, ligesom der skal solpaneler på tagene af alle styrkens mere end 400 bygninger inden udgangen af i år.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle